Форумџии кои ја одбележаа 2013та

Статус
Затворена за нови мислења.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,555
7,167
1,153
Big Sur
Kitty, а и сите останати кои имате намера да дадете глас, по не-знам-веќе-кој пат, до небо и назад, ве молам да читате. (worried)
Ѕирни ја листата подолу, па преправи ако веќе сакаш да гласаш...не знам како на друг начин да си помогнеме една на друга.

Ако веќе сте се решиле да пишувате, зошто не оддвоите 10ина минути плус да прочитате што бара темава од вас?
Зашто јас сум ја отворила, автоматски сум ја презела одговорноста на некој начин да ја пресметувам и објаснувам. И како што сум јас фер да пребројувам и да ви укажувам, бидете и вие фер и олеснете ми ја задачата за правилно да ја затвориме темава.

Значи, потенцирам. Номинации веќе нема, што значи нема веќе набројување вие кој сакате, туку бирање од тие што останале на листа.
Номинациите беа од 7ми до 20ти, а намерно молчев и 2 дена плус, што значи сте имале цели 15 дена да номинирате. Што воопшто не е малку.
Гласањето требаше да почне на 22ри, ја напишав статистиката и прашав за идеи...немаше буквално никој да пише, за после 4 дена, видела-не видела, Хоуп да се нафати да оддвои, за да не отиде темава јабана.

За финалново гласање не мислев дека ќе ни требаат повеќе од 5 дена, со оглед на намалената листа, ама очигледно не сме се разбрале.
Ако е мачно да се скрола назад една страна, листата ќе ви ја ставам во спојлер.
Најдобар мод/админ:MissChievous, Electra, Saladin, Хоуп*, Sarah
Најинтелигентен форумџија: Saladin, Outrider, Electra, existence
Најпозитивен форумџија: parvati, Aleksis
Најобјективен форумџија:MissChievous, Luckky
Најактивен форумџија:melpomena, TheQueen, Змејче, Aquarius
Најкреативен форумџија: MissChievous, Sarah, Lena
Најголем оптимист:Lena, parvati, maja-maja
Најкомуникативен форумџија:parvati, Aquarius, Aleksis
Најдобар советувач:Saladin, Luckky
Форумџија со најдобра смисла за хумор:parvati, Outrider, Electra, The_Mayor
Најискрен форумџија:Хоуп*, True_Blood, Solstice, Марија, alba
Најфин форумџија:Luckky, Sarah
Најзаљубен форумџија:Photographer, Марија
Најромантичен форумџија: Аркантос, Lady*, Lena, Luckky
Форумски/ка фраер/ка: The_Mayor Kisserboy, Гонзо, True_Blood, parvati , Outrider
Најмузичар:Solstice, cakar_ulav
Филмохолик:Knife, Хоуп*, Kitty
Најголем читач:Saladin, Luckky, Redhead
Верен лајкувач:antonio, existence, maja-maja , badgirl
Најголем сонувач:Lena, Selene, Redhead, WomanInRed
Најмистериозен член: melpomena, dystopian, Butterfly^^ , existence. Lena
Форумски поет/поетеса:Luckky, Lena, Марија, Saladin, Инкогнито
Освежување за 2013:Хоуп*, Aleksis, maja-maja, Outrider
Отворете ја, и од тие членови што се наведени во категорија, од тие бирајте во таа категорија. Ако не ви се допаѓаат, догодина можеби веќе ќе се има претстава околу тоа како оди едно вакво гласање, па навремено ќе напишете номинации.
До денес треба да завршиме, а ние не можеме да се преброиме од двајца без тројца поради тоа што не се разбираме, а тоа е зашто не читаме.
Ако некој милува да пишува и преправа, имате фора уште неколку часа, ако не, здравје, повеќе догодина.
Админот се сложи на победниците да ги смени титулите, така да, по завршетокот, ќе се договориме накнадно и тоа.

Мене ми е веќе навистина апла непријатно само да испаѓа дека шерифувам по темава, па затоа, секој пост што е надвор од листата, ќе биде избришан или нема да биде земен предвид. Ако је дан, нек је роџендан. Па, ако сакате трудот да ви е залуден ко мојов, не читајте, што да ви кажам.
Се надевам ќе најдеме заеднички јазик.
Тоа е тоа. :)
 

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Најдобар мод/админ:MissChievous
Најинтелигентен форумџија:
Најпозитивен форумџија: parvati
Најобјективен форумџија:Luckky
Најактивен форумџија:Aquarius
Најкреативен форумџија: Lena
Најголем оптимист:maja-maja(hug)
Најкомуникативен форумџија:
Најдобар советувач::nerd
Форумџија со најдобра смисла за хумор:The_Mayor:rofl
Најискрен форумџија:True_Blood(muscle)
Најфин форумџија:Luckky(sun)
Најзаљубен форумџија(inlove)
Најромантичен форумџија:(flower)
Форумски/ка фраер/ка:
Најмузичар:Solstice:svirka
Филмохолик:Хоуп*(bandit)
Најголем читач:Redhead:svirka
Верен лајкувач:maja-maja(y)
Најголем сонувач::sleep
Најмистериозен член: melpomena(nod)
Форумски поет/поетеса:Luckky,(bravo)
Освежување за 2013:Хоуп*(hug)
 

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,555
7,167
1,153
Big Sur
Па, дојде време и конечно да ги прогласиме оние што, според форумџиите кои се изјаснија, највеќе се покажале во својата категорија. Како што и самите гледа(в)те, имаше некои проблеми со конечната листа, но успеав да ги оддвојам легитимните гласови, додека оние кои не се совпаѓаа со номинациите, беа тргнати ко неважечки.

А статистиката го говори следново:

Најдобар мод/админ: Electra (6 гласа)
MissChievous (3 гласа), Saladin (2 гласа)
Тука воедно сакам и да Ви се заблагодарам. Навистина ценам што сметате дека помагам во средувањето на нашево виртуелно катче. Се надевам заедно ќе го направиме уште поубаво.

Најинтелигентен форумџија: existence (7 гласа)
Saladin (3 гласа), Outrider (1 глас)

Најпозитивен форумџија: Aleksis (7 гласа)
Тесна борба со parvati, кој имаше 6 гласа.

Најобјективен форумџија: MissChievous (6 гласа)
Luckky (4 гласа)

Најголем оптимист: parvati (5 гласа)
maja-maja (3 гласа), Lena (3 гласа)

Најкомуникативен форумџија: Aquarius т.е. Frank по ново (5 гласа)
Aleksis (3 гласа), parvati (1 глас)

Најдобар советувач: Saladin (7 гласа)
Luckky (2 гласа)

Најискрен форумџија: True_Blood (4 гласа)
Хоуп* (3 гласа), Марија (3 гласа), Solstice (1 глас), alba (1 глас)

Најромантичен форумџија: Аркантос (6 гласа)
Lena (3 гласа)

Форумски/ка фраер/ка: The_Mayor (5 гласа)
Kisserboy (4 гласа), True_Blood (1 глас), Гонзо (1 глас)

Најмузичар: Solstice (9 гласа)
cakar_ulav (1 глас)

Верен лајкувач: antonio (7 гласа)
existence (3 гласа), maja-maja (3 гласа)

Најголем читач: Redhead (8 гласа)
Saladin (4 гласа), Luckky (1 глас)

Најголем сонувач: Lena (5 гласа)
Selene (4 гласа), Redhead (1 глас)

Најмистериозен член: melpomena (7 гласа)
dystopian (2 гласа), Lena (1 глас)

Категориите што ги испуштив погоре, ги испуштив од причина што биле со членови со изедначен број гласови или „победил“ член кој е веќе закитен со една титула. Во тој случај, титулата се префрла кај тој што нема добиено титула или кај второпласираниот, во зависност од ситуацијата.
А тоа се следниве членови/категории:

Најактивен форумџија: Змејче (5 гласа)
Змејче имаше изедначен број гласови со melpomena (по 5), но бидејќи melpomena ја имаме ко убедлив победник во категоријата за „најмистериозен“, активноста, сосема заслужено, оди кај Змејче.
Тука ги имаме и TheQueen со 2 гласа и Aquarius т.е. Frank со 1 глас.

Најкреативен форумџија: Sarah (5 гласа)
Повторно изедначеност со MissChievous, но Мис веќе ја имаме погоре ко најобјективна со поголем број гласови, па Сарче и те како си ја заслужува титулата.
Тука е и Lena со 2 гласа.

Форумџија со најдобра смисла за хумор: Outrider (4 гласа)
Овде прв е parvati со 5 гласа, но бидејќи тој е веќе најпозитивен, Outrider со својот not-so-obvious хумор, заслужено се наоѓа на врвот.
Останати: TheMayor (3 гласа), Electra (2 гласа)

Најфин форумџија: Luckky (6 гласа)
Тука имаме изнедначен број гласови со Сара, но едноставно гласањево не би било тоа без Лаки, која убедливо води и низ други категории.

Форумски поет/поетеса: Марија (3 гласа)
Овде беше малку зезнато, не поради бројот на гласови, туку поради тоа што две членки веќе се „закитени“ со победи во некоја категорија, па затоа тука решивме да ја наградиме креативноста на Марија.
Luckky (6 гласа), Lena (4 гласа)

Најзаљубен форумџија: Photographer (5 гласа)
Бидејќи беа изедначени со Марија, а Марија ни е форумската поетеса, Фотографот ни е и повеќе од најзаљубена душа на форумов.

Последниве две, вака...
Освежување за 2013: Хоуп* (7 гласа)
Aleksis (1 глас), maja-maja (1 глас), Outrider (1 глас)

Бидејќи Хоуп* ја имаме во две категории ко прва, даде амин титулата филмохолик да ја префрлиме кај Knife кој и те како е зависник од филмови, а и бидејќи во „освежување“ имаме три втори места и не би можеле таму да направиме некоја замена.

Филмохолик: Knife (3 гласа)
Хоуп* (11 гласа)

Колеги од администрација, не ве тагнав поради лимитот, сами ќе си видите. Опроштавајте. :D

Тоа е тоа дечки.
Честитки, па гледајте и оваа година да го оправдате епитетот кој ви бил доделен.
За другите, честитки и вам. Сепак сте дел од ова семејство и сте оставиле белег штом токму вие сте биле спомнати.
Се надевам нема лутки зашто гледавме секој да го има некаде. А и две титули би немале кај да ви ги пишеме. :giggle

Здравје, ова нека е почетокот т.е. демо на една интересна форумска традиција, па догодина да се собереме и преброиме во голем број. :)

Ако имате било какви коментари, повелете.
Едит: Титулите ќе ви ги ставиме ко изненадување, па ако ептен не ви е по ќеф, имате ПП за приговори и предлози. :zelen
 

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
:rolleyes: И ете, освен што одлично си ја врши модераторкста функција, Електра заслужува пофалби и честитки за успешното водење на формуските оскари оваа година :D
Честитам и на сите други кои собраа по некој оскар (party):D
Се гледаме наредна година, со нови категории, побогата содржина и со поголем број членови кои се номинирани илии само вклучени во гласањето. (hug) :zelen
И да кажам благодарам за доделената титула (доделениот оскар - кој како милува) (inlove)
 

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
И нешто од мене :sreken

"You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you will join us
And the world will live as one."

Така да,сонувајте луѓе и останете цврсто присутни во моментот на случување,кој знае каде ќе ве однесат соништата еден ден :)

Ви благодарам и ве гушкам сите,еден по еден.
:*
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,426
9,136
1,683
Кушкундалево
За почеток, како што гледате, за секому да се даде еднаква шанса, може да се дадат предлози и за повеќе членови, или еден ист член во повеќе категории, во зависност од тоа како го перцепирате, но на крај најправедно ќе е во секоја категорија да имаме различен форумџија како еден вид на победник.
Секој победник во својата категорија ќе носи назив под името, својствен на категоријата.
:svirka:svirka:svirka

Ова ќе биде или...?


P.S. Прашањево е за цела администрација пошто сите бевте/сте инволвирани.
 

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,555
7,167
1,153
Big Sur
И? Шо бидна сеа? Ќе има ли називи под името? Ако бива арно ако не бива кажете барем.
Абе, малце незгодно, али како да ти кажам...не сме тука. :D
Шалата на страна...нема лутка, си дремеме по форум, ама на темава со крв од коза попрскал некој, па не ја отвараме од безбедносни причини.

Има предлози и се чека да се оформи конечна листа со склопени, соодветни називи, па ќе се сменат.
Тоа е засега што можам да кажам.
 
Статус
Затворена за нови мислења.