Јас, од друга страна, баш го препорачувам, мене ми беше доста интересен, а ми се чини дека многу луѓе очекувале некој тежок хорор од филмов, па затоа и се разочарани. Ама секој со својот вкус, па така дури не го видат дечкиве сами нема да знаат дали е добар или лош.
И јас се согласувам со тебе, и мене ми беше доста интересен. Филмов повеќе е трилер и ми се допаѓа што случките беа реални, не те тераат ко на типичен хорор да речеш "е да бе, како да не, ова само на филм". И всушност, тешко е да се направи интересен филм на 2 метра дестинација, зошто како што се гледа на сликата, речиси целиот филм се одвива на жичарата.
Он топик:
The Sure Thing
Филмов го имам гледано многу одамна на некоја од нашиве телевизии, но пред некој ден го гледав со дечко ми зошто е совршено летно филмче, поточно романтична комедија.
Филмот е од 1985 г. и главните улоги ги играат John Cusack и Daphne Zuniga (не ја знам баш глумицава, за разлика од Џон). Отткако најдобриот другар на Волтер кој се наоѓа во Калифорнија, ќе му вети дека ќе му намести една девојка и дека ситуацијата е sure thing, тој ќе се реши од спротивниот брег на Америка, да пропатува до Калифорнија само за да ја запознае таа девојка. Но, за планираното патување, заглавува со девојката од неговата група на факултет, со која не се поднесуваат еден со друг и имаат сосема различни карактери. Таа е мирна и премногу организирана, тој е темпераментен и спонтан. Таа иде во Калифорнија за да се види со дечко и, тој иде за да се запознае со девојката која другар му му ја намести. По пат им се случуваат разни дешавки и пополека, се запонаваат подобро. Го препорачувам филмчево, доста интересно е, а особено ако сте љубители на филмови како Say Anything..., Sixteen Candles, Better Off Dead..., и сл.