Верувам во искрено и вистинско пријателство, а тоа дали машките или женските се подобри пријатели зависи од личноста.. јас имам најдобар другар и најдобра другарка меѓутоа пријателството со другарот е многу постаро, многу поцврсто и поискрено.. на некои начин како брат и сестра сме, нема никакво лицемерие, не се срамиме за ништо еден од друг, се критикуваме, делиме се, си се наоѓаме еден на друг секогаш кога сме си требале, сме минале заедно низ се, скршени срца, корпи, неуспеси, домашни проблеми, финансиски кризи, јас си живеам со неговите родители и тој со моите.. ме има видено во најкатастрофална ситуација, единствено машко пред кое и за кое и со кое сум плачела.. секогаш знаел се за мене па и пред тоа јас самата да го знам.. ме познава толку многу што понекогаш ме нервира кога ми предвиди некоја постапка/одлука.. ни се случувало со часови да седиме и молчиме, или пак да изгубиме ориентација за време у разговор.. тој кај мене си е како дома и јас исто кај него.. не се согласувам со тоа дека секое машко-женско пријателство преминува во љубов, никогаш го немам погледнато со такви очи, секогаш ми бил мил како брат, никаква физичка привлечност, ниту тој спрема мене, иако на долна облека се иаме видено и двајцата многу пати.. секогаш бил пријател со моите дечковци дури и кога мислел дека не се за мене...