Како да изберете име за вашето дете?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,230
2,323
1,153
Skopje
www.facebook.com
Кај мене не е проблем, скоро IV века се вртат едни исти 7 имиња ... се надевам ќе продолжи сето тоа уште XI :)
Ќе мора да почнеме со броеви, како кај папите или кралевите на Запад - покрај името.
Да се знае кој кога живеел и што бил на Земјата :)
А ти затоа си бил пишан Хептаграм ХI , а јас па се чудев зашто па баш ХI од толку многу бројки :)
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,875
939
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
А ти затоа си бил пишан Хептаграм ХI , а јас па се чудев зашто па баш ХI од толку многу бројки :)
XI е заради ова:

„Мојот број е 11, како и броевите на тие што се наши. Петокрака Ѕвезда, со Круг во Средина, а кругот е Црвен.“
- Книга на Законот, I:60


П.С. Има и друго значение, но не е ок да се објаснува на форум :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

WolfGirl

Староседелец
21 јуни 2016
215
135
1,053
Родена сум на Св . Никола , па оттаму ми е и името . За синот името беше по заеднички договор со маж ми дека на двајцата ни се допаѓа тоа име , плус српско а он е Србин , плус е старо име а сеуште е убаво и модерно . За името на ќерката завршен збор даде кумот . Ако имаме трето некогаш , ќе надополнам :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ballet is my life