Софтверски проблеми

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Пред некој ден инсталирав VLC плеер и од тогаш јутјубот ми сецка и крчи кога отварам други прозори, а и општо некако споро ми работи лаптопов. Го избришав тоа плеерот, но пак остана исто. Чаре?

Како да си го вратам гугл на хоум пејџ на хромот? Од ко го инсталирав тоа плеерот Internet Search ми е на хоум пејџ.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Пред некој ден инсталирав VLC плеер и од тогаш јутјубот ми сецка и крчи кога отварам други прозори, а и општо некако споро ми работи лаптопов. Го избришав тоа плеерот, но пак остана исто. Чаре?

Како да си го вратам гугл на хоум пејџ на хромот? Од ко го инсталирав тоа плеерот Internet Search ми е на хоум пејџ.

А за претходното, јас па откако инсталирав VLC забележувам дека показалецот на глувчето чат-пат знае да засецка додека го мрдам; појма немам зошто, појма немам како... :S
А, да, и совет. Кога инсталираш програми, а особено бесплатни, не оди веднаш само next, next... Читај што вели на секој прозор, зашто често знаат баш така, да ти инсталираат некои дополнителни програми (што им се спонзори) или да ти подесат некои поставки во компјутерот/интернет прелистувачите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Мортидо

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Го подесив у сетингс Гугл, но не сака нешто, пак ова интернет срч ми е. Башка и горе десно ми се појавуе.

едит: го средив.

... ги избришав у контрол панел сите сомнителни програми, но пак сецка. О.о

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
^
Тогаш веројатно ти е инсталиран (без твоја дозвола) некој дополнителен browser plugin. Побарај во Add/remove programs и ако го има, бриши го. Ако го нема, интегриран ти е во самиот пребарувач, и ќе треба рачно да го бришеш, што не би ти препорачал доколку убаво не знаеш што/како правиш... Не знам дали доколку самиот Хром го избришеш, сосе зачуваните колачиња, пасворди, кеш меморијата и останатото, ќе биде избришан и тој, затоа не знам дали да ти го препорачам тоа. :)

Ryze

Истакнат Член
13 октомври 2012
39
20
108
In the middle of nowhere
Во CHROME SETTINGS помеѓу опциите SHOW HOME BUTTON и ALWAYS SHOW THE BOOKMARK BAR, ке клинеш на Change и таму ке си го средеш тоа со Bing Home Page. А компјутерот ке престане да ти сецка само ако знаеш да чепкаш по регистри и ако добро го познаваш SYSTEM32 фолдерот :) Сепак секој програм остава по некои фајловЕ во таа папкичка :) Но мислам дека и еден DISC DEFRAGMENT исто така би можело да ти помогне ако не ти е подесено автоматски. Како и да е се надевам дека ке се снајдеш.

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Имаv Nero 11 ама ништо освен Nero express не ми работеше, го избришав и инсталирав Nero 12 ама го имам истиот проблем :( како да го решам???:nerd

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Имаv Nero 11 ама ништо освен Nero express не ми работеше, го избришав и инсталирав Nero 12 ама го имам истиот проблем :( како да го решам???:nerd

Брат, ако ти е важно режењето на ЦД/ДВД, и ништо друго, земи си го програмчево IMGBurn и фурај! :)
http://www.imgburn.com/

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Брат, ако ти е важно режењето на ЦД/ДВД, и ништо друго, земи си го програмчево IMGBurn и фурај! :)
http://www.imgburn.com/
Nero express ми работи и можам да режам CD/DVD но проблемот се јавува кога ќе вклучам некој друг програм од Nero , на пример Nero Video само што ќе се отвори се појавува прозорец дека престанал да работи и дали сакам да го зачувам проектот, а всушност ништо и не сум започнал :eek
Сепак благодарам за линкот, ќе го зачувам можеби во иднина ќе ми затреба:)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Толку многу ме бива со компјутери, што се двоумам дали тука да го поставам прашањето. (wasntme)

Never mind. Како да ја вратам volume иконата, за да можам да го покачам?
Вчера го ставив на само 15%, а денес го нема. Отидов на customize, па во Turn system icons on or off, и иконата е избелена (а ставена на off) и не може да се смени опцијата.
Се надевам дека добро објаснив, any help??