Светско првенство за мажи 2013 Шпанија

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Еве некои интересни статистички податоци за досегашната игра:

„По двете одиграни кола на СП во Шпанија, Кире Лазаров е на првото место на листата на стрелците со 17 голови, додека Дејан Манасков е шести со 12 голови.
Македонија ја оствари целта. Две победи на првите два меча на СП во Шпанија и со едната нога веќе сме во осминафиналето.
Денеска е ден за одмор, вистински момент да се погледне во статистиката и учинокот. Ние имаме причина да бидеме задоволни. Кире Лазаров се наоѓа на првото место на листата на стрелците со 17 постигнати голови на два меча од 21 обид.
Дејан Манасков се најде на шестото место со 12 постигнати голови. Нашето лево крило практично не греши кога шутира. Манасков од вкупно 13 обиди постигна 12 голови што претставува 92 проценти успешност. Вреди да се напомене дека неговите голови сите се од игра, додека Лазаров постигна 8 од седум метри.
На листата на стрелците одлично котира и Наумче Мојсовски кој е единаесетти со десет постигнати голови.
Што се однесува до асистенциите, на оваа листа Кире Лазаров е на второто место со девет асистенции, додека Миркуловски е петти со пет асистенции.
Што се однесува до дефанзивата, нашиот Ацо Јоновски е на делба на првото место со Хрватот Драго Вуковиќ по бројот на блокади, вкупно четири.“

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Људи џабе ке ми карамо туј. Факт е дека, ако позади тебе немаш кој да те покрива не успеваш куде нас. Сви се тамо правив патриоти и сл, и нешто Македонија а, у, ово оно, а викав дека ако не игра брат ги нема да играв. Знаемо и дека услови за трењирање су за нигде, али тој е што е.
Днске Србија убаво изигра покажасва си се играчи, особено ми се свиѓа игра нa Никчевиќа, дечко е много добро крило. Онј голман што бранеше у второ полувреме(не се сеќам како се вика), много глупо брани и нејќу га још од европско. И срби како македонци кт поведесва на крај почнасва да се опуштав али што е туј е. Јутре гледам Македонија - Исланд и надамо се на победу. Ако изгубимо јутре од Исланд ке се сликамо после сс Русију и сс Данску.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Ного се курчите бе, треба да сме среќни шо сме на Светско, што победуваме, вие барате гол разлики, неможам да ве разберам, ама баш ич. (facepalm)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Днска газење, значи у сфак поглед, голман ссфе топку у мрежу, да се заплетка!!! : )
Е днска ако не ни појде значи Шундо ги праи лош тренинг, земале бе мал фудбал играф на тренинг пред важну утакмицу : )
fudbal golema.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp, emzzy and Nighty

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Днска газење, значи у сфак поглед, голман ссфе топку у мрежу, да се заплетка!!! : )
Е днска ако не ни појде значи Шундо ги праи лош тренинг, земале бе мал фудбал играф на тренинг пред важну утакмицу : )
Отвори ја прикачената датотека 13998

Парвати ми не се разбирамо брат, он е трењер тамо, овој ги е даја малце психички да се релаксирав, хахахах :p :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Кај сте бе навивачи? Камо еуфорија на темава? Или готово, потклекна газот?
Јас баш на ваквите натпревари се радувам. Да измериме сили со јака репрезентација, не да се радуваме на тешко избришан мрсул ко што беа Чиле и Катар.
Иако константно мрчам, сметам дека со малку поагресивна игра, можеме да ги тепаме.
Лазаров е пак најдобар стрелец со 17 голови од 21-2 обид(и), а имаме и најдобра реализација од сите, дури 74%, но проблем е што не сме доволно борбени почесто да се доближуваме до нивните славни 7 метри, а нив ги пуштаме да се доближат до нашата линија. И да, стоиме ко стрини дури се во напад и само гледаме накај ќе летне топката и дали Борко ќе ја спаси ситуацијата. А кога сме кај Борко, комедии е човекот колку се гордее кога ќе одбрани, пазете му само фаца. :D

Шунде од што е изгубен, дури и мил ми стана.
- Значи, тактиката е следна...Кире, кажувај. :D
Озбилно сега...
BAppPTKCEAAhIGj.jpg:large

Напред наши! (party)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Играја сам кец навивачки м 3.2 коефициент за нас
МАКЕДОНИЈА !!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Nighty

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Кај сте бе навивачи? Камо еуфорија на темава? Или готово, потклекна газот?
Јас баш на ваквите натпревари се радувам. Да измериме сили со јака репрезентација, не да се радуваме на тешко избришан мрсул ко што беа Чиле и Катар.
Иако константно мрчам, сметам дека со малку поагресивна игра, можеме да ги тепаме.
Лазаров е пак најдобар стрелец со 17 голови од 21-2 обид(и), а имаме и најдобра реализација од сите, дури 74%, но проблем е што не сме доволно борбени почесто да се доближуваме до нивните славни 7 метри, а нив ги пуштаме да се доближат до нашата линија. И да, стоиме ко стрини дури се во напад и само гледаме накај ќе летне топката и дали Борко ќе ја спаси ситуацијата. А кога сме кај Борко, комедии е човекот колку се гордее кога ќе одбрани, пазете му само фаца. :D

Шунде од што е изгубен, дури и мил ми стана.
- Значи, тактиката е следна...Кире, кажувај. :D
Озбилно сега...
Напред наши! (party)

Ако играат со фластер тешко ке биде, досега и Катар и Чиче излегуваа со 4 -2 одбрана, го покриваа и Лазаров и тука Мојсо, ама некако се снаваѓаме. Ако е денска така, ке мора Лазаров да даде максимум што може да се протне со финта и да дава на пикер, едино ни е тај спас. Исланд се многу брзи на контри, имаат млад состав, ама и ние не сме за фрлање имаме доста борбени играчи, Јоноски никој не го минува.
Инаку да имавме малце подобар тренер ке ја мајневме оваа 6-0 зона шо ја играме, би излегле со 1 напред чисто да спречи топка, у случај Манасков бидејки е брз и може да заплетка некој напади, ајт да не збориме пред натпреварот ке видиме што и како ке се дешава, се надевам на тврд натпревар денеска, а и да се надеваме на победа.

македонија!