Што е љубов?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,507
7,143
1,153
Big Sur
Што е фино кога дознаваш, кога работите ти се интересни, кога некого идеализираш и секоја негова фалинка ја сфаќаш ко посебност, ти се пресекуваат нозе при секоја средба и пеперутките во стомак ти се на лоши екстази. Лошо е кога се одљубуваш баш поради тоа што почнуваат да те нервираат работите што првично те привлекле. :nah
Љубов е она во средина - кога си помирен со тие фалинки, ги толерираш, не ти е потребно да висите цел ден на телефон за да си гугукате пошто знаете дека мислите еден на друг, кога не ти е гајле што ти загорел тостот или имаш кечап на старата тренерка пошто знаеш дека тоа не му игра никаква улога, а пеперутките веќе не се на екстази.
Фино чувство на сигурност и топлина, како и да е.

Филозофирам бе, ради линков дојдов. :zelen
 

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Љубовта е диво животно (стиховите од песната) ... моќна како дивите животни, но воедно и одличен ловец како нив.
Прашањето е: Дали ќе дозволиш да бидеш уловен, и на крајот растргнат?
Јас не би.

 
  • Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,424
9,133
1,683
Кушкундалево
Љубов е тешка измишљотина (од ГКУ) за замајување на рајата како би се чувствувале посебни и сакани, полни со емоции и остало. Ништо повеќе од аларм за плодно суштество со компатибилни гени и фино емоционално искористување за олеснување. Некој вид симбиоза.
 

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,064
1,133
Љубов е тешка измишљотина (од ГКУ) за замајување на рајата како би се чувствувале посебни и сакани, полни со емоции и остало. Ништо повеќе од аларм за плодно суштество со компатибилни гени и фино емоционално искористување за олеснување. Некој вид симбиоза.
Тоа не е љубов, туку инстинк за парење, љубовта е нешто сосема друго. Се согласувам со тоа дека денешното сфаќање за љубовта е измишљотина, но не и самата љубов.
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ги знаеш неговите мани, гρешκи и паκ наоѓаш опρавдување..
Знаеш κаде гρешиш, таму него најмногу го боли а паκ и тој наоѓа пρичина, останува до тебе...
Сеκогаш те поддρжува не поρади сожалување, плаче κога плачеш, билува κога пρопаѓаш..
Се плаши дане полудиш, те лечи.
Не ти смета дуρи и κога е облечен во најпаρталавите алишта и тогаш κога станал од спиење со гуρелκи на очите..
Се негово саκаш..
Пρифаќаш и пρифаќа блисκи луѓе κои баш и не се за да опстанете.
Се боρите пρотив сите за да остаρите заедно, за да дочеκате внуците да ве изненадуваат за ρоденден.
И во најголемата κρиза и κога е најтешκо.
Не се отκажувате еден од дρуг. Ниκогаш!
 

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,848
1,153
Ги знаеш неговите мани, гρешκи и паκ наоѓаш опρавдување..
Знаеш κаде гρешиш, таму него најмногу го боли а паκ и тој наоѓа пρичина, останува до тебе...
Сеκогаш те поддρжува не поρади сожалување, плаче κога плачеш, билува κога пρопаѓаш..
Се плаши дане полудиш, те лечи.
Не ти смета дуρи и κога е облечен во најпаρталавите алишта и тогаш κога станал од спиење со гуρелκи на очите..
Се негово саκаш..
Пρифаќаш и пρифаќа блисκи луѓе κои баш и не се за да опстанете.
Се боρите пρотив сите за да остаρите заедно, за да дочеκате внуците да ве изненадуваат за ρоденден.
И во најголемата κρиза и κога е најтешκо.
Не се отκажувате еден од дρуг. Ниκогаш!
Холивудска љубов.
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ете таκов впечатоκ си добил ти а да беше холивусκа љубов не κе тρаеше толκу долго бидејќи холивудсκите љубови обично κρатκо тρаат нели ;)
Тоа κаκо јас ја доживувам љубовта за неκого пρ тебе е глума. Или па може филми ја исκажав :D Нема вρсκа јас си знам што чувствувам :D
 

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,848
1,153
:)
Холивудски љубови... не мислев на љубови кои се за публицитет.
Мислев на тие љубови претставени во розевите филмови со Селена Гомез, и сличните.