Последен гледан филм со рецензија

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Asterix and Obelix God Save Britannia
Лудница е филмов за сите што го гледале цртанот и предходните делови ова ќе им дојде супер. Енергичен и смешен и оригинален ко секогаш. Оцена 8/10

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
The Raven.
Филм чие дејство се врти околу ликот и делата на Едгар Алан По, и говори за негативноста на нивната влијателност врз неговите обожаватели.
Толкуван од страна на Џон Кјузак, Алан По претрпувајќи остри критики, се наоѓа пред портата на пропастот на чекор до пресушување на бунарот на неговата имагинација. Овде стапува на сцена еден сериски убиец кој ги оживува убивствата од книгите на По, и си игра глушец и мачка со него, со што му дава инспирација да напише уште едно ремек дело.
Мислев дека ќе биде побизарен филмот, но овој е обвиен со благ хорор, во кој се истакнати љубовта и жртвувањето.
Просечна режија, малку зачудувачки крај. Не ми остави некој посебен впечаток.
Оцена: 6/10.

• Ми се допаѓа
Реакции: Тој

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
American reunion
Екипата после неколку години повторно се собира, да се журкаат и забавуваат како во старите времиња. Ептен е добар овој дел.
american-reunion-pie-comparison.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
0b310e6b20a3ce1f18703497c9f57708.jpg

9 1/2 Weeks

Конечно најдов време да го изгледам, се спремав од поодамна да го гледам. Ми се допадна филмчево, старо ама добро. Лесно, за тепање досада,малку еротика= perfect(wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Последниве неколку дена пошо бев болна и ги поминав в кревет, ги гледав од Home Alone сите 5 дела. Првиот и вториот си се стандард најдобри, со плавото детенце и крадците. Третиот исто ми е добар иако е со различно дете, овој пат крадците не бараат пари и злато, туку некој чип. Четвртиот дел е КАТАСТРОФА! Прво и основно, детето во ниеден момент не е само дома. Второ, пробале некое продолжение да направат на првиот и вториот дел, со истите имиња, ама не е исто кога се лицата различни. И трето, детето ми беше антипатично. (wasntme) Во овој дел не се веќе крадци тие, туку киднапери. Петтиот дел очекував и тој да е лош, ама испадна во ред... Модернизиран, со разгалени деца кои не се делат од телефонот и од видео игрите, плус беа брат и сестра сами дома, не само детето, и не беа случајно оставени туку намерно зашто тие сакаа да останат дома. Ама ми се бендиса. Овој пат крадците бараа некоја вредна слика.

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
summer1.jpg

Сношти го гледав филмот со пријатели,мене не ми се допадна баш али ним им се допадна.Не дека е нешто лош филмот,за оние кои сакаат филмови од ваков жанр слободно можат да го погледнат дури и ако ги немат гледано првите два дела.Го догледав филмот само заради русокосата,бомба е девојката. Приказната онака,просечен хорор-трилер филм.Јас би дал едно солидно 3/5,и тоа само заради плавушата.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Wanderlust

Wanderlust.jpg

Одамна се немам смеено толку како на филмов! Станува збор за еден пар од Њујорк кој поради финансиски причини мора да се пресели во Атланта, но по пат случајно запознаваат една рурална заедница каде што ќе се решат да останат неколку недели бидејќи таму, за прв пат се чувствуваат опуштено и забавно во животот. Главните улоги ги имаат Paul Rudd и Jeniffer Aniston.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Mama (2013)
Mama_15.jpg

Што допре раката на Гиљермо Дел Торо, нема утка.
Филмов остава простор за ептен измешани емоции, ни самата уште не знам дали ми се допадна како заврши, или не.
Откако ја убива својата жена и планира истото да го направи и со ќеркичките, мистериозно суштество го убива Џефри, оставајќи ги девојчињата сами во напуштена колиба сред шума. Пет години подоцна, тим ангажиран од страна на Лукас, братот на Џефри, ги пронаоѓа девојчињата во колибата, видно изгладнети и диви, но преживеани, ситуација која кај сите предизвикува бројни прашања и чудење.
Откако Лукас ќе добие старателство над децата, започнува мистеријата околу Мама, суштество за кое психолозите веруваат дека девојчињата го креирале во своите глави како заштитник. Но што ако Мама навистина постои и ги следи насекаде?
На моменти нереално и крипи, на моменти пак појавата и гласот на Мама ми беа урнебесно смешни, но воглавно е една навистина убаво склопена приказна која ја доловува оаа безусловна мајчинска љубов, но од сосема друга, мрачна перспектива која се граничи со лудило.
Крајот...не знам бе, мораше ли? Но земајќи го Дел Торо во предвид, не се ни очекуваше нешто поразлично.
Препорачувам. Солидна деветка.

• Ми се допаѓа
Реакции: Реми

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
A Perfect Getaway

Филм по мој вкус...Филм со убав почеток а непредвидлив крај...
Напнат и возбудлив...
Млад брачен пар оди на меден месец на Хаваи.
Таму дознаваат дека се искасапени исто така маж и жена...
Напнатоста расте.
Оставам на вас да видете како ке заврши.

Деветка за филмот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims and warr

niche123

Истакнат Член
7 март 2013
32
6
108
Пред околу 2 дена го гледав Madagascar 3 Europes Most Wanted.Страва филмче :D
Има се што ми е потребно на мене за добар филм смешки,романса,ама баш се :D
супер анимиран филм за оние шо малце им треба да се истресат од смеење за една сцена :rofl
Иначе оцена 10/10 :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims