Зошто бе, мене ми е сосема ок етикетата неверник, без разлика од кој извор доаѓа.Аутрајдер, неверникот. И онака судот на религиозните, дали се од страна на натприроден или секуларен бог...... не ми значи ништо. Нивното неодобрување е добар знак. Е сега понекогаш е проблематично во социјализацијата, човек ретко кога може да е искрен но што е тука е...
Ова дури сега го видов...
Судот на религиозните не ти е битен сега бидејќи живееш меѓу бројно христијанско население. Да си во Ирак, Иран и слични држави каде што исламот е инкорпориран во правните закони на државата (колку толку) и те како ќе ти значи што и кому и кога и како зборуваш за религијата, верувањето, религиозните пракси итн... бидејќи може да завршиш и на бесилка или камшикување. И тоа може да го добиеш дури и ако припаѓаш на друга религија.
Затоа велам: ако се средат религиите и престанат со она: ЈАС И САМО ЈАС СУМ ВИСТИНАТА, ДРУГИТЕ СЕ ЛАГА - ќе ги снема и сектите, ќе ја снема и поделеноста. До тогаш, како што реков и на една друга тема: Сонцето и Месечината ќе пролеваат крв уште долго време на Земјата. А за тоа се криви - ЛУЃЕТО! Сите!
Аутрајдер, неверникот. И онака судот на религиозните, дали се од страна на натприроден или секуларен бог...... не ми значи ништо. Нивното неодобрување е добар знак. Е сега понекогаш е проблематично во социјализацијата, човек ретко кога може да е искрен но што е тука е...

.. Потоа имам слушнато дека тие се против Христијанското учење.Некогаш тие сами се самоубиваат бидејки мислат дека одкако ќе се убијат ќе отидат во рајот, се додека се на земјава се во пеколот. Затоа ѓи убиваат тиа што највеќе ги сакаат мислејки дека ќе им посакуваат добро и со мислата дека ќе ги пратат во рајот...

) со извадок од денешниот дневен печат кој предупредува за ново роварење на секташите во близина на нашите граници :