Појавата наречена „сељак“

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
имаш право само да се јадело трици ама некој од форумов да ми зборува за тема ,,сељак" кој ниту сваќаат шала ниту имаат домашно воспитување знаат за кој три фаци зборувам ама ми се прават ,,ГРАЃАНИ ОДАЛЕЧЕНИ ОД СК ПО 20 КИЛОМЕТРИ"
Сега ти остваш многу лош впечаток,прво напаѓаш членови,после мешаш тема сељак на одалеченост од центар а како трето си без КОХОНЕЗ иако ставаш мачо слики на аватарот секад,или кажи или не,не иди се одоколу

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Bum-Bum

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
вака да ти кажам.. навивањето на трибини никогаш не можи да го наречи сељачизам.Тоа ш оседешава на трибина е нешт о сосема различно. И јас одев на утакмици, сега малку поретко ради обврски , ретко кога пропуштав утакмица и ајс се дерев, често кога ке си дојдев дома бев толку зарипнат шо не можев да зборувам.. и јас сум пцуел по полиција, по судии, по играчи, дури сум јадел и џандарски ќотек заради тоа, сум добил неколку пендраци... Е сега можи ке ме наречеш и мене сељак ама размисли малку.. какво т ибеше мислењето за мене пред да го знаеш ова?
навивањето и однесувањето на трибини е сосема друга работа...
У реду е...така ее ајде ова со трибините ке го скокнам...Али за друготово си останувам на моето мислење...Т.е дека ПОГОЛЕМИОТ дел значи некои 70 % се сељаци...Реков со исклучоци....Никогаш не зборам за сите ;)

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Глупости....
Верувај никогаш не би ни посака да бидам со Аеродромец ;)
Можеш многу лесно....Познавам милиони аеродромци и знам какви се -.- а и плусс што повеќе сакаш...гледај утакмица на МЗТ трибините...-.- алоо осет...ако си аеродромка... согледај ја реалноста ;)
Коментари на аеродромци за последните случувања со петкратносто убиство....
"Абее ај у Аеродром да се деси нешто таквоо...одма сите ке ги запалимее ,а и плус кај нас неможат да влезатт "

Верувај можеби претерувам ама имам желба да се деси нешто такво и тамо само за да им ги симнат акциите ;)
Многу се јаки па и ти! :D
Зошто аеродромец не искача во недела?
- Затоа што му се перат тренерките :cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сељаци со набилдани ега кои не пркнале во животот колку сакаш ги има,само не труди се мозокот да им го измериш
532274_10150883682076852_1436846104_n.jpg

Kiril

Активен Член
24 јуни 2012
181
127
43
35
Струмица
Сељак = Р`п`љ = Г`г`љ или орел така ги викаме тука у Струмица "пинците" шо немат прошетано подалеко од нивата и кафичо шо го имат у сеелто.
Иначе најтешките сељаци у Струмица и Струмичко носаа до пред една година ланци по половин метар на врато направени од отварачите на лиемнките, ги сечеа на првото кругче и ги спојуваа едно со друго. Залепена маица на кратки ракави со светкави циркони и се дува како паун а нема мускули за лек. Тренерки од 200 денари адиБас. Кафеавите гумени влечки кои ги правеше Чик Куманово едно време, фЛизурата му била "Весник". И е излезен со 101цот кој го р`жи во лер под полна гас пред своите соселанки :) Има ного Ореле тука во Струмичко шо р`гат по нивите :)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Во налет на досада и свежа инспирација, да се пишат и неколку збора за онлајн сељакот т.е. Double S - Сајбер сељак.
И онака во претходните постови прочитав „А што со форум сељаците?“, па да видиме малку општо за релацијата секи-интернет. Let's see...

За него најважно е да делува ко богаташ. И јебо. Опционално паметен.
Иако за себе тој е најпаметното суштество после (а може и пред) Ајнштајн, Тесла и Стивен Хокинг, сепак ретко се решава да игра на таа карта од страв дека најјакиот аргумент против некого ќе му е „Глуп си, јас сум во право *внеси опционална навреда, пцуење и опалување девојка и фамилија по список.*“
Онлајн секи знае само за фејсбук и скајп, оти мсн веќе не е во мода.
Ако е од постарите генерации, на времето висел на мирц со ник sexsi_boy_25cm_cam, а сега носталгично го користи истиот за на скајп. Оти ваму му носел среќа де, а и трејдмарк му е.
Секи на фб има 5000 пријатели од кои 90% се женски претставнички на неговата сорта и тук-таму по некоја што случајно навеала да го има во/на листа. Останатите 10% се другарите кои ги има ставено за браќа и со кои меѓусебно се величат.
Каверот му е обично со неговиот идол Вин Дизел или Шварцернегер од млаѓе дане, по могучност пропратен со лајф инспирејшнал реченица кажана од дотичниот у поетски занес.
Друга опција е газлеста женска покрај јака кола. Уште поарно - неговата кола или мотор, секако, ако ги има.
Трета опција што може да влезе во кадар се цела багра брајча крај колата + куче, најчесто од расите германски овчар ака волчјак, пит-бул или доберман. Во поретки случаи и хаски. Битно да е јако ко нив де.
Наш јебо на профилната обавезно покажува колку е имашен преку демонстрирање на горенаведените кола и/или мотор до кои е гордо застанат и подуен ко жаба за да изгледа покрупен. Екстра филинг на голото торзо додава крнтија ланецот (најчесто крст) на тотално завунета или тотално соголена, пилеќа груда, а по могучност и тетоважа за помафијашки филинг.
Рамбовки више не се во мода оти он е толку развиен што не го ни збираат, па мора да шета полугол. Прчење бицепс е голем плус, но е опционално т.е. во зависност е од тоа што јебич сака да истакне во прв план. Секако, тука е и незаборавната Миле Китич цвикера за екстра мафијашки изглед, а ако дал Господ и по некоја иљадарка, или уште појако - долар/евро во рака.
А ако веќе држи пиштол (од братучед му, на дијаболи) и пасош, бидете сигурни дека е апла убица и најверојатно трговец со бело робље, па затоа немојте многу да се закачате со него и остатокот од неговата долина на волци, оти ќе ве решат и ќе ги шверцуваат мајка ви и сестра ви!
Баграта секогаш има еден водич а ла Полат - идолот и сите потајно сакаат да се ко него.
Понекогаш може да се најде и слика од Алка Поне, Алпа Чино, оној од Ране и остали идоли.
Неговата верна дружина е секогаш тука да коментира:
„bratcee si grmis! glavna faca niz grad! vidi fraer! jako kolice! ejjj decko, koj bese ti be? nesto mnogu si poznat! more gazda! bravo sefe! koga ke me povoziss? :p“ итн.
На секи секој прв статус му е околу тоа колку е јак и ненадмашен, колку дундиња завртел и колку грмеле со брачата сношти, дрва и салати се правеле, a сето тоа е пропратено со крнтија од музиче, по могучност српски рап од калибарот на Сандокан. Секако, чек-ин во локалната биртија е задолжителен, доколку секи, у налет на узбуџење, знае да се снајде на мобилниот.
А после долу следат потврдни коментари од браќата-грмежи.
За него најголемо сајбер достигнување е кога снајка ќе му стегне лајк на слика или објава, што автоматски за него значи дека истата сака да му запее на микрофонот. Друго нема, он е пожелен! (nod)
Коментарите му се најчесто од типот: Cccc bomba mackica, uste ja falam dotebe, sto bi ti pravel uff :p
А без да е свесен, најчесто преку социјалниве читачи се издава дека чита за голиот газ на Станија, цицките на Карлеуша и коментира у стил: Jaka baceee, dobra cicka drzi ohh.
Јебо истовремено боцка и пишува на минимум 10 женски од кои девет му удараат корпа, а десеттата го игнорира.
Кога ќе го доживее тоа фијаско, опалува статус: Шо ве е**м, курви, сега се правите важни, а колку пати сте ми дале.
Ако ни толку не му се мисли, ќе цитира нешто од Слаткар и смета дека ги навредил сите, им го покажал местото.
У случај да е поромантичен примерок, тажи или спушта ѕвезди со песните на брат Аца, маестро Синан, царот Китич, једини Шаулич, најјаката Цеца и остала компанија срцепарајучих поета.
И секако, браќата се пак тука за поддршка и да го потсетат колку е фраер.
Има уште многу за разглабување, а да не ги заборавиме ни понежните претставнички, ама за тоа во друга прилика.

У продужетак, ќе ве оставам да се дивите на уметноста на претставник од горенаведените.
You'll thank me later.
Има и фб страна, али тоа ко ценета информација, само по порака може да се добие.