Прво би сакала да кажам збор – два за моето искуство на форумов, кое веќе брои скоро две години, сума сумарум. Некој можеби ќе го најде за досадно, некој за реално, некој можеби нема ни да го прочита ама сеедно, какво и да е – мое си е. Се надевам дека покрај мојата цел, за забава, дискутирање и споделување, немам никого директно ниту пак индиректно навредено. Ако некој на било кој начин со некоја активност бил повреден воедно и се извинувам. Исто, сакам да напоменам дека никој лично не познавам од форумов, и сето споменато тука се должи на лично моја перцепција на одредени членови, и без никакво ласкање, додворување или некој вид на наклонетост кон истите. Ете, би сакала да посочам зошто баш токму тие членови ги номинирам во секоја од категориите.
Најдобар мод/админ:
Пред се’, сакам да напоменам дека тимот на модератори реално е вистинскиот и најдобриот. Сите посветено ја извршуваат својата работа и крајно се посветени на благосостојбата во форумот. Неколку од нив би сакала да ги спомнам тука, и се надевам дека истите ќе ми извинат ако погрешам за тоа каде се дејствуваат.
MissChievous (Мислам дека е најстабилниот и најдежурниот модератор. Секогаш реална и крајно објективна.),
Electra (Електра во повеќе наврати ја имам начекано како е присутна во средување на хаосот што знае да настане на форумов и знае крајно објективно да ги потегне конците. Покрај тоа, форумот Психологија просто цвета. Многу нови теми токму од неа, поголема прегледност и ажурност).
Saladin (Исто така, присутен при појава на непотребни мислења, креирање на логичен редослед низ темите, конкретност и посветеност). И за крај
Redhead, и
Хоуп*. Двете несебично посветени, и иако најнови во модераторскиот тим, безрезервно се трудат за напредокот на форумот. Redhead со раздвижувањеto на темите во Литература и книжевност додека Хоуп придонесува многу во форумот ТВ. Енергични, креативни. Толку.
Најинтелигентен форумџија:
Saladin ( Едноставно нема дел од форумот каде што ги немам сретнато неговите ставови, кои се навистина прекрасни).
Melpomena ( Мели е заслужено во оваа категорија. Многу реалност, сеопфатност и вистина во нејзините искажувања, кои те тераат да размислуваш за кажаното.)
Еlectra ( Низ многу нејзини постови ми се допаѓа начинот на кој размислува, без разлика на тематиката, и ставови што се секогаш добро аргументирани.)
existence ( Со леснотија обраќање на сите тематики, кои покрај тоа се навистина издржани, промислени и комплетни).
True_blood (Навистина одличен поглед кон многу работи. Повеќе мислења што ми се допаѓаат низ различни теми).
Најпозитивен форумџија:
Lady*, ЈаМi, Kitty, Violetmoon - Сите подеднакво се крвотокот на поизтивната енергија низ форумот. Секогаш ми се ,,насмеани” и позитивни, а нивните постови во различни теми често ме разведруваат.
Најобјективен форумџија:
Искрено оваа категорија ми беше најтешка за одлучување. Некои личности во некои теми се крајно објективни но во други и не до толку. Барав личности кои според мене не одат на таа варијанта замисли приказна А или приказна Б... туку на доследен и генерален заклучок, во сите нивни излагања. –
Redhead, Electra, MissChievous, Хоуп* и Arkantos.
Најактивен форумџија:
ЈаMi, Kitty, Melpomena, Aquarius, Aleksis. И мило ми е што е така.
Најкреативен форумџија:
Lena и
Инкогнито. Креација од нигде - никаде за секаде. Од ништо – нешто. Им завидувам на креативноста. И не знам зошто, имам чувство како да ми се надополнуваат цело време. Исто и
Sarah, чија ангажираност и креативност ја искажува на многу начини во модата, убавината, грижата за себе и желбата да создаде нешто.
Најкомуникативен форумџија:
Aquarius, parvаti, Aleksis – Секогаш подготвени за разговор. Морам да го додадам и
Outrider , чии дискусии особено во темите од Историја многу ме радуваат и уживам во нив.
Најдобар советувач:
Redhead и Saladin – Советување од аспект на кој треба да се пристапи. Реално,концизно и објективно.
Форумџија со најдобра смисла за хумор:
True _blood, Aleksis, Хоуп*, existence и
Еlectra. Сите, ама баш сите некогаш повеќе - некогаш помалку, го вадат на површина токму оној тип на хумор што навистина знае да ме насмее. Не-очигледен и прилично саркастичен.
Најискрен форумџија:
True_blood, Selene, alba, lady_blue, Ана- Каренина. Самите постови ми делуваат сосема искрено, базирани токму на тоа што навистина го чувствуваат во моментот, без резерва.
Најфин форумџија:
Lady*, Mystique, Street_chic, WomanInRed, Aquarius, Sarah, Сара.13 , maja-maja, Змејче, Anastasija, |o$y(|-|0$0(|@l, Kisserboy.. Навистина не можам некого да одвојам. Затоа ги набројав сите што ми текнаа, некои од нив ги спомнав и низ другите категории а сигурно и пропуштив некој.
Најзаљубен форумџија:
Lady*, Photographer, crvenkapa, SaraFighter Личности кои форумски ми имаат повеќе од доволно влеано чувство дека живеат од и за љубовта, низ повеќе постови.
Форумски/ка фраер/ка:
Parvati, TheMayor Едноставно таков им е стилот – шмекерски
Филмохолик:
Хоуп*, Knife, foREVer и Kitty – Мислам дека се најнавлечени од филмовите од сите останати.Членови со најмногу споделени мислења низ филмските теми и со многу добри рецензии.
Најголем читач:
Redhead ( Добар избор на книги, добар избор на писатели и неколку добри препораки од неа, и според мене член што дефинитивно ја заслужува оваа титула).
Најголем сонувач:
Преку нивните постови сите го предизвкикуваат тоа чувство во мене. Дека се сонувачи –
Lady*, Lena, Photographer, WomanInRed.
Најмистериозен член:
Dystopian, Аristokrat, warr, еxistence – Ми делуваат мошне мистично.
Верен лајкувач:
Antonio, mspasenoski, Rosana, Kisserboy - Поради големиот број ,,ми се допаѓа" низ темите од типот ,,Мисла на денот" ,,Моментално слушам", ,,Хит на денот" ,,Моментални чувства" итн.
Форумски поет/поетеса:
Lena, Марија, Saladin. Или едноставно форумскиот врв на ова поле, секој карактеристичен на свој начин.
Lena е мојата поетска муза. Најискрено. Се воодушевувам на нејзината поезија. Огромна поетска присутност, огромна креативност. Едноставно инспирација.
Марија - Поради најбрутално-реално донесена емоција во нејзините дела во Љубовната исповедувачница. Многу приземјено, реално и блиско до мене.
Saladin – Стил што премногу ми се допаѓа. Делот од неговите фрагменти поставени на форумот ги имам препрочитано неколку пати, и навистина ми причинуваат вистинско задоволство исто како и првиот пат,како и активностите во пишувањето на зададена тема.
Форумџии кои фалат низ форумот оваа година:
Везилка, She, Nighty, Primrose, Реми, lady_blue - Нема потреба од дообјаснување. Докажан квалитет кој недостига.
Освежување за 2013:
Хоуп*, Aleksis, Outrider, Mameha
Тие се и повеќе од одлично освежување. Членови кои дефинитивно придонесоа форумот да стане подобро место, заживувајќи многу теми со нивните мислења.