Последен гледан филм со рецензија

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Silver Linings Playbook или најсоодветен македонски превод „Лудиот и полудиот“. A уште поинтересно е што не знаеш кој е кој :D Филм кој заслужено е номиниран за осум оскари, особено за оние 4 за најдобри актери. Најмногу ми се допаѓа што не е некоја клише романтика, туку нешто поавтентично.
Дејство развива комична приказна за еден маж и една жена кои искусиле невкусни љубовни разочарувања и како последица доживуваат ментално растројство. Нивни блиски ги спојуваат и тие стануваат пријатели верувајќи дека заедно побрзо ќе се излечат и ќе си помогнат еден на друг преку меѓусебна пожртвуваност и позитивно размислување.
Исполнет со оптимизам, суеверност, мотивираност, верба, простување, заборав, претставува прекрасен избор за било каква атмосфера. Оцена: 9/10 :)

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
MV5BMTk4ODc5NTk4N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTMwOTc2NA@@._V1_SX214_.jpg

Зошто нема повеќе вакви филмови ? :rofl Барт е полицаец кој никогаш не би си го ризикувал својот живот. Се ова ќе се промени кога на него ќе му останат 8 дена до пензија и лекарска дијагноза дека ќе умре наскоро! Филмов е одлична акциона комедија.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Тhe Bourne identity

Го гледав по препорака на татко ми, всушност ми ги даде сите 3дела од филмот, „Глдај ги, многу се добри.“- ми рече. Првиот дел е изгледан, навистинаа е добар, ми се допадна приказната, добра акција, на моменти е доста напнат. На ред се другите 2дела.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Dead Poets Society (1989)
dead-poets-society-mid.jpg

Само што го изгледав филмот и сеуште сум под импресии. Не ми е јасно како може да постојат толку добри и совршени филмови во секоја смисла на зборот.
До пред некој ден не ни знаев дека постоел, ама листајќи по нет прочитав одлични коментари и се решив да го гледам. Ме изненади од што е добар.

Режиран од човек кој има направено уште неколку хитови по него.
Актерите одлични, предводени од легендарниот Робин Вилијамс.
Музиката истотака одлична и соодветствуваше со секоја сцена.

Приказната е за тоа како еден учител по англиски ги мотивира своите ученици да ја сакаат поезијата, да се борат за своите идеали и буквално да го зграпчат денот.

Вилијамс во улогата на учителот беше феноменален. Нил Пери и неговата судбинаа ме трогнаа. Тод Андерсон исто така беше одличен лик, а Чарли Далтон постојано ме смееше и ми беше еден од омилените ликови. Нокс беше супер.

Сума сумарум, филмов влегува во моите топ 3 филмови. Му дадов 10-ка, да можев ќе му дадев и повеќе, а самото тоа дека е одличен говори и добиениот оскар за сценарио и уште трите номинации за оскар за најдобра машка главна улога на Вилијамс, најдобра режија и најдобра слика.
Препорачувам. (y)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Knife - oh captain, my captain! :giggle Го гледавме ние во школо филмот.

Он топик: 21 Jump Street. Нова дрога започнува брзо да се шири меѓу младите, па двајца млади полицајци се испратени на тајна задача во средно училиште, да се вмешаат во групата на дилери и да ги фатат главните добавувачи, а со тоа да го спречат и ширењето на дрогата. Акциона комедија. Не очекував многу да ми се допаѓа, ама позитивно сум изненадена, така да - го препорачувам.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Knife - oh captain, my captain! :giggle Го гледавме ние во школо филмот.

Он топик: 21 Jump Street. Нова дрога започнува брзо да се шири меѓу младите, па двајца млади полицајци се испратени на тајна задача во средно училиште, да се вмешаат во групата на дилери и да ги фатат главните добавувачи, а со тоа да го спречат и ширењето на дрогата. Акциона комедија. Не очекував многу да ми се допаѓа, ама позитивно сум изненадена, така да - го препорачувам.
Се мислев и мислата да ја пишам во рецензијата, ама викам доста е. Кој сака нека го погледне, да не издавам многу детали. :D Инаку како на школо го гледавте? На некој час? Кај нас нема шанси такви работи да организираш и да гледаш. :(

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Officer dawn
Интересен филм, неизвесен до самиот крај, добар приказ за сплетките во полициските кругови.
OFFICER-DOWN-image.jpg

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
The Art Of Getting By

TAOGB.jpg

Џорџ е депримиран осамен тинејџер кој нема мотивација во животот. Во текот на сите 4 години во средното училиште, тој не завршил ниту една домашна задача, ниту пак учествувал активно во часовите. Последната година речиси завршила и тој добива избор: или ќе ги заврши сите домашни задачи и ќе матурира или веднаш ќе го избркаат од училиштето и ќе остане без диплома. Тој ќе ја запознае убавата популарна девојка Сели и пополека ќе започне да искусува поинаква страна на животот. Но, нивниот однос ќе се закомплицира кога ќе го запознаат уметникот Дастин. Покрај љубовните, семејните и психолошките проблеми, Џорџ ќе се обиде да најде мотивација во животот и во рок од само 3 недели, да ги заврши сите домашни задачи и да дипломира на време.

Иако тинејџерски филм, мене ми е доста добар. Се пронајдов во ситуацијата за недостатог на мотивација и краток рок за извршување на обврските и искрено, малце ме мотивираше филмов да го "загреам столчето". Одлични се и глумците: Џорџ [Freddie Highmore (Charlie and the Chocolate Factory, August Rush, Finding Neverland)], Сели [Emma Roberts (ќерќа на Eric Roberts, внука на Julia Roberts, Nancy Drew, Hotel for Dogs), Дустин [Michael Angarano {Will & Grace, One Last Thing, Almost Famous, Sky High, Lords of Dogtown].

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and Saladin

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Yours Mine and Ours
Ако сте ја испуштиле оваа комедија дефинитивно треба да ја погледнете! Концептот ме потсетува на филмон со Стив Мартин кога тој ќе има 12 деца... Сепак Маж вдовец кој има две деца и жена вдовица која има 10 деца и неволјата почнува кога тие двајца ќе се венчаат! Може само да кажам нека почне забавата одличен филм.

• Ми се допаѓа
Реакции: foREVer and Gemini

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
gi-joe-retaliation-international-poster.jpg

пред малку го гледав во милениум и ви го препорачувам да го погледнете
се работи за одмазда,добра акција со малку фантастика,прекрасни глумци-квалитетни
војната која ја водат е многу блиску до реалноста
ме остави ваква:eek(inlove)

оцена 10/10

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Mila Kunis