Светско првенство за мажи 2013 Шпанија

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Убава победа, пред се слатка победа Следна жртва Исланд!
И Германија загуби, леле што убаво

Ако е овој слатка победа, ондак стварно незнам. Од 10 разлика на полувреме на крај стигнасва до 3-4 разлика.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and slb_bobo

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Ако е овој слатка победа, ондак стварно незнам. Од 10 разлика на полувреме на крај стигнасва до 3-4 разлика.

Не биди толку песимистички настроен, ај за вчера и јас ги кудев не покажаа ништо освен пасивност и измачување, ама за денес, греота е да речиш дека не биле супер, ни се дигнаа нас акциите од Европското и сега секоја победа ако е минимална ни е еднаква на пораз..неубаво.

• Ми се допаѓа
Реакции: Nighty

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Бојкот од Шундовски: Ќе доаѓал на прес само кога Македонија ќе губи!

Селекторот Звонко Шундовски не дошол на пресот по мечот со Катар и го задолжил неговиот помошник Андон Бошковски да се сретне со новинарите.

„Селекторот ме задолжи да ви пренесам дека во иднина, по натпреварите на кои што ќе победуваме, јас ќе доаѓам на прес-конференциите, а тој ќе биде присутен по поразите“, рекол Бошковски, а пренесува известувачот на „Екипа“.

Сепак, Шундовски може да биде казнет од ИХФ, зашто тој е обврзан да дојде на секој прес по натпреварите на СП.“

Извор: http://www.mkd.mk/89964/sport/sundovski-bojkot/

ШУНДЕЕЕ!!!
:rofl:rofl:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Јас не го гледав второто полувреме, патував за Скопје, па не сум компетентна да зборувам за играта на нашиве.
Како и да е победа си е победа, сега за сега имаме 2/2.:svirka
Наредни се Исланд, јас искрено очекував победа против Исланд/Русија и пораз од Данска, наслушнав дека Хансен бил повреден, некој што знае од сигурни извори да го потвди/демантира ова?

• Ми се допаѓа
Реакции: Nighty

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Победивме, и имаме 4 бода од 4 можни, на пат сме да ја постигнеме (ин)директно зацртаната цел, пласман во осмина-финале... Поточно, постигната е веќе.
Свесен си? О.о
ќе видиме кој е во право до крајо на групата..

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Ова е премногу дрско, но не и вистинито, ги направи нашиве како да не знаат да одат. За пресингот треба да поработат со тоа се сложувам. Нема слаби репрезентации, пак ќе повторам и ние некоаш сме биле ауцајдери! Што представува за тебе катастрофална игра? Водевме 11 разлика, секогаш имаме пад во играта и не стигнаа 2 разлика, но брзо закрепнавме и ги победивме. А и не сме ние Франција или Шпанија фаворит за титулата па да ги напикаме од каде што излегле. Easy boy easy....
можиш да велиш шо сакаш ама јас сум во право..ти изглеа незнајш шое ракомет ти знајш колку е битна гол разликата кога ќе се напрај група на земји со ист број на бодови..за твоја информација Исланд на последното европско заврши 10 а Русија претпоследна односно 15та а Македонија беше 5та.Е сега замислиси Македонија,Исланд и Русија да имат ист број на бодови и сеа се глеа гол разликата со што Македонија во ваква ситуација ќе е убедливо на дното зошто ние сме посилни од нив а сепак заради шо сме ги победиле со 3 разлика Катар и Чиле а Русите и Исланѓаните со над 20 разлика тогаш Македонија ќе остани последна од ова ситуација и немој ти мене овде да ми дробиш ко не се разбираш од ракомет !!

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
можиш да велиш шо сакаш ама јас сум во право..ти изглеа незнајш шое ракомет ти знајш колку е битна гол разликата кога ќе се напрај група на земји со ист број на бодови..за твоја информација Исланд на последното европско заврши 10 а Русија претпоследна односно 15та а Македонија беше 5та.Е сега замислиси Македонија,Исланд и Русија да имат ист број на бодови и сеа се глеа гол разликата со што Македонија во ваква ситуација ќе е убедливо на дното зошто ние сме посилни од нив а сепак заради шо сме ги победиле со 3 разлика Катар и Чиле а Русите и Исланѓаните со над 20 разлика тогаш Македонија ќе остани последна од ова ситуација и немој ти мене овде да ми дробиш ко не се разбираш од ракомет !!

Ти друже си многу избеган од реалноста, твоите статистики се очај, ти ако гледаш на хартија само и Македонија некогаш е била до Индија, но види ја сега. Батали историја и хартија гледи го теренот - битката што се случува на терен.
Јас како што викаш не се разбирам од ракомет, само како информација да знаеш дека во тинејџерството уште кога за Дејан Манасков не беше никој слушнал бев на камп со нив во Охрид, заедно трениравме јас играв центар, тој лев бек, 3 класи бев поталентиран, поснажен и повисок од него, но тренр ни беше неговиот татко Пепи Манасков, јас ќе дадам 3 гола он 3 и мене ме вади од игра да седам на клупа цел натпревар, а тој ги шутираше сите пенали и беше мн себичен едноставно беше префорсиран! И затоа сега е каде што е игра во рептезентацијата, а мене кога немаше кој да застане во позадина е така не се успева во ракометот во Македонија, исто така мојот братучед Раде Стојанович не го викаат со години веќе да игра за репрезентацијата, зошто не функринира како што треба. Кире вика, ако не игра брат ми не играм и јас, Мојсовски исто така, Ете Марковски брат му, и сите се наџиџани, не викам дека не се добри, ама има уште многу по добри од нив, исто е и со Манасков без никаква замена цело првеснтво само да го продадат негде, ако го продадат де, еднсотавно тие се префорсирани и да не зборувам понатаму, имаше моменти кога бев близу во тој круг со играчите на нашата репрезентација, јавноста ни 20% не знае какви се проблеми поминале и самите тие, многу тешко низ што се поминале и што претрпеле и во какви услови тренеирале, ти не си ни најмалку компетентен да критикуваш што не си го мрднал газот од пред телевизор, ај биди ми поздравен. Најлесно е да се критикува од страна, можеби и има за што, но сите сме експерти пред телевизорите.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo