Последен гледан филм со рецензија

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
La habitacion del Nino (The baby's room) [2006]
babys-room2.jpg

Послаб за разлика од неговите колеги. Шпанциве какви тешки и извртени филмови имаат, ехее...
Имено, семејство се доселува во куќата од соништата, каде сè им изгледа толку перфектно, сè додека на камерата која ја имаат поставено за надгледување на бебето, не забележат човек како стои над него, по што започнува битката за безбедност, како и менталното здравје на Хуан, кое се доведува во прашање.
Интересно е поврзан со парадоксот на Шредингер, што всушност ја објаснува сета поента на таа криенка која Хуан цело време ја игра со никој друг, освен со самиот себе.
Кон крајот, се извртеа сто алтернативни завршетоци, ко ни самиот режисер да не знаел како да го заврши филмот, за сепак да заврши многу предвидливо, па поради тоа 6.5/10.

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
mr-nobody.jpg

Филмот го гледав скоро, иако го имам изгледано 2 пати веќе, ама заслужува 10/10.
Сторијата започнува со животот на Nemo Nobody, кој всушност е 118 годишен старец кој е единствен на Земјината планета што ќе умре од старост, додека сите други човечки раси достигнале quasi-immortality.

-As long as you don't choose, everything remains possible.
Многу добра изрека, со која може и цел филм да се објасне. Животот на Nemo е претпоставки од што БИ се случило доколку отиде со мајка му или со татко му (бидејќи ти се разведуваат кога он бил 9 години) и кога сфаќа се шо би се случило на крајот.... е не ви кажувам :p
Jared Leto ми е глумец шо може све да изглуме и баш ми е срцка!
Ако сте за гледање филмови шо не се типично - холивудски, ја можам уште да напишам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims

Рушен

Активен Член
22 октомври 2012
181
124
43
Глупавиот и поглупавиот

Двајца луѓе на кои патот им се спојува сосема случајно. Лојд и Хари случајно се запознаваат и веднаш се спријателуват. Хари има свое комбе со кое сешетатт и се еден вид бездомници. И двајцата се глупави па се натпреваруваат кој да биде поглуп, прават многу глупави работи што ќе изумрете од смеа. Ви препорачувам да го погледнете. Има и второ продолжение истотака смешно

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Asterix aux jeux olympiques

Лајт, комедија филмче...
Амореликс сака да се ожени со принцезата, но за тоа мора да оди и да победи на олимписки игри и да се бори против сопарникот Брут..Астерикс и Обеликс се дојдени на помош..
972397-gf.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Nighty

Sofija...

Истакнат Член
23 ноември 2012
256
358
363
29
40 дена и 40 ноќи :igra
40%20Days%20&%2040%20Nights.jpg

Оригинален наслов: 40 days and 40 nights
Режија: Michael Lehmann
Главни улоги: Josh Hartnett, Shannyn Sossamon

Година на производство: 2002
Жанр: комедија

Лесно е да се рече, но тешко е да се апстинира од сексуалниот живот и тоа цели 40 дена. Откако Мет ќе се раздели од Никол и ништо нема да му биде возбудливо ќе реши да го почитува постот- ќе се воздржува дури и од бакнување, но токму тогаш ќе се појави вистинската страствена љубов...

• Ми се допаѓа
Реакции: Nighty

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Anna Karenina (2012)
Anna-Karenina-700x525.jpg

Превосходный!
Најновата филмска адаптација на безвремената класика на Толстој за забранетата љубов помеѓу Ана и Вронски.
Искрено, мислев дека нема да ми се допадне и ќе ја критикувам Кира за улогата, но освен што на моменти ко да го кочеше лицето, едноставно зрачеше со грациозност. Вакви улоги највеќе и’ лежат.
Стил, сценографија, сè доловено до перфекција. Просто човек не може да не го почувствува духот на секој карактер, гордост, љубов, страст, болка, страв...сите вртоглаво измешани во два часа. Прилично интересно и невообичаено е како целиот филм е налик театарска претстава што баш ми се допадна, ко некако да вдахнуваше реалност, иако би било убаво и вистински кога би се прикажале студенилото и острината на тогашна кралска Русија.
Must see 10/10

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims and Sofija...

Sofija...

Истакнат Член
23 ноември 2012
256
358
363
29
Ј пр
Anna Karenina (2012)
Anna-Karenina-700x525.jpg

Превосходный!
Најновата филмска адаптација на безвремената класика на Толстој за забранетата љубов помеѓу Ана и Вронски.
Искрено, мислев дека нема да ми се допадне и ќе ја критикувам Кира за улогата, но освен што на моменти ко да го кочеше лицето, едноставно зрачеше со грациозност. Вакви улоги највеќе и’ лежат.
Стил, сценографија, сè доловено до перфекција. Просто човек не може да не го почувствува духот на секој карактер, гордост, љубов, страст, болка, страв...сите вртоглаво измешани во два часа. Прилично интересно и невообичаено е како целиот филм е налик театарска претстава што баш ми се допадна, ко некако да вдахнуваше реалност, иако би било убаво и вистински кога би се прикажале студенилото и острината на тогашна кралска Русија.
Must see 10/10
Ја прочитав книгата ..баајки голема ама мноогу убава и добро што ме потсети дур сум на распуст да го погледнам и филмот(y)

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
mzi.typsrtlw.200x200-75.jpg

Half Nelson. Филм од 2006, и Рајан е номиниран за оскар. Тоа и ме привлече да го гледам, пошто освен во Blue Valentine никаде не покажа нешто посебно. Изгледа вакви улоги највеќе му лежат.
Дејството ротира околу еден учител кој откако една ученичка го фаќа на дело како се дрогира и му помага да се освести, започнува да се дружи со неа и да се грижи за неа повеќе од обично. Драма за
изгубена љубов, самоуништувањето со дрога, чудното пријателство меѓу учител и ученик, гето-пријателство на девојче со дилер, тешката состојба на самохрана мајка и девојче-тинејџер со измешани чувства што другите сака да ја гледаат како возрасна жена.
Мене не ми беше ништо посебно, освен глумата на Гослинг. Оцена 6/10
Наравоучение: Деца не се дрогирајте, оти ќе имате црвени очи и големи подочњаци. :D

hotel-transylvania-movie-poster-202x300.jpg

Hotel Transylvania - ептен комично и релаксирано филмче, препорака за сите шо сакат да се изнасмеат малку.
Откако умира жена му, Дракула, за да ја заштити ќерка му гради хотел надвор од цивилизацијата каде се добредојдени сите anti-human villians. За 118от роденден на ќерка му прави забава на која случајно влетува еден младич од крв и месо кој внесува забава во монотониот и едноличниот план на Дракула. Исполнет со позитивност, обработува теми како желба за слобода, татко-ќерка конфликти и простување. Иако е типично-холивудски, филмот е прекрасен за со друштво или фамилијална вечер. Оцена: 7/10

• Ми се допаѓа
Реакции: goodgod

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Bob the Butler

Леле филмов е значи :rofl постар е 2005 ама јака комедија е. Имено Боб ќе семни толку работни места заради неговата немарливост , ќе започне еден курс за батлери и се ќе се промени :) Моја оцена 8/10