Да се спасиме ние од влијанието на туѓото мислење!Мислам дека во секој случај мора името да оди со презимето, зошто сигурно не сакам моето дете да се вика како еден познајник - Едвард Трајкоски....
Па нели звучи смешно???
-Да си ги спасиме децата од иднината која ги очекува во средината каде живеат!
Кај сретна Евросима и Евродика?А ФЕРДИ НЕ Е УБАВО ИМЕ?? :
Како ми се доближува времето, се помалку имиња ми се допаѓаат...
Се изнаслушав од Лука, Матеј, Максим... ПРЕФОРСИРАНОСТ!
Девојчиња ги крштеваат како ќе му текни Дејана, Фиона, Евросима, Евросина, Евроника, Евродика... Арно Еврогол што не ги крштеваат по кладилницата....
Сакам обично, македонско, несекојдневно име за машкото... за девојчето ќе водам борби да биде Барбара.... баш ми е во стил Превер некако...хахах
Лука,Матеј и Максим се сложувам ама другиве имиња искрено не сум сретнал дете со такво име иако ги пишува и нив во календарчето црковно.Кај сакаш и колку сакаш. Едноставно луѓево палат на тоа името да го нема често, но сите наидуваат на истата грешка: го нема само во минатото, а „пука“ во истата генерација...
Сепак, ЛУКА и МАТЕЈ водат во последно време...
Барбара ми е непрежалено име, но сепак свесно знам дека треба името да биде друго, Барбара не е ниту македонско ниту православно...
А што има врска ако името не е ни македонско ни православно??Кај сакаш и колку сакаш. Едноставно луѓево палат на тоа името да го нема често, но сите наидуваат на истата грешка: го нема само во минатото, а „пука“ во истата генерација...
Сепак, ЛУКА и МАТЕЈ водат во последно време...
Барбара ми е непрежалено име, но сепак свесно знам дека треба името да биде друго, Барбара не е ниту македонско ниту православно...
А што има врска ако името не е ни македонско ни православно??