Епа сега ако одиш кај некој да се учи на тебе, а после тоа ласерското чистење или прекривање со некоја друга поголема и поубава кај некој уметник ќе те кошта 100 евра.Јасно ми е се тоа братко, не е баш лесно да направиш тетоважа, концентрација треба и доста е заморно, ама за тие смешни суми па и не верувам дека можеш да очекуваш добра тетоважа
Сепак не е тоа толку страшно, колку што е битна хигиената и принципот на работа. Недај боже да закачиш некоја бактерија или некоја кожна болест па после и тетоважа и пари не ти се битни. Знам примери затоа посочив на што треба да се внимава.
Пред неколку денови на брачед ми му цртав некој јапонски симбол но многу го болеше (таков е тој) и на три пати го тетовирав со нови игли, меѓутоа не е ни толку битно во примеров сакам да кажам внимавајте премногу на хигиената во работата , премногу е страшно нема назад.
Пс. ако се тетовирате и не можете да ја поднесете болката од убодите, постои крем локална анестезија што ќе ви го здрви местото и нема да осеќате додека ве тетовираат. Јас не користам но ако некој изрази желба може и со тоа.