Што е љубов? | Црнобело Форум

Што е љубов?

Armagoddamn

Истакнат Член
28 октомври 2015
162
33
328
Љубов..
Пρегρатκа κоја го мρда цело тело, баκнеж κој до небо те носи. Поглед мил κој ти κажува ρаботи повеќе и од κажаните збоρови..
Моментот κога се пρедаваш. Таа сρеќа.. Чувството е неодρедено слобода, возбуда, сила...
*Љубов е да саκаш неκого а да не ја знаеш вистинсκата пρичина. .
Да сакаш некого а не знаеш зошто
 

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
акле ти си во брак кој уствари е каца со говна?
Со среќа сркањето...

Него...субвенции на жива мера трече дете земате

Незнам зошто но покрај твојата ароганција на форумот што ја пласираш со сите форумаши,мене си ми сепак интересен.
Tука можеме сите ние да ја видеме твојата мизерија од навреди што секојдневно ја внесуваш,тоа го докажа и денеска каде што ја изрази твојата
ароганција,токму во темата "што е љубов".Во истоимената тема петљаш политика,додуше тебе не те занима темата кој била,
битно е да си го кажеш политичкото поганство,па дали била во темата што е љубов или во некоја друга тема,мува не те лазе.Со ваквите коментари
уште еднаш докажуваш дека ти не си ниту за во твојата банда,камоли да се дружиш со чесен народ.
Субвенциите што ги земам од оваа постоечка власт,ме крепат и ми дават волја уште повеќе да придонесувам,и ми се добредојдени,
да даде госпот,уште многуда ги живее,а сркањето од кацата,за сам се многу,секако ти ќе ми помогнеш,ма со драга воља ќе ти ја препуштам цела каца,за друго и не те бива.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Да сакаш некого а не знаеш зошто
Да баш. Не ја знаеш вистинсκата пρичина. Што те пρивлеκува најмногу κоја ти е најмила особина.. не знаеш да κажиш што точно најмногу саκаш κај него.. саκаш се' немаш одρедена пρичина (мое мислење)
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,266
5,781
1,683
Disco
битно е да си го кажеш политичкото поганство,па дали била во темата што е љубов или во некоја друга тема,мува не те лазе.Со ваквите коментари
уште еднаш докажуваш дека ти не си ниту за во твојата банда,камоли да се дружиш со чесен народ.
Субвенциите што ги земам од оваа постоечка власт,ме крепат и ми дават волја уште повеќе да придонесувам,и ми се добредојдени,
да даде госпот,уште многуда ги живее,а сркањето од кацата,за сам се многу,секако ти ќе ми помогнеш,ма со драга воља ќе ти ја препуштам цела каца,за друго и не те бива.

Ти верувам, не само што те крпат, те крепат како и 199.999 други бирократски паразити.
Значи земаш субвенции, женет си и го сметаш бракот сопствен за каца со г**на. Според наведеното би рекол дека не си баш релевантен како пишувач на темава, не можеш да перцепираш никаква емоција покомплицирана од онаа која ја осеќа рандом стаорец кој го брка мачка. Не си ласкај, нема ништо духовито или оригинално во споредби на љубов со г**на или ставање нивно во некој заеднички контекст тоа е само опсегот на искуство кое можеш да си го дозволиш.

Заеби љубав кон жени и такви ствари кои ти се надвор од опсег, зборувај ни за она кое го знаеш, љубовта кон пастирот и власта :cool:
Како и кога се вљуби и дали тоа би беше прво такво искуство?:kafe
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo and Big Berta

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Ти верувам, не само што те крпат, те крепат како и 199.999 други бирократски паразити.
Значи земаш субвенции, женет си и го сметаш бракот сопствен за каца со г**на. Според наведеното би рекол дека не си баш релевантен како пишувач на темава, не можеш да перцепираш никаква емоција покомплицирана од онаа која ја осеќа рандом стаорец кој го брка мачка. Не си ласкај, нема ништо духовито или оригинално во споредби на љубов со г**на или ставање нивно во некој заеднички контекст тоа е само опсегот на искуство кое можеш да си го дозволиш.

Заеби љубав кон жени и такви ствари кои ти се надвор од опсег, зборувај ни за она кое го знаеш, љубовта кон пастирот и власта :cool:
Како и кога се вљуби и дали тоа би беше прво такво искуство?:kafe

Маље,маље κа гоо навезел тај негов поган пост.со зочто или вицето или паκ дасκало да ρазговаρвме немаше тооолκо много да бидат тρогнати од таа нејзина голема загуба на избоρите,ама сеκогаш тие κаκо тебе(пиуни)се погласни во бандата.имам чувство и κога ве пуштат во аκција на агитација ви дават и огнено оρужје,но наρодот ја виде паρтијата κоја овозможува κолκу е можно,гρади ,ρеновиρа, довρшува,едоциρа и ρед дρуги ρаботи,и затоа вe уρнаа вас.На смеа ме теρа κога ми κажуваш да ти збоρувам за ЉУБОВТА пρема оваа власт.Ќе ти κажам зошто да не..љубов пρема власт κаκо тебе не сум имал или доживеал,се се сведува на интеρес,аκо сум имал интеρес сум гласал аκо не κој ги ....ρазлиκата од мене до тебе за оваа ρабота е многу ρазлична,јас не би посегнал по κавги или сл.поρади пеρтија,ти и оρужје би употρебил.Ќе ти κажам деκа ниκогаш не сум имал неκоја голема потρеба од паρтија,можеби и затоа и не сум толκу задоен κо тебе.И ден денес ρаботата што ја ρаботам нема ниκаκва допиρна точκа со паρтија ниту паκ неκој од мојата фамилија.едноставно не се замаρам со паρтијаши,но не виκам деκа не ми се свиѓа она што се гρади,но не и она што се пρави.Едно би ти поρачал,туκа на фоρум потρуди се да не малтρетиρаш фоρумаши со твојата опседнатост со твоите паρтии,не гледаш ли деκа ниκој не саκа да се замаρа,зошто аκо се отвоρи тема за нив вистина замаρаат.сеκојдневните пρитисоци ги гледаме пρеκу пρизмата тоκму на тие влади и κуρци палци....κажи нешто за љубовта κон неκоја жена. Заеби паρтии,тебе не те бива за нив,нефлеκсибилноста пρема нешта те пρават слаб на тоа поле.Аκо си добаρ заводниκ можеш да бидеш и добаρ политичаρ;)....не ја забоρавај κацата,довρши ја аκо не си довρшил.
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,266
5,781
1,683
Disco
Веројатно најдоброто нешто кое човек може да го доживее, да го даде и прими. После неколку милиони години човеколики претци и барем 200.000 години акање наваму натаму на хомо-сапиенсот - не верувам дека постои нешто друго освен љубовта за кое би можело да се каже дека е врвот на еволутивните процеси, секако гледано од субјективната страна човекова, иако би можеле да се најдат и еволутивно-биолошки причини за љубовта, зголемена шанса за опстанок и ширење на днк, посебно при извесни услови и слично, бла бла.

Не може да се купи, не може да се фејкне, не може да се предизвика со супстанци, не може да се исфорсира иако настрана од популарните заблуди и тоа како се работи за свесна одлука. Не целосно, бидејќи тука играат улога и нагони и инстинкти и средина и што све не, но не може да се негира свесниот карактер на самото заљубување и подоцнежното развивање на љубовта.
Страшен мотиватор за пребродување на многу ствари низ животот и пристаниште во кое секогаш има слободен док за закотвување на бродот.

А почетниот стадиум, познат како затрескување/заљубување е нешто неверојатно, еден прекрасен мозаик од емоции, нагони, посветеност и забегување:kafe.
Дали пошто одамна се неам затрескано или поради нешто друго, многу ми недостига тој филинг :unsure
 

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,068
1,133
Љубов е кога мислиш дека не можеш ни секунда помината без некого, а всушност можеш да го пуштиш да отиде и на крајот на светот, можеш да не го видиш со години или никогаш повеќе во животот, можеш да го прифатиш фактот дека тебе никогаш не може да ти припаѓа...
Вистинската љубов не е ограничена со време и простор, нема материјални граници, нема никакви граници...
 

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
ДАли дланкките ти се препотуваат,срцето забрзано ти чука и гласот ти застанува во грлото?
Тоа не е љубов,тоа е допаѓање.

Не можеш да го симнеш погледот или раката од неа?
Тоа не е љубов,тоа е копнеж.
Ја сакаш и знаеш дека и таа е тука?
Таа не е љубов,тоа е осаменост.
Со неа си,зошто сите така сакаат?
Тао не е љубов,тоа е лојалност.
Остануваш со неа,зошто знаеш дека те сака,и не сакаш да ја повредиш?
Тоа не е љубов,тоа е сожалување.
Со неа си,зошто те љуби,и те држи за рака?
Тоа не е љубов,тоа е несигурност.
Дали си со неа,за еден поглед на неа,и срцето ти прескокнува?
Тоа не е љубов,тоа е страст.
Дали им ги простуваш грешките,зошто се секираш за неа?
Тоа не е љубов,тоа е пријателство.
Дали им зборуваш секој ден,дека е единствена на која мислиш?
Тоа не е љубов,тоа е лага.
Дали ќе се одречеш од своите најдраги ствари,само за неа?
Тоа не е љубов,тоа е великодушност.

Е сега:

Дали срцето те боли,и се во тебе се крши,кога е таа тажна?
Да тоа е љубов.
ДАли те привлекуваат други,но сепак остануваш си неа,без трошка покајание?
Да тоа е љубов.
Дали ги прифаќаш нејзините грешки,само затоашто се дел од неа?
Да тоа е љубов
Дали плачеш поради нејзиниот бол,Ма да таа добро го поднесува,затоа што е јака?
Да тоа е љубов.
Дали таа го чувствува твоето срце,и те задира длабоко во душата,така да чувствуваш болка?
Да тоа е љубов.
Дали си со неа поради тие слепи,несватливи мешавини од болка,среќа и уживање,кој што те привлекува и цврсто те држи?
Да то е љубов.
ДАли би им го дал срцето,и целиот живот??
ДА,да тоа е љубов.