Прашања?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Зошто неможам да се уклучам од мобилен? Го нема полето за да го напишам корисничкото име и лозинката?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Разбирам дека тука се работи за квантитет, но несвесно така полека почна да се поттиснува квалитетот.
Слични теми или теми за во играчница
Општи
1. Вашите моментални чувства преку слика..
2. Како се чувствувате денес?
3. Сакам да кажам 2.
4. Личен Дневник

Во врска со љубовта
1. Љубовна исповедувачница
2. Вашите моментални последици од љубовта преку слика
3. Вашата совршена љубов изразена преку слика

Книжевност и литература
1. Мудри мисли и народни поговорки
2. Мисла на денот
3. Омилени цитати и убави мисли
4. Сликовити цитати
и уште по некоја во врска со давање рецензии.

Во играчница и не влегувам, но имам мала замерка за правецот на кој оди самиот подфорум со теми слични на Колку коцки чоколадо ќе му скршите на членот, што би му направил ако членот под тебе е членот над тебе, подари му/поклони му, испрати го да ти купи, однеси го, направи го... Сите овие теми си имаат некој заеднички однос со членот под тебе. И подобро би било да постоеше една тема као - оф топик мислења.

Мислам дека се претера со кванититетот, квалитетните теми од општ карактер се се послабо застапени на сметка на овие погорниве.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Саладине,морам да го искоментирам твојот пост,од една страна сум свесна на реакцијата што ке следува,но неможам да се воздржам :giggle

Овие две теми се сосема различни,едната е чувствата преку слика,другата со зборови.Плус едната е за моменталните а другата за денешните,значи за цел ден :D

3. Сакам да кажам 2.
4. Личен Дневник
За овие две единствената поврзаност ја гледам во тоа што обично првата членовите ја злоупотребуваат,да не речам злоупотребуваме,кажувајки што ни се случило во денот,како сме станале,па дали сме кивнале,кафето прво ни било горко или слатко..... наместо тоа да го напишеме во темата за дневникот.
Но тука не сме виновни ние членовите,каде била администрацијата да реагира со префрлување на постовите од една тема во друга,укажувајки индиректно дека ја злоупотребуваме темата.Со тек на време ке се искоренеше тоа,но сеуште не е касно.

2. Мисла на денот
4. Сликовити цитати

Од овие четири не гледам зошто мегу нив е сликовити цитати,јес да и тоа се нечии мудри мисли но немора да значи ама се и сликовити.
Мудри мисли и народни поговорки и Омилени пак имаат донекаде јес да тенка линија на разлличности но сепак имаат.
Мисла на денот си е мисла на денот,јес да и таа е можеби нечија позната мудра мисла или поговорка,но сепак ни го одбележила конкретно тој ден.

За темата офф топик мислења која ја спомнуваш,ако толку сметаш дека е потребна зошто не ја отвориш? :)
Што им фали на темите во играчница?
За некои се тие вистинска забава,не сме сите на форумот дојдени со иста цел.Неможеме да ги навредуваме тие околу нас со она дека постои квантитет и дека постои и квалитет.
Понекогаш и темите во играчница каква позитива квалитетна знаат да направат после некој долг и тежок ден,може не си приметил пошто не си влегол како што велиш ти :D ...ама јас не ти верувам,знам дека зиркаш знаааам.

Не ме свакај погрешно но од прв ден откако сум присутна често наидувам во твоите постови дека ете позастапени биле квантитетните отколку квалитетните теми.Ете и директно ке те запрашам,зошто не отвориш малку повеке квалитетни теми конкретно ти,па да се поучиме сите ние од нив?
Не го заборавив фактот дека сум мегу најголемите мрчатори ако не и најголем,и не реплицирам на твојот пост со лоша намера,туку сакам да те испровоцирам конечно да ни покажеш што се тоа квалитетни теми.Нема да признаам за одговор дека нема квалитетни дискутанти.Овде има доста интелегентни лујгенца кои итекако мируваат ради својата скромност и осет на ненаметливост.
Дај помогни ни да ги испровоцираме на тие таканаречени квалитетни теми :zelen за кои јас сметам дека ги имаме итекако бајаги.
Но каде лежи зајакот,односно проблемот нема да напишам оти ке забегам пак офф топик. :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Саладине,морам да го искоментирам твојот пост,од една страна сум свесна на реакцијата што ке следува,но неможам да се воздржам :giggle

Овие две теми се сосема различни,едната е чувствата преку слика,другата со зборови.Плус едната е за моменталните а другата за денешните,значи за цел ден :D

3. Сакам да кажам 2.
4. Личен Дневник
За овие две единствената поврзаност ја гледам во тоа што обично првата членовите ја злоупотребуваат,да не речам злоупотребуваме,кажувајки што ни се случило во денот,како сме станале,па дали сме кивнале,кафето прво ни било горко или слатко..... наместо тоа да го напишеме во темата за дневникот.
Но тука не сме виновни ние членовите,каде била администрацијата да реагира со префрлување на постовите од една тема во друга,укажувајки индиректно дека ја злоупотребуваме темата.Со тек на време ке се искоренеше тоа,но сеуште не е касно.

2. Мисла на денот
4. Сликовити цитати

Од овие четири не гледам зошто мегу нив е сликовити цитати,јес да и тоа се нечии мудри мисли но немора да значи ама се и сликовити.
Мудри мисли и народни поговорки и Омилени пак имаат донекаде јес да тенка линија на разлличности но сепак имаат.
Мисла на денот си е мисла на денот,јес да и таа е можеби нечија позната мудра мисла или поговорка,но сепак ни го одбележила конкретно тој ден.

За темата офф топик мислења која ја спомнуваш,ако толку сметаш дека е потребна зошто не ја отвориш? :)
Што им фали на темите во играчница?
За некои се тие вистинска забава,не сме сите на форумот дојдени со иста цел.Неможеме да ги навредуваме тие околу нас со она дека постои квантитет и дека постои и квалитет.
Понекогаш и темите во играчница каква позитива квалитетна знаат да направат после некој долг и тежок ден,може не си приметил пошто не си влегол како што велиш ти :D ...ама јас не ти верувам,знам дека зиркаш знаааам.

Не ме свакај погрешно но од прв ден откако сум присутна често наидувам во твоите постови дека ете позастапени биле квантитетните отколку квалитетните теми.Ете и директно ке те запрашам,зошто не отвориш малку повеке квалитетни теми конкретно ти,па да се поучиме сите ние од нив?
Не го заборавив фактот дека сум мегу најголемите мрчатори ако не и најголем,и не реплицирам на твојот пост со лоша намера,туку сакам да те испровоцирам конечно да ни покажеш што се тоа квалитетни теми.Нема да признаам за одговор дека нема квалитетни дискутанти.Овде има доста интелегентни лујгенца кои итекако мируваат ради својата скромност и осет на ненаметливост.
Дај помогни ни да ги испровоцираме на тие таканаречени квалитетни теми :zelen за кои јас сметам дека ги имаме итекако бајаги.
Но каде лежи зајакот,односно проблемот нема да напишам оти ке забегам пак офф топик. :giggle
Еве, околу темите што ги набројав може и од твоја перспектива и има некоја поврзаност. Но да речам дека има претераност во нив пошто со таквите не се потегнува дискусија туку само пласирање на слики што е еквивалент на играчница тема.
Второ, за играчница темите, не реков да се укинат. Но има едно нешто што се вика умереност и инвентивност. Рецимо, Каладонт, Асоцијации, Прашај ме да те прашам, apples and oranges (ова или она) имаат понезависна структура и намена од од оние скороотворените - Што би направил ако членот (рандом глагол + рандом предмет;рандом подмет). Зошто не би имало една тема = (Што би му направил на) членот над тебе?

За идеите веруј колку пати ми имаат дојдено во пресрет, неколку пати и имаше обиди (ѕирни во „отворени теми“ во членскиот профил). Но знаеш како е... Форум во кој изобилуваат играчница теми, потегнува и таква публика која тука е САМО за да се испуца на иситите теми. Само види ги скорозачленетите ликови. Имаше некои кои почнаа секаде да пишуваат, но кај после тоа завршија? На истото место. И после тоа здосадуваат играчниците, луѓе лека полека си одат. Разликата е само што се појавуваат нови.
Еве кога сме веќе тука ме интересира кај и зошто заминаа членовите со кои форумот го го започна своето патешествие? Не сакам да ги спомнам, но ти знаеш на кои алудирам. Има и понекој нов. Има. И пак после го нема за месец два. Ќе влезе, ќе пише понекој пост во добрите теми после тоа гледа - не гледа или ќе се прешалта само на играчница, колку да се испразни, или ќе си го дигне сидрото пошо гледа дека реално - темите што се од општ карактер и потегнуваат малку повеќе сиви келии, седат на задното ќоше во било кој подфорум.
Вчера пошо немав некоја попамента работа, влегов во подфорумот Љубов и секс да видам само какви све теми се отварале. Веруј дека видов еден куп теми кои се премногу слични една со друга. Само на тематика „што претставува за вас љубов“ имам сигурно 5-6 видено. Во општи скоро и да не гледам, едноставно страв ме фаќа да не се изгубам во таа џунгла од сличности.
После ќе прашаш што барам сеуште на форумов. Имам стекнато многу позитивни мислења од некои членови тука и уживам да ги прочитам нивните иако сега ретки но сеуште присутни и свежи мислења. Понекогаш ми се дава и желба да пишам некој содржаен пост кој верувам дека ќе биде прочитан.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас мислам, ако е возможно да се заклучи Играчница на месец дена. Навистина има премногу детски теми и се почесто се отвараат. И да, ги има премноги што се слични. Дали со зборови, дали со слика ќе се искажеш, а прашањето/тематиката е иста, голема работа. Зарем мора да ги има толку слични теми? Наместо да се искористат правилно првите создадени.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Треа да се праи генералка ја мислу, сфи модератори на окуп, тк и тк да се договорите нешто као састанак : )
И да се исчисти сфе од непотребни теме и коментари : )
Мое мислење

• Ми се допаѓа
Реакции: AnaMi
Статус
Затворена за нови мислења.