Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,199
1,133
То мајсторе, редно беше, уште иконите на форумите да се средат во сите понудени темплејти и топ е.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,426
9,136
1,683
Кушкундалево
Ако веќе ставаме некој да е модератор јас мислам дека треба да ставиме некој критериум барем. Еве јас пример предлагам да има барем 200 мислења што се бројат и некој месец стаж, да не биде некој тотален анонимус од никаде се појавил и модератор да го ставиме.
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,226
2,321
1,153
Skopje
www.facebook.com
Мене па баш ми е убав овој нов дизајн.
Малку ја скрши монотоноста на форумот, добро би било кога би било достапно и во темна верзија но па и вака не е лошо.

За да се привлечат нови членови и за да се задржат старите потребно е да се направи некоја промена, па и да не е својствена за форумот, а привлечна за луѓето.
Еве размислете малку facebook како социјална мрежа пред да го воведе чатот не беше ништо повеќе од другите социјални мрежи што тогаш се користеа, со воведување на чатот како и понатамошно подобрување на веб страната, се искачи на многу висока позиција.

Да не ме разберете погрешно, не ми е зборот да воведете чат туку да размислите малку што би можело да биде тоа што би било привлечно за луѓето, а да може да се вметне во форумот.

Ако ете не можете да дојдете до некоја идеја, направете една анкета и пуштете ја по социјалните мрежи па самите луѓе ќе кажат што е тоа што би ги привлекло и што е тоа што би ги задржало кај форумите. :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
345
63
Мене па баш ми е убав овој нов дизајн.
Малку ја скрши монотоноста на форумот, добро би било кога би било достапно и во темна верзија но па и вака не е лошо.

За да се привлечат нови членови и за да се задржат старите потребно е да се направи некоја промена, па и да не е својствена за форумот, а привлечна за луѓето.
Еве размислете малку facebook како социјална мрежа пред да го воведе чатот не беше ништо повеќе од другите социјални мрежи што тогаш се користеа, со воведување на чатот како и понатамошно подобрување на веб страната, се искачи на многу висока позиција.

Да не ме разберете погрешно, не ми е зборот да воведете чат туку да размислите малку што би можело да биде тоа што би било привлечно за луѓето, а да може да се вметне во форумот.

Ако ете не можете да дојдете до некоја идеја, направете една анкета и пуштете ја по социјалните мрежи па самите луѓе ќе кажат што е тоа што би ги привлекло и што е тоа што би ги задржало кај форумите. :)


Ајде да замислиме дека има таква анкета и ете сега треба ти да одговориш...Кое е твоето мислење!?
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,226
2,321
1,153
Skopje
www.facebook.com
  • Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
345
63
Замисли го моето мислење, како што сме ја замислиле анкетата. :)
Мислев дека ќе ми дадеше потешка задача за да мислам, а твојов одговор кажува дека немаш никаква идеја...Затоа, еве јас ќе кажам, барем нешто нели, значи секој што ќе се регистрира и не постира мислење или не отвори тема во рок од месец дена( може и два или повеќе месеци), да се избрише од листа на членови.
гледам овде нови членови а се регистрирале пред пет шест години, фигурираат на форумов а немаат ниту една буква куцнато.
Ете тоа е моето мислење, ако веќе дојдам на форумов, барем и да пишам нешто..инаку коњчето Дорчо, твојата идеја нема врска, сулуда неостварлива:*и мислам дека ти можеш подобро да замислиш, само потруди се малку:p
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,226
2,321
1,153
Skopje
www.facebook.com
Мислев дека ќе ми дадеше потешка задача за да мислам, а твојов одговор кажува дека немаш никаква идеја...Затоа, еве јас ќе кажам, барем нешто нели, значи секој што ќе се регистрира и не постира мислење или не отвори тема во рок од месец дена( може и два или повеќе месеци), да се избрише од листа на членови.
гледам овде нови членови а се регистрирале пред пет шест години, фигурираат на форумов а немаат ниту една буква куцнато.
Ете тоа е моето мислење, ако веќе дојдам на форумов, барем и да пишам нешто..инаку коњчето Дорчо, твојата идеја нема врска, сулуда неостварлива:*и мислам дека ти можеш подобро да замислиш, само потруди се малку:p
Убава идеја, ете гледаш не било тешко да се размисли. Доколку би имало анкета и ти би ја напишала оваа идеја, таа би била една од многуте што можат да помогнат за подоброто функционирање на форумот. :) Не гледам тука ништо спорно ни неостварливо што би можело да наштети на форумот со една обична анкета. :)
И јас секако би дала свое мислење и ќе дадев да не пристапи толку грубо и иритирачки.
Но во ред секој си има свој начин на изразување, јас пример таквите груби пристапи не ги толерирам и се оградувам од било какви одговори. :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
345
63
Убава идеја, ете гледаш не било тешко да се размисли. Доколку би имало анкета и ти би ја напишала оваа идеја, таа би била една од многуте што можат да помогнат за подоброто функционирање на форумот. :) Не гледам тука ништо спорно ни неостварливо што би можело да наштети на форумот со една обична анкета. :)
И јас секако би дала свое мислење и ќе дадев да не пристапи толку грубо и иритирачки.
Но во ред секој си има свој начин на изразување, јас пример таквите груби пристапи не ги толерирам и се оградувам од било какви одговори. :)
(facepalm)нема потреба за коментирање(можеби ако направиш анкета па тек тогаш да размислам)(wave)