Светско првенство за мажи 2013 Шпанија

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Ги стави и Миркуловски и голманот на Nighty кој имаше неверојатни 2 интервенции во 20 минтуи, ќе го јадевме за малку

Немој да ми кажеш дека Митревски е виновен за 15+ технички грешки во второто полувреме, само тоа немој! :)
A ако така гледаш, да не беа тие 2 интервенции, во еден момент ќе беше изедначено, и веројатно така ќе го „папавме“.
А вака - ќути си, лапај си 2 победи. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
УШТЕ ЕДНАШ СЕ ДОКАЖА ДЕКА АКО ПРОТИВНИКОТ НА МАКЕДОНИЈА ИГРА ПРЕСИНГ МАКЕДОНИЈА НЕМА ШТО ДА БАРА ОД ЦЕЛ НАТПРЕВАР..КАТАР И ЧИЛЕ СЕ ПРЕСЛАБИ РЕПРЕЗЕНТАЦИИ А ЗА ДРЖАВА ОД ЕВРОПА КОЈА ОСВОИЛА 5 МЕСТО (МАКЕДОНИЈА) ДА ПОБЕДИ СО САМО 3,4 ГОЛОВИ РАЗЛИКА Е ОГРОМНА БРУКА..АКО МИСЛАТ СО ВАКВА КАТАСТРОФАЛНА ИГРА И АКО НИ ИГРАТ ПРЕСИНГ ИСЛАНД,ДАНСКА И РУСИЈА, НА МАКЕДОНИЈА И ПРЕТСТОЈАТ ПОРАЗИ ОД МИНИМУМ 10 РАЗЛИКА А И ПОВЕЌЕ ОД ДАНЦИТЕ..
КАТАСТРОФА

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
УШТЕ ЕДНАШ СЕ ДОКАЖА ДЕКА АКО ПРОТИВНИКОТ НА МАКЕДОНИЈА ИГРА ПРЕСИНГ МАКЕДОНИЈА НЕМА ШТО ДА БАРА ОД ЦЕЛ НАТПРЕВАР..КАТАР И ЧИЛЕ СЕ ПРЕСЛАБИ РЕПРЕЗЕНТАЦИИ А ЗА ДРЖАВА ОД ЕВРОПА КОЈА ОСВОИЛА 5 МЕСТО (МАКЕДОНИЈА) ДА ПОБЕДИ СО САМО 3,4 ГОЛОВИ РАЗЛИКА Е ОГРОМНА БРУКА..АКО МИСЛАТ СО ВАКВА КАТАСТРОФАЛНА ИГРА И АКО НИ ИГРАТ ПРЕСИНГ ИСЛАНД,ДАНСКА И РУСИЈА, НА МАКЕДОНИЈА И ПРЕТСТОЈАТ ПОРАЗИ ОД МИНИМУМ 10 РАЗЛИКА А И ПОВЕЌЕ ОД ДАНЦИТЕ..
КАТАСТРОФА

Победивме, и имаме 4 бода од 4 можни, на пат сме да ја постигнеме (ин)директно зацртаната цел, пласман во осмина-финале... Поточно, постигната е веќе.
Свесен си? О.о

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
КАТАСТРОФА
Ова е премногу дрско, но не и вистинито, ги направи нашиве како да не знаат да одат. За пресингот треба да поработат со тоа се сложувам. Нема слаби репрезентации, пак ќе повторам и ние некоаш сме биле ауцајдери! Што представува за тебе катастрофална игра? Водевме 11 разлика, секогаш имаме пад во играта и не стигнаа 2 разлика, но брзо закрепнавме и ги победивме. А и не сме ние Франција или Шпанија фаворит за титулата па да ги напикаме од каде што излегле. Easy boy easy....

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Како и да е мислам дека добар натпревар одигравме, првото полувреме апсолутно бријлиравме со 90% реализација, одлично..второто, замре играта малку, ама влезе Борко и свака му част, ги спушти Катарциве на земја.
Играчите си беа стандард, ме радува што Манасков почна да се истакнува повеќе, зошто стварно сметам дека е голем квалитет.
Лазаров стандардно, стабилен и одличен.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Nighty

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Од нотесот на Шундовски:)
537306_10151350011157138_762812206_n.jpg

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Помнам дека минатата година по европското и квалификациите за Олимпијадата се наоѓаа групи луѓе кои го критикуваа К. Лазаров зашто као шутирал од секоја, па и неизградена позиција, во критични моменти, и промашувал...
Како и да е, првиве 2 натпревари во такви, „изгубени“ ситуации е значително потивок и се труди до последен момент да изгради позиција за шут и/или да асистира.
СЕКОЈА ЧЕСТ КАПИТЕНУ, ПРОДОЛЖИ ТАКА!!!

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Тоа дека ќе ни играат пресинг е повеќе од сигурно. Гледаат и тие наши снимки од натпревари, забележуваат дека така ни гол не постигнуваме :D