Последен гледан филм со рецензија

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Iron man III
Третиот дел е сосема поинаков од сето она што би се очекувало (пукање и железни одела). Тука повеќе авторот се сконцентрирал околу состојбата што ако Тони остане без својот железен човек. Влегува во филозофијата дали човекот без оружјето е доволно храбар да ги направи истите чекори. Според мене одлично продолжение после толкуте напумпани со оружје приказни (Avengers беше еден од најдетинестите филмови за суперхерои).
И конечно одличен завршеток на целата трилогија.

Damn, me too. Пред 2/3 саати го гледав во кино, 3D. Искрено, најдобар дел ми е. Интересна приказна, подлабока од другите. Уникатна игра на евекти, и звучни и видео. Предобар впечаток ми остави.

• Ми се допаѓа
Реакции: jovanKH2O and Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Damn, me too. Пред 2/3 саати го гледав во кино, 3D. Искрено, најдобар дел ми е. Интересна приказна, подлабока од другите. Уникатна игра на евекти, и звучни и видео. Предобар впечаток ми остави.
Очекував ќе биде толку исклиширано после Авенџерс, као шо уште нема да им текне со пуцаљки и роботи, тука малку од поинаков агол настапија. И ко што викаше Иван во вториот дел: Drone better. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Snitch -
Таткото е подготвен да направи се за да го ослободи своето дете кое е во затвор. Влегува во најопасниот нарко картел и треба да ги фати дилерите во замена за слободата на својот син.Многу добар филм.
snitch_ver2.jpg

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
The Impossible
Вистинска приказна?! Може има нешто точно во неа дека имало цунами тогаш , а другово е научна фантастика!
Едно семејство заминува на одмор во Тајланд и баш тој период ќе се случи цунамито...
Филмов не го догледав затоа што ме нервираше не ми се губеше повеќе време на вака глуп филм замислиси таква катасрофа женава стои покрај три прозорци и преживува:facepalm:.
Залудно изгубено време оценка 0.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
The Change-up (2011)
Change_up_poster.jpg

На прв поглед досадно филмче, ама не е баш така.
Како прво одлична актерска екипа составена од Рајан Рејнолдс, Џејсон Бејтмен, Лесли Мен, Оливија Вајлд...
Како второ доста комични моменти има филмов. Почетокот одличен, средината досадна и крајот - добар.
Се на се, добро филмче со кое ќе ви летнат 2 саати како 20 минути.
Во филмот се работи за двајца другари Мич и Дејв кои една вечер ќе мочаат во една фонтана и наредниот ден се будат во телата на својот другар. Мич е Дејв, а Дејв е Мич. Да не ви го расипувам филмот, не раскажувам повеќе.
Мене прилично ми ги задоволи критериумите бидејќи очекував уште еден филм на кој залудно се фрлени пари. Оцена 7/10.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and foREVer

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
220px-Five_hundred_days_of_summer.jpg

500 days od summer
Интересно филмче морам да признаам.
Не е типичен американски филм каде момче и девојка се заљубуваат и живеат среќно до крајот на животот туку баш напротив.
Многу реална приказна има филмов. Том Хенсен се заљубува во Самер и смета дека таа е девојката на неговиот живот. Е што понатака ќе се случи не откривам. Филмов трае саат и половина мене многу брзо ми помина времето скроз се занесов во филмов. Вреди да се гледа.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Demoted
Конечно еден пријатен филм за гледање од поновиве. Приказнава е откако шефот во една компанија ќе почине ненадејно главните фраери ќе бидат преместени на пониска позиоција секретарки:D. Интересна приказна мене ми се допадна.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Star Trek: Into Darkness

star trek.jpg

Кирк станува капетан на Ентерпрајз и мора да го одбрани бродот од речиси непобедливиот супер моќнeн и интелегентен Кан. Баш вечерва бев со дечко ми во кино, 3Д одлични ефекти со совршена екипа на глумци: Chris Pane (Star Trek 2009, This Means War), Zachary Quinto (Star Trek 2009, Heros, American Horror Story), Zoe Saldana (Avatar, Pirates of the Caribbean), Benedict Cumberbatch (Sherlock, The Hobbit).

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Blue Lagon The Awakening (2012)
Blue%20Lagoon%20The%20Awakening%20(2012).jpg

Интересно филмче,романтично...Момче и девојка учат во исто училиште,но при еден излет двајцата се губат и преживуваат на островот,каде што се вљубуваат еден во друг...
Многу ми е слатко момчево...(inlove):place
brenton_thwaites_630x354_17ko7h1-17ko7hq1.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Sofija... and Gemini

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
18 again
Со ваква тематика има повеќе филмови и сите се добри и воопшто не треба да се запрашаш дали е добар филм кога е крај на 80 и почеток на 90 :) Роденденската желба на 81 годишен дедо ќе биде да има повторно 18. Со некој чуден сплет на околности ќе се оствари неговата желба. Животот на неговиот внук воопштно не е онаков каков што го замислил тој плус ќе дознае каде се згрешил. Мислам дека најглавната порака на филмов е внимавајте што посакувате и секако слушајте ги и туѓите мислења не бидете егоисти. 8/10