To whom it may concern.
Please circulate widely.
Kako da prepoznate “sektaša” iz komšiluka
http://www.smedia.rs/spress/vest/11...-Kako-da-prepoznate-sektasa-iz-komsiluka.html
Совети и упатства како да се препознаат лица со секташки склоности во вашето соседство.
Како што соопштуваат во текстот - еден од начините да се препознае секташ е да се провери дали има истетовирано датум на телото. Датумот мора да е во иднина. Ако има тетоважа со минат датум не е опасно бидејќи е сеуште жив а ако е жив значи не се самоубил на посочената дата = не е секташ.
Друга метода е користење на лупа при читање на книги бидејќи не се знае каде може да се крие порака со иден суицидален датум.
Непријателот никогаш не спие!
Please circulate widely.
Kako da prepoznate “sektaša” iz komšiluka
http://www.smedia.rs/spress/vest/11...-Kako-da-prepoznate-sektasa-iz-komsiluka.html
Совети и упатства како да се препознаат лица со секташки склоности во вашето соседство.
Како што соопштуваат во текстот - еден од начините да се препознае секташ е да се провери дали има истетовирано датум на телото. Датумот мора да е во иднина. Ако има тетоважа со минат датум не е опасно бидејќи е сеуште жив а ако е жив значи не се самоубил на посочената дата = не е секташ.
Друга метода е користење на лупа при читање на книги бидејќи не се знае каде може да се крие порака со иден суицидален датум.
U Srbiji deluju sekte koje svojim članovima prilikom pristupanja tetoviraju na ruci datum kada će izvršiti samoubistvo. Neke druge, pak, licitiraju tim datumom tako što navode nove članove da do određenog dana "završe sav ovozemaljski posao i presele se na nebo". Taj datum obično biva otkriven tek posle strašnog čina, najčešće među ličnim predmetima pokojnika.
- Radio sam slučaj dečkića od 14 godina koji je izvršio samoubistvo. Na stranicama njegovih knjiga pronašao sam artefakt koji mi je privukao pažnju. Pod lupom nisam mogao da razaznam šta je, ali kada sam skenirao i uveličao nekoliko stotina puta, video sam grob na kom pišu ime prezime, godina rođenja i godina smrti – otkriva Mijaljević.
Непријателот никогаш не спие!