Не сум имала никогаш ваков проблем да се борам против килограмите, ама имав една другарка која имаше проблем и и сметаше многу и успеа да го надмине фала богу .
Знам дека не треба да се гладува, тоа е правило број еден мислам јас, оти ако се гладува уште полошо ќе биде. Да се внимава на исхраната и поручекот е најбитниот дел во денот, никако да не се прескокува оти тој ја дава најгоемата енергија во текот на денот. Алкохолот, благо такви работи јок! Благо во мали количини како мули и сл. што се диеталнине прозиводи.
И нормално повеќе салати и со секое јадење потребно е салата да се јаде, брза храна не треба да биди во менито на јадење никако, овошки, зеленчук пред се.
И секако вежбање треба и воља пред се. Инаку џабе одиш на нутриционизам пример како шо одат некои, или се правиш пред другите на диета сум, а кога ќе се свртиш скришум ќе лапнеш едно чоколадо, тоа не биваа...
А и сигурно ако дремиш денеска цел ден пред пц и само јадеш јадеш не можеш газот да го поткрениш, а сакаш да ослбеш нема да се случи чудо сам по себе да осабеш