Пријател(к)и

Препознатлива

Истакнат Член
27 јуни 2012
119
94
328
Денес вистинските пријателки можат да се избројат само на едната рака. И искрено верувам во машки женски пријателства, ете јас повеќе сакам да се дружам со машко друштво отколку со женско.
 
  • Like
Реакции: Boyle

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
Вечна тема и дилема - верувате ли во машко-женски пријателства?
Кои се поискрени пријатели - жените или мажите?
Кога се вистински и во едните и во другите.
Имам женски и машки пријатели/ки за кои знам дека целиот живот ќе ги имам без оглед на се.Не се многу,се бројат на прсти.
Но затоа пак внимателно го бирам кругот на истите.Не секој кој го познавам го сметам за пријател.
 

kickey

Нов член
21 октомври 2013
3
2
1
25
Да да да, верувам во вакво пријателство. Имам потреба од нивно мислење за некои работи. Значи сум имала, имам и ќе имам машки пријатели.
 

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
Да, верувам во машко - женски пријателства. Сум имала многу вистински пријатели. А пријателКа - никогаш. Да, верувам дека мажите се подобри пријатели од жените.;)
 

коста

Истакнат Член
21 мај 2013
145
61
328
32
Не верувам во женско пријателство пошто се многу љубоморни една на друга. (punch)
абе они сами не веруваат не па друг да верува ехехехехе плус тоа цело време се викаат со ,,краво,, ,кокоско,, ,,курво,, ,,ороспијо,, хехехехехехехе
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,214
2,301
1,153
Skopje
www.facebook.com
Џабе верувам кога тие не веруваат во мене.
Не ги делам пријателите на машки-женски, сепак пријател си е пријател без разлика на се, само што бар до сега подобро и полесно сум се разбирала со машките отколку со женските. Можеби е тоа така поради различниот начин на размислување и различниот начин на гледање на работите. Како и да е поголема дискусија паѓа со машко отколку кога две жени зборат (тие или само се фалат или само се жалат ништо друго не знаат). Можеби и затоа подобро функционира тоа машко женско пријатество језда не е долго мора некој да ја зафркне работата и да се заљуби. :)
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
5,997
9,629
1,683
Normandy
Не во таква смисла , генерализирано. Јас лично не верувам во машко-женско пријателство. Не сум имала искуство каде имало толкаво големо пријателство без нечие посакување.
Интересно размислување. Не дека би се сложил со ова, но верувам дека постојат иако таа посакуваност е поттисната од прагматичноста и здравиот разум. Со мислата „подобро функционирамие како пријатели“ (не fucj buddies) е појдовната точка за зацврстување на пријателството.
 

Boyle

Истакнат Член
23 ноември 2013
25
12
103
Верувам во секакви пријаелства,не делам пол.Никој не може без пријатели.А какви ке се со нас зависи од нас!
 

онјаЛ

Полноправен Член
22 ноември 2012
69
85
18
Факт е дека луѓето од различен пол можат да прават многу поинтимен муабет, многу поинтелегентен. Се разбира дека ни требаат пријатели било какви. Но "недостаток" на пријателството меѓу машко-женско е она дека сигурно барем еден ќе има чувства за другиот. Луѓе сме, таква ни е природата :D
 
  • Like
Реакции: Mameha and Prashina