Софтверски проблеми

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Сама си правев формат на стариот компјутер и се е океј освен што неможам да се поврзам на интернет бидејќи ми фали PCIVEN_10DE&DEV_0066&SUBSYS_0C1110DE&REV_A13&13C0B0C5&0&20 enthernet controller driver (windows xp sp3).
Знае ли некој од каде може да го симнам и слично...
енибади хелп??

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Сама си правев формат на стариот компјутер и се е океј освен што неможам да се поврзам на интернет бидејќи ми фали PCIVEN_10DE&DEV_0066&SUBSYS_0C1110DE&REV_A13&13C0B0C5&0&20 enthernet controller driver (windows xp sp3).
Знае ли некој од каде може да го симнам и слично...
енибади хелп??
Ако имаш некое CD со драјвери од компјутерот, побарај го таму. Ти фали драјвер за мрежна картица.

Aко не знаеш кој модел е, симни си Speccy, мало бесплатно програмче. Инсталирај го и види каков модел ти е, после ако не можеш да најдеш драјвер, кажи.

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Ако имаш некое CD со драјвери од компјутерот, побарај го таму. Ти фали драјвер за мрежна картица.

Aко не знаеш кој модел е, симни си Speccy, мало бесплатно програмче. Инсталирај го и види каков модел ти е, после ако не можеш да најдеш драјвер, кажи.

епа проблемот е што си ги фрлив цедињата со драјверите за тој компјутер (по грешка) :/
ај сега ќе пробам да го симнам програмчето...
фала ти :)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Некои видео фајлови кои пред 3 недели си функционираа, сега не сакаат да се отвораат

201210031548.png

Освен тоа, некои видео фајлови се со изменети наслови.

Чаре?

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Последниве неколку месеци компјутерот ми се мрдна скроз. Појма немам што му е. Изволте принтскрин, чаре ако има да се среди ова...ќе ме мрдне веќе! Се појавува после 20-45 минути работење на ПЦ.

ghf.jpg

Untitled.jpg

fsfasgg.jpg

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Последниве неколку месеци компјутерот ми се мрдна скроз. Појма немам што му е. Изволте принтскрин, чаре ако има да се среди ова...ќе ме мрдне веќе! Се појавува после 20-45 минути работење на ПЦ.
хм .. мислам дека е софтверски проблем и дека би се решил само со форматирање :)

Snow

Староседелец
29 април 2012
677
440
1,073
Марс

Отвори ја прикачената датотека 11618

Отвори ја прикачената датотека 11619

Отвори ја прикачената датотека 11620
Преинсталација.. т.е формат

Ryze

Истакнат Член
13 октомври 2012
39
20
108
In the middle of nowhere
На сите ви е најлесно со ФОРМАТ :) Секако тоа е најлесно што го знаете. Со секој формат се намалува RPM на хардот. Тоа ти е исто како што цигарето го намалува животот на човекот и на крајот ти се појавува BLUE SCREEN OF DEATH. Ево на крај шо можам да видам. Марија само ке си симне драјверче за LAN конекција без разлика каква и е мрежната и ке си има интернет. 048 едноставно ке го замени KM PLAYER со BS и ке си симне кодеци за видео и аудио рендеринг. И видео фајловите пак ке почнат да му работат. i_wanna_fly ке си ја провери графичката картичка и ладењето кое може да и создава проблеми. Исто така може да го отвори компјутерот и да го исчисти. На сите овие проблеми на крајот што ги имате напишано за ниеден не е потребен формат. :) И не е се во комјутерите само ФОРМАТ!!! Да не се сванеме погрешно :)

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
048 едноставно ке го замени KM PLAYER со BS и ке си симне кодеци за видео и аудио рендеринг. И видео фајловите пак ке почнат да му работат.
Знаеш што е работата?
Ги имав овие фајлови, и тие си работеа. Средував, и наеднаш цел фолдер со видеа го избришав.
Ми ја препорачаа Recuva и си ги повратив фајловите. Ама некои ги отвора без проблем, некои само се со изменети имиња и содржина, и третите како на сликата.
edit:
Пробав со BS player:

7.png

8.png

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
i_wanna_fly ке си ја провери графичката картичка и ладењето кое може да и создава проблеми. Исто така може да го отвори компјутерот и да го исчисти...
.. И не е се во комјутерите само ФОРМАТ!!! Да не се сванеме погрешно :)

Фала многу. Инаку и така и така не планирав никако да го форматирам, туку да пробам прво нешто друго, па ако цркне тогај да го оправам. :)