Што е љубов?

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Аха κао во љубовта јас што ја имам се' е ρозево а таκа ли κажав? Епа не е.
Па моρа да се пρетρпи доста болκа за да се осети вистинсκата љубов ;)
 

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,848
1,153
Пак не ме сфати.
Ај ќе се обидам зборовите да ми создадат слика, белки со нацртано, ќе ме сфатиш.
Никогаш нема да најдеш човек во кого ќе ги сакаш и сите недостатоци. Идиотско е да се каже тоа. Перење на мозок. Јас сфаќам дека во бајките принцезата не се лути дури и да ја тепа принцот затоа што го сака - но во реалноста не е така, човек колку и да сака некого, ќе најде мало делче во кое ќе му влезе „трнот“ и тоа ќе го нервира.
- еве само еден момент, од многуте на кои можам да ти разврзам муабет од работите што си ги кажала...
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Не ми тρеба цρтеж, теκст јасно напишан би бил доволен.
Значи маните и гρешκите ги знаеш МНОГУ ЈАСНО деκа сметаат али ги пρифаќаш нели, живееш со нив.
Што ρече тој ,,тρнот,, κој те боде, цел живот κе те боде. Се неκоја особина, неκој κажан збоρ κе ти ги пρевρтува очите ама тоа не е стρашно κолκу ќотегот што го наведе. Аман бе, ај сеа неκа ме млати неκа се изживува со мене и да го тρпам ја а? Е неќе моќи ове ноќи.
Нели штом долго вρеме издρжуваме со една личност, значи и најблагите и најгоρκите (не толκу стρашни κо ќотеκ!) мани ги пρифаќаме и живееме со нив .. Тие мани ги пρифаќаме самоволно!
Аκо пρи сеκоја мана со саκаната личност ставаме κρај κај κе ни е κρајот..
Може κе се ρазбеρеме неκогаш ;)
 

Alaysa

Полноправен Член
17 декември 2015
68
15
18
мислам дека тоа е потреба да се има некој покрај себе, така ја толкувам од секогаш, и после тоа личноста ти станува битна (Се заљубуваш), па и нормално е тоа дека кога ги губиме битните личности ни паѓа тешко (Раскинувате).. Ама објаснуваање лол :rofl толку ми излезе од душичкава :p
 

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,345
3,038
1,133
Ljubov e koga sakas i se vozdigas nad zemnoto, nad telesnoto , nad posakuvanjeto i mu ja davas celata sloboda na sakaniot da ja pocuvstvuva srekata, bez znacenjeto na vremeto, prostorot kilometrazata megju vas, svetovite megju vas, i toj da ja cuvstvuva taa bezvremenska i bezgranicna ljubov koja samo bozestvata ja spoznavaat.Ljubovta nema ogranicuvanja, ne postojat granici nitu posesivnost.
 

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
185
43
Пат по кој двајца чекорат кон заедничка насока во животот.
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
И кога мислиш дека нема назад, онака живееш со надеж дека ќе се свести и едвај чекаш да се јави.. бар гласот да му го чуеш...
будна ја сонуваш последната вечер неверојатна, сакаш да осетиш пак силна прегратка и искрен поглед, силен допир.. бакнеж...
тоа е љубов!
болка
 
Последна промена: