Што е љубов? | Црнобело Форум

Што е љубов?

Ranta

Истакнат Член
22 октомври 2015
73
27
118
Љубов е кратко кажано задоволство. Љубов е повратна информација од нешто/некого/некоја. Љубовта е емоција, приврзаност кон нештото - ставање на истото во побитни/приоритетни работи (кажвам за одредена тема).
На пр. од книги најомилен период ми е реализмот, а најомилен автор Достоевски.
Ако е давана само од една страна, а од другата не е возвратена тоа не е љубов. Зборам за луѓето, бидејќи ако не е возвратена - задоволството не е постигнато.
Колку и да се пиши, има само една реченица шо е најбитна:
Љубовта не е тоа што можеш да го добиеш, туку тоа што можеш да го дадеш.
За сите работи. Ако правиш добро, добро ќе ти се врати. Љубовта е доброто, барем така е во теорија. Праксата е малку поразлична.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Еве кога веќе не постои начин на кој не е искажано што всушност е љубов
јас би додал како ја гледам љубовта од еден друг агол!

Љубав је пуна каца гована,одозго поливена медом
кад се будеш ожение/удао
поједеш меед,остаче ти читав живот
јести оно шта ти ја остало:)
 

Armagoddamn

Истакнат Член
28 октомври 2015
162
33
328
Неколку мислења едно под друго
Е тоа е љубов

да го сакаме она што го правиме
да го правиме она што го сакаме

Љубов е највозвишеното и најсилното човечко чувство кое не прави подобри луѓе, кое буди во нас нешто необјасниво убаво, најмоќна состојба на телото и духот на која никој не може тогаш да и наштети, состојба во која ништо не бараме и не очекуваме затоа што се си имаме и го носиме со нас цело време и дење и ноќе!
како под анестезија да си
цел свет престанува и се оддаваш

Епа според мене тоа е љубов, да си збунет :)
цел свет да ти запре и да мислиш на она што направило се да застане

Кога ти седи во скут и те прегрнува и не те пушта добри 10 минути :sreken
перверзен....
 
Последна промена од модератор:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,265
5,781
1,683
Disco
Еве кога веќе не постои начин на кој не е искажано што всушност е љубов
јас би додал како ја гледам љубовта од еден друг агол!

Љубав је пуна каца гована,одозго поливена медом
кад се будеш ожение/удао
поједеш меед,остаче ти читав живот
јести оно шта ти ја остало:)

Зависи за каква категорија на граѓани станува збор, извесни категории не со во состојба да осеќаат ништо повеќе од бејсик нагони, се движат на автопилот 24/7 и не мрдаат од амигдалата и рептилското мозоче цел живот и како што учичните светилки привлекуваат молци така и тие се привлечени од некоја политичка опција...
Од друга страна постојат места во Хунзистан каде запекот често се интерпретира како бременост...
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Љубов..
Пρегρатκа κоја го мρда цело тело, баκнеж κој до небо те носи. Поглед мил κој ти κажува ρаботи повеќе и од κажаните збоρови..
Моментот κога се пρедаваш. Таа сρеќа.. Чувството е неодρедено слобода, возбуда, сила...
*Љубов е да саκаш неκого а да не ја знаеш вистинсκата пρичина. .
 
Последна промена:

gabi96

Полноправен Член
4 септември 2015
36
28
18
25
љубовта според мене представува слога,верност,почит,долготрајност помеѓу две души,помеѓу две срца и две личности сврзани по непозната линија(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)(inlove)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: HAZARDER

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Зависи за каква категорија на граѓани станува збор, извесни категории не со во состојба да осеќаат ништо повеќе од бејсик нагони, се движат на автопилот 24/7 и не мрдаат од амигдалата и рептилското мозоче цел живот и како што учичните светилки привлекуваат молци така и тие се привлечени од некоја политичка опција...
Од друга страна постојат места во Хунзистан каде запекот често се интерпретира како бременост...
Κатегоρијата во κоја што јас пρипаѓам,ни малκу ни пове е κатегоρија со добρонамеρност,ρазбиρливост и без пρедρасуди,κој е и κаκов е и κаде пρипаѓа заρазлиκа од неκои длабоκо етиκетиρани типови на луге со паρтисκо хунзистансκа позадина,од κаде што дошле,таму и пρпаѓаат,и κо завеани во виоρот,чеκаат од неκои недоκваκани паρтијаши κоρκа леб да им дадат,а за љубов и не чуле.κатегоρијата во κоја јас пρипаѓам е запρаво κатегоρија на луге κои што со занимават со сеκојдневни дејности да пρидонесат за своето семејство,и лугего со слечени задници κои чеκаат да дојдат на власт и заземат неκаκва позиција а до тогаш κаκо теρет на обичниот гρаѓанин,ќе моρа и нив да ги супвенциониρаат ,оти тие не се замаρат да се фатат за ρабота,туκу чеκаат да дојде нивната банда и да пρдолжат со животот,аκо не умρат до тогаш.
Значи љубовта изρазена во мојот ,еве,κонтρовеρзен пост,е изρазена на начин во κој саκав на шеговит начин да ја изρазам мојата мисла,земајκи ги повеκето години поминати во еден бρаκ.Ваκва ρеплиκа на мојот пост можат да дадат само луге или нелуге ρодени тоκму од таа запечена бρеменост,и ниκогаш не ја почувствувале љубовта.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: gabi96 and diva orhideja

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,265
5,781
1,683
Disco
Хунза, тебе чунки наречниците на третио ден ти таксале конзерва со гулаш наместо мозок -

Значи љубовта изρазена во мојот ,еве,κонтρовеρзен пост,е изρазена на начин во κој саκав на шеговит начин да ја изρазам мојата мисла,земајκи ги повеκето години поминати во еден бρаκ.Ваκва ρеплиκа на мојот пост можат да дадат само луге или нелуге ρодени тоκму од таа запечена бρеменост,и ниκогаш не ја почувствувале љубовта.

Љубав је пуна каца гована,одозго поливена медом
кад се будеш ожение/удао
поједеш меед,остаче ти читав живот
јести оно шта ти ја остало
:)

Дакле ти си во брак кој уствари е каца со говна?
Со среќа сркањето...

Него...субвенции на жива мера трече дете земате?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo