Последен гледан филм со рецензија

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Son in Law

Леле филмов е прекрасен. Многу јака комедија ! Главниот лик Ребека заминува на колеџ во Калифорнија каде ќе го запознае Џоел. Како само ќе и се смени животот потоа едноставно треба да се погледне. Малку крајот не ми се допадна ама тоа е! Една солидна комедија 9/10
И уште една акоциона комедија
Spies Like Us

Тотални губитници предодредени за да бидат мамци во шпионска мисија во Ирак. Чиста 10!

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
21 Grams
Приказна за тројца ликови пред, потоа и за време на една фатална несреќа. Поврзаноста на на мајката и сопругата на жртвите, кривецот и човекот што ги добива нивните органи... Една испреплетена приказна за животот, искушенијата, љубовта и одмаздата која раскажува колку многу работи треба да се случат за да се запознаат одредени луѓе.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Пред неколку дена го гледав Shelter. Еден од најубавите љубовни филмови кои сум ги гледала.
Стрејт дечко почнува да се дружи почесто со братот на неговиот најдобар другар и се развива некаква хемија меѓу нив. Но, израснат во средина каде што е „погрешно“ да се биде геј, се бори против самиот себе си, па се оттргнува од него. Сепак, сфаќа дека со него е посреќен, но тука е и сестра му, која е против врската, и внучето на кое му е како татко и на кое треба да му биде пример во животот.

Еве и трејлер, ако евентуално некого го заинтересира рецензијава. :)

Саундтракот и општо целата музика во филмот ми е преубава.
Се заљубив во филмов бре. (inlove)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
од кога го чекав и го изгледав
Parker
parker-film%2B%25282%2529.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
http://www.imdb.com/title/tt1245526/
Најдобра акција што см ја гледал последнава година. Со доза на комедија, пукање, шпионажа, првокласна актерска група и ретардираната фаца на Џон Малкович.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
The Company You Keep

Филмов ме потсетува на македонската полиција најискрено кога еден новинар ти го открива грабежот на векот и неговите сторители :rofl. 30 години по грабежот на една банка фатена е една од групата , а потоа генијалниот новинар ќе ја поврзе целата приказна заедно. Филмов ми е онака воопшто не е крими филм повеќе накај драма елементи има :) Ако ви се тепа време погледнете го.
Beautiful Creatures

Е добро де знам дека е научна фантастика ама ефектите се многу лоши дури е воочлива лошата техника искрено недовршен филм на кој залудно потрошив време.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Flight

Еден навидум обичен авионски лет , но кога работите ќе тргнат наопаку само тој може да го приземји авионот кој почнува да се распаѓа. Главната тема на филмот сепак е алхохолизмот и кои се последиците од него. Според мене предолго трае има делови кои воопшто не биле потреби ама тоа е. Ефектите се солидни како и самата приказна од мене една 7/10.

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
21 & over
Екипата се собира да го прослави 21 роденден на својот другар. Излегуваат и следат глупостите. Сличен на Хенговер
21_and_over_quad.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
A good day to die hard
Филмот е одлична акција, ептен ми е допадна.. посебно овој младиот глумец (inlove)
good-day-to-die-hard-poster.jpg

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Iron man III
Третиот дел е сосема поинаков од сето она што би се очекувало (пукање и железни одела). Тука повеќе авторот се сконцентрирал околу состојбата што ако Тони остане без својот железен човек. Влегува во филозофијата дали човекот без оружјето е доволно храбар да ги направи истите чекори. Според мене одлично продолжение после толкуте напумпани со оружје приказни (Avengers беше еден од најдетинестите филмови за суперхерои).
И конечно одличен завршеток на целата трилогија.

• Ми се допаѓа
Реакции: Anakin and BlackTulip