Појавата наречена „сељак“

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Што е она што една личност поседува за да го добие овој почесен епитет?

За да бидеш сељак ти треба посебно однесување. Поважно е од изгледот. Лошото однесување е клучот до тоа да бидеш успешен сељак. На англиски најлесно се опишуваат како douche bags.

Почнувајќи од нарекувањето на девојките "п***ња" или "дунди", како и нарекувањето на својата девојка "онаа мојана". Па понатаму следува и викањето и мангупирањето, како да го поседуваш цел град.

Исмевањето на туѓа сметка за да привлечеш внимание, силеџиство, тепачки и заканување. Буткање со луѓе, божем си на пазар и се брзаш кон последниот сочен кромид. Дофрлување на улица, истотака.

Тука ќе го сместам пцуењето. Да се разбереме, и јас пцујам понекогаш.. Ама зборуваме за јавното, гласно пцуење. Пцуење во некое кафуле или некој ресторант, пцуовки за било какви роднини и разни описи на секакви сексуални фантазии за нечива сестра, тетка, мајка или баба.

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
Пред некое време ги нарекував сељаци оние кои возат кола со отворени прозори, го кружат градот едно 50тина пати во денот, музика во стилот на Шемса и мислат дека го вртат светот, оние кај кој го нема она џенталменското, секоја девојка за нив е дроља. Подоцна сватив дека таков е менталитетот во мојот град и дека секој си е сељак на свој начин, некој повеке, некој помалку. :)

Ланците околу врат да не ги заборавиме. (puke)

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo and Gemini

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Во налет на досада и свежа инспирација, да се пишат и неколку збора за онлајн сељакот т.е. Double S - Сајбер сељак.
Ај те молам во прва прилика напиши вака збор два за форум сељак,или па не,а? :D
Не дека те фрлам со ова да бодеш во очи,чисто дека добро знаеш да ги доловиш ефектите,јас и да пишам нема да скокнам ниту еден детал,оти ич не сум ситничар (wasntme) ,ама нема да знам да ги доловам баш како што треба.
Ако сакаш па,напиши ми го во пп јас ке го објавам,нека се врз мене камењата и на никој нема да кажам кој е афторО.:D
Шала на страна ама постои и таа подгранка во стеблото Сељак.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ај те молам во прва прилика напиши вака збор два за форум сељак,или па не,а? :D
Не дека те фрлам со ова да бодеш во очи,чисто дека добро знаеш да ги доловиш ефектите,јас и да пишам нема да скокнам ниту еден детал,оти ич не сум ситничар (wasntme) ,ама нема да знам да ги доловам баш како што треба.
Ако сакаш па,напиши ми го во пп јас ке го објавам,нека се врз мене камењата и на никој нема да кажам кој е афторО.:D
Шала на страна ама постои и таа подгранка во стеблото Сељак.
Немаш гајле бе Мелчи, и стапови и камења нека фрчат, мене ретко мува ме лази.
А и онака е и претходно побарана таа анализа. Тражили сте - гледајте.
Иако се кладам дека ќе осамне текст со „сајбер/форум сељанка“ во кој ќе бидат опишани моите карактеристики. :D
Ако досега не ме замразиле, сега ќе пукне.

Внимание!
Ликовите во постот се општи и фиктивни. Секоја сличност со вистински форумски фаци е случајна.
Форумов е релативно нов, па поголемиот дел карактеристики ги имам воочено низ постариве форуми, ако ви е од некаква утеха. Ако не, здравје. (wave)

Форум сељак е всушност табула раса.
Табула раса од аспект на тоа што кога ќе се зачлени е баш празна, неиспишана табла која подоцна се гради врз основа на тоа како ќе го перцепираат другите.
Во почетокот е сосема ненападен. Обично прво се активира во форумските игри и оф топик теми, кај што се упикува на минимум 5 години помали женски за да прибере багра обожавателки со кои ќе си го имаат „на ти го, дај ми го“ за понатака да му е полесно да ги освојува форумските тврдини.
Штом ќе ги собере тие неколку околу себе, на ред е походот кон другите теми и форумски ликови.
Секако, голем плус е ако е поканет од некој другар со стаж со кој полесно ќе освојуваат во тандем.
Тогаш, наоружан и со неговата мала армија, тој се активира и по посериозните теми кажувајќи работи кои ги чул, а не ги дочул, и почнува да ствара тензија помеѓу останатите членови.
А тогаш, ко гром од ведро небо, се избацува некој да му се контра. Некој со кој во подоцнежните форумски патешествија ќе станат или најдобри другари или мразачи до својата форумска смрт.
Секако, како и погореспоменатите Double S, и овој ценет примерок е наследник на Ајнштајн, па затоа секогаш, со секој пост, тој е во право, а другиот е најглуп на свет.
Најголемиот број оф топици потекнуваат од него и најобично се содржат од 2-3 збора, пуштање со квази-романтика по членки од форумот или расправање со некого, а потоа дотичниот пцуе и крева галама што бил опоменат.
Нормално, и во овој случај другите се прости што воопшто се осмелиле да му укажат.
Послободниот јебо си зема слобода веднаш да се активира во темите за секс, каде што тој, со своето огромно искуство на клатикурцање, ќе дели совети и ќе навлажнува дундиња со екстра секс-гуру постови. И понуди, секако.
Ако веќе таму е прифатен добро, тој станува форумска фаца и веќе егото му е over 9000, па си дава за право да се самопрогласи за форумски шериф. Тука, помирните од него ќе почнат да се повлекуваат и ќе му се клањаат на секој пост само за да не ги нападне во некоја тема, оти ќе им е страв дека нема да знаат да се одбранат.
Доколку пак јебо го фатат на мајтап и сложно го отераат кај што му е местото, истиот или се смирува и иде во нормала, или го напушта форумот. Сепак е win-win ситуација. (Од тука ми е и погорниот муабет за табула раса и перцепцијата.)
Секи за свој ник бира нешто јебозовно и маженствено, нешто што ќе ја покажува неговата сила, а истовремено ќе делува и привлечно за дамите. Бројот 69, ко додаток, е веќ врхунац на сексуљавоста.
Аватарите се променливи и се ствар укуса, па затоа нема да ги коментираме, иако во најголемиот број случаи тоа се развиени и полуголи хардкор батици. Не одговарам.
Секоја нова членка ја пречекува со „Добредојде, секси аватар, итн“, а потоа следи лична порака. Од љубезност де.
Следно, и’ ги лајка сите постови на избраничката (или избраничките, оти од што е јак ги има повеќе одеднаш) и на секое и’ потенцира дека е царица и најјака за кажаното, а за возврат го очекува истото + јавно величање околу тоа колку е он фин.
И сè така дури не се зачлени некоја нова што ќе му се види свеж, неистражен и интересен плен.
Нели, нему сите женски му се обраќаат оти го посакуваат.
А во секој нов машки член, секи гледа потенцијална конкуренција, па затоа трча да му се сконтра уште на првиот пост на новајлијата. Затоа што он е шерифот и не смее друг да му ја земе славата!
Е, ама ако е и другиов мајчин, тогаш станува интересно за целиот форум. Дури не дојде до соодветна санкција, секако.
Многу јак детаљ - наводно за ништо и никого не го боли, а манијакално чита сè и се вреѓа и крева узбуна при најмало и случајно пронаоѓање во нечиј пост. Ама битно он ќе нагласи дека не го боли патлакот!
Ако има уште - бујрум, мене веќе видот ме издава.

Доколку ги има (а тоа сигурно), сите критики и Шарко понуди пратете ми ги по ПП, да не ствараме работа на модераториве.

Ах, имам премногу слободно време. :D

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Јас сум сите сељаци собрани во еден ... уствари најголем сељак/ сељак на годината/ алфа сељак/ ултра сељак и го почитувам проектот на владата на Р.М. - биди сељак
safe_image.php

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Не може секој да биде сељак.
Треба да си уникатен, креативен и едниствен за да бидеш сељак. Такви работи не на секој можат да му дојдат на ум. Тој стил, тие идеи, финти..
Да пробам да опишам еден петок на нашиов јунак. : )
05:00-алармот ѕвони со песна-гатај ми циганко од јужни ветар. На делот она ме је преварила со најбољи друг, нашиов Цане изреволтирано станува од кревет, набрзина се облекува и тргнува по макотрпниот пат со 3 автобуси до работното место.
06:00-стигнува на работно место, а накај 12 му титка најјаката п***а од долно Козаре. Договараат средба за вечер, Цане е упорен да искочат сами, ама на крај попушта да дојдат со нејзе и 3 другарки пошто она не знае како да ги откачи, а сака да иде сама со него нели.
16:00-Цане ги пушта дојките на кравата и среќен ја шутира кофата со млеко. Крај на работниот ден, а башка е и викенд.
Вечер ќе биде лудница си мисли Цане додека си се потура со топла водичка од шишенцата што цел ден биле на сонце. Времето поминува, остана уште малце време за Цане да се спреми за искачање. Набрзина ги облекува новите фармерки, кошулата со змеј- и три пати помал конфекциски број ја става во нив, го стега каишот некаде милиметар под градите, си го чешла љубовниот килим, пошто знае Цане, кој нема влакна на груда е п***а у душа. Позади календарот е ланецот, малце сапунце растворено со вода и фризурата е спремна, кондурата со толку голем шпиц што дури и се завиткал на врвот ја облекува врз тегет чорапа и време е за тргање..
Среќа што дома е брат му да ја подбутне ладата.
Ја собира Ката од Козаре со другарките, паркира и со некој недефиниран од тргнува накај клуб Цојле. На врата сите го знаат Цане, кој смее да го застане. Цане се дуе и преку ред влага низ толпата. Позади него со 25см штикла трчка Ката со другарките. И газдата го знае Цане и толку го почитува што лично го упати на најголемото сепаре-сепарето до ќумбето.
-Дивна Дивна! Ја вика Цане келнерката, пошто верувале или не Цане се знае со сите.
- За мене ХаЊикенТ а за убавициве 6 водки-боровници, на едната една коцка лед, на другава едно лимонче, а на оваа можеш да и ставиш од тие чадорите.
Седи Цане, а збор не може да каже од поздравување со локалните фраери.
Колуминацијата се случува кога се појавува специјалниот гостин на вечерта-штрбавата танчерка со три цицки од Лесковац.
Цане, видно возбуден, го вади својот ајфон со три картички и ја снима танчерката додека му ги тресе градите на нос.
-Дивна, донеси виски со кока кола за лепотицава, кажи му на диџејот да ја пушти мало виски мало кока кола и еве дај му 500 денари. И донеси три тури за нас, само не ги земај празните нека стојат на маса.
И после 6 саати, Цане заспал на масата полна со празни флаши и чаши.
Ката со другарките замина со другар од средно да зборуваат за екстерното тестирање...
Утре ќе и ставам стотче кредит да ми раскаже како помина муабетот-си помисли Цане туркајќи ја ладата за накај дома... : ))))