Секти (генерална дискусија)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
To whom it may concern.:zelen
Please circulate widely.

Kako da prepoznate “sektaša” iz komšiluka
http://www.smedia.rs/spress/vest/11...-Kako-da-prepoznate-sektasa-iz-komsiluka.html

Совети и упатства како да се препознаат лица со секташки склоности во вашето соседство.
Како што соопштуваат во текстот - еден од начините да се препознае секташ е да се провери дали има истетовирано датум на телото. Датумот мора да е во иднина. Ако има тетоважа со минат датум не е опасно бидејќи е сеуште жив а ако е жив значи не се самоубил на посочената дата = не е секташ.

Друга метода е користење на лупа при читање на книги бидејќи не се знае каде може да се крие порака со иден суицидален датум.

U Srbiji deluju sekte koje svojim članovima prilikom pristupanja tetoviraju na ruci datum kada će izvršiti samoubistvo. Neke druge, pak, licitiraju tim datumom tako što navode nove članove da do određenog dana "završe sav ovozemaljski posao i presele se na nebo". Taj datum obično biva otkriven tek posle strašnog čina, najčešće među ličnim predmetima pokojnika.
- Radio sam slučaj dečkića od 14 godina koji je izvršio samoubistvo. Na stranicama njegovih knjiga pronašao sam artefakt koji mi je privukao pažnju. Pod lupom nisam mogao da razaznam šta je, ali kada sam skenirao i uveličao nekoliko stotina puta, video sam grob na kom pišu ime prezime, godina rođenja i godina smrti – otkriva Mijaljević.

Непријателот никогаш не спие!

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
„Сатански војводи“ заведуваат и во Македонија!

http://denesen.mk/web/?p=292677

Сатански комити пред своите сатански војводи се колнат на верност на ѓаволот со крст наопаку, кандило и кама :rofl
btw, Црни шкорпиони е прилично секси име за секта.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
„Но, првиот месец по отселувањето родителите пред нивната куќа секој ден наоѓале мртви животни и свеќи.“
Пошто без вакви детали приказната нема да е уверлива. :D
Веќе ни мали деца не оставаат такви глупости пред праг кај комшијата што им ја избушил топката, не пак возрасни луѓе од демек тајна секта.
Евентуално ако некој со заебана смисла за хумор начекал ситуација, иначе...
Логикава им вришти. Од една страна, сективе се толку опасни, што за час ќе те најдат и убијаат (нели, откако ќе остават предупредување во форма на мртов лилјак), а сепак редовно се наоѓа некој паметен што им побегнал од канџите и сега слободно раскажува ситници по порталчиња.
Такоџе се и толку тајни, што никој не може ништо да открие за нив, па еве ни дотичен Шерлок од статијата, а од друга страна, немаат проблем со тоа што се издаваат дека постојат преку оставање свеќи и мртви животни. (facepalm) Баш иновативно.
Тоа се случува кога на нетренирана и необразована (во новинарската струка) личност со просечни сфаќања, ѝ се дава слобода да ги „информира“ масите.
Мислим, греота за оние луѓе што навистина се потресуваат од ваквите приказни, ама од страна гледано, урнебесни се сторииве. :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
:D Не бе пак ти...
Црна Гора му доаѓа нешто како Мека, Света Гора, Ерусалим...

Повеќе нешто како анти Света Гора, со сатанистички монаси и калуѓери, каде што му палат кандило на сатаната и постат во име на врагот...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
„Но, првиот месец по отселувањето родителите пред нивната куќа секој ден наоѓале мртви животни и свеќи.“
Пошто без вакви детали приказната нема да е уверлива. :D
Веќе ни мали деца не оставаат такви глупости пред праг кај комшијата што им ја избушил топката, не пак возрасни луѓе од демек тајна секта.
Евентуално ако некој со заебана смисла за хумор начекал ситуација, иначе...
Логикава им вришти. Од една страна, сективе се толку опасни, што за час ќе те најдат и убијаат (нели, откако ќе остават предупредување во форма на мртов лилјак), а сепак редовно се наоѓа некој паметен што им побегнал од канџите и сега слободно раскажува ситници по порталчиња.
Такоџе се и толку тајни, што никој не може ништо да открие за нив, па еве ни дотичен Шерлок од статијата, а од друга страна, немаат проблем со тоа што се издаваат дека постојат преку оставање свеќи и мртви животни. (facepalm) Баш иновативно.
Тоа се случува кога на нетренирана и необразована (во новинарската струка) личност со просечни сфаќања, ѝ се дава слобода да ги „информира“ масите.
Мислим, греота за оние луѓе што навистина се потресуваат од ваквите приказни, ама од страна гледано, урнебесни се сторииве. :D

Мора да се признае дека се креативни, мислам `војводи` бе :D
Во случајов сепак мора да се признае дека порталот се повикува на изјави на некоја си Валентина Божиновска од некаква Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи што значи дека има раја која зема плата поради заканите на црна ружа и слични ѓаолски тајни групи. :roflТука е и МПЦ која од време на време пушта вода со муабети за секти и мртви мачки...

Не дека нема навистина убиства во име на сатаната...

http://www.dailymail.co.uk/news/art...eat-Russian-teenagers-stabbing-666-times.html
http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/t39909.sr.html

Ама за овие вистинити настани, колку е новинарско претерување, колку има други елементи (ситно-дилерски пресметки и убиства каде за да се прикрие траг се цртаат пентаграми и три шестки) а каде се автентични супер злобни сатанисти е тешко да се каже, веројатно овој случајот во Русија е ничим изазван и автентичен во забеганоста, како што велат каде има чад има и оган ама ова е некое ситно оганче кое новинарите го одржуваат во живот со бомбастични наслови, посебно на балканот...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Настрана од тоа што ние си го тераме мајтапот со смешниве статии, не може да се негира постоењето и на опасни секти. Всушност, опасните се веќе култови, со многу позаебани цели од рандом, девијантно сектиче, али мање битно тоа. Имам, чинам, во некој претходен пост спомнувано за случаи на забегани „мисионери“ што ги надминале границите поради своите убедувања и тоа баш и не е за смеење, ама овие бре така шаблонски ги филуваат вестите, што нема ни потреба да ги чита човек, веќе знаеш што следи.
Постојано е едно исто: тинејџер во црно, најверојатно металец, кој, како што видовме во клипот против насилство, ги слуша Лејди Гага, Мајкл Џексон, како и светото тројство: Пантера, Ајрон Мејден и Металика...додај тука дека тинејџерот чудно се однесувал (пример серел долго, ко што имаше наведено некој ценет доктор), а потоа истиот тој се вратил од мртвите, ја согледал светлината, па сега, и покрај тоа што добива мртви животинки пред врата, е решен да ги просветли другите. Дај некој што има врски нека ми организира интервју да глумам бивш секташ, цел филм ќе им напишам.
Сега новитет се овие похрабриве што серат по гробишта сред бел ден и снимаат сатанистички спотови по цркви.
Не можам, еј...со смеење ги пишувам новитетиве. :D:D:D Колку брилијантно перење мозок!

Иначе, за фамознава Црна Ружа, која е вечната енигма меѓу сективе, мене уште ми делува ко да е некоја заебанција од луѓе со јака имагинација, ама ете, отишла премногу viral и сите го прифатиле тоа здраво за готово. Може па во меѓувреме некој и навистина ја створил. :D

А, и да, ова Русиве погоре...тие и онака се забегани, не им треба секта, доволно им е самите да се доживуваат ко Сотони со мисија.
Бар јас нигде не би ги примила со тие фаци и на таа возраст...but then again, rumor has it дека токму таквите деца и биле таргет група на секташите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Мојот комшија мислам дека е член на секта. Порано беше добар и се облекуваше најнормално, а сега приметив дека носи маици од сатанистичките групи Iron Maiden и Slayer, и плус гледам дека ја сменил колата, имаше бела а сега има црна. Ако почне да убива мачки, врапци, зајаци и секакви животни ќе ве иизвестам. :)
А и да, исто така приметив дека баба ми секогаш вика дека нема пари, сигурно е член на секта некоја и ги финансира. Маму и еббам секташко. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Настрана од тоа што ние си го тераме мајтапот со смешниве статии, не може да се негира постоењето и на опасни секти. Всушност, опасните се веќе култови, со многу позаебани цели од рандом, девијантно сектиче, али мање битно тоа. Имам, чинам, во некој претходен пост спомнувано за случаи на забегани „мисионери“ што ги надминале границите поради своите убедувања и тоа баш и не е за смеење, ама овие бре така шаблонски ги филуваат вестите, што нема ни потреба да ги чита човек, веќе знаеш што следи.
Постојано е едно исто: тинејџер во црно, најверојатно металец, кој, како што видовме во клипот против насилство, ги слуша Лејди Гага, Мајкл Џексон, како и светото тројство: Пантера, Ајрон Мејден и Металика...додај тука дека тинејџерот чудно се однесувал (пример серел долго, ко што имаше наведено некој ценет доктор), а потоа истиот тој се вратил од мртвите, ја согледал светлината, па сега, и покрај тоа што добива мртви животинки пред врата, е решен да ги просветли другите. Дај некој што има врски нека ми организира интервју да глумам бивш секташ, цел филм ќе им напишам.
Сега новитет се овие похрабриве што серат по гробишта сред бел ден и снимаат сатанистички спотови по цркви.
Не можам, еј...со смеење ги пишувам новитетиве. :D:D:D Колку брилијантно перење мозок!

Иначе, за фамознава Црна Ружа, која е вечната енигма меѓу сективе, мене уште ми делува ко да е некоја заебанција од луѓе со јака имагинација, ама ете, отишла премногу viral и сите го прифатиле тоа здраво за готово. Може па во меѓувреме некој и навистина ја створил. :D

А, и да, ова Русиве погоре...тие и онака се забегани, не им треба секта, доволно им е самите да се доживуваат ко Сотони со мисија.
Бар јас нигде не би ги примила со тие фаци и на таа возраст...but then again, rumor has it дека токму таквите деца и биле таргет група на секташите.

Читав нешто за тоа со црна ружа од каде потекнува (and its damn fun, reading about it:D) изгледа е феномен пред појавата на нетот, going viral before it was cool наводно сето тоа почнало во хрватска со самоубиство на некоја тинејџерка-панкерка или металка (obviously) уште пред распадот на екс-југа, рајата ненавикната на такви работи кои подоцна станале секојдневие и без очигледни мотиви за суицидот - почнала да бара кривец, полицијата дала некои непромислени изјави за можни секти и на крај бесната толпа претепала поп бидејќи бил облечен во црно :rofl:roflмислеле дека е сатанист или нешто, па радио милева и случајот за брзо време добил нови димензии, некој некаде споменал црно цвеќе па расипан телефон - дали беше лале или ружа останатото се рециклира до ден денешен....што и не е лошо, можеби три децении муабет за непостоечка секта.

Then again...devils greatest trick is to convince people he doesn`t exist :nah

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and Electra