Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
Ако имам машко че го крстам исто ко татко ми.
И не прифајчам приговори , оти че го носи презимето од татко му , па зато че го носи името од татко ми.
А за женско појма неам че гледам да одговара со презимето .
Лиле мие убо и слатко .
Не сум размислувала многу на оваа тема ама убави имиња ми се: Иван,Јована,Андреј,Ивана,Маја....
Би размислувала и за тоа името да одговара со презимето...на пример познавам човек шо се вика Емануел Лисичанец мислааам wtf??
И така..
Ќе земам едно тенџере ќе ставам едно камче ќе го пуштам тенџерето по скали и што звук испушти тоа ќе биде името таман универзално
Млада сум уште за имиња да мислам, а и богами јас едвај nickname си смислувам не па име. Таа обврска со задоволство би ја препуштила на таткото на бебето но ако и тој се погоди некој како мене тогаш ќе чекаме да порасне бебето па само нека си смисли име или па со тенџерето има време
Ќе се викаат како што јас ке одлучам. Јас ке си ги родам, хранам, грижам за нив и како сакам така ке се викаат. Мешање од баби, дедовци, кумови и остали небитни фигури у нивните животи не се потребни.
Мислам дека во секој случај мора името да оди со презимето, зошто сигурно не сакам моето дете да се вика како еден познајник - Едвард Трајкоски....
Па нели звучи смешно???
-Да си ги спасиме децата од иднината која ги очекува во средината каде живеат!