Последен гледан филм со рецензија

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Дај му 10, зошто Зодијакот всушност навистина постои, а филмот е базиран на вистинската приказна за убиецот, не би било фер да го пеправат во хепи енд. Најголемиот дел од пораките и ден денес никој не успеал да ги декриптира, истите дури и кружат по интернет во очаен обид да се дознае неговото име кое го скрил во едно од писмата, зошто се верува дека типот е уште жив и е во своите 80ти години од животот. (nod)

Он топик, The Recruit (2003)
Recruitmovie.jpg

Со оглед на актерската екипа составена од Колин Фарел и Ал Пачино, очекував многу повеќе акција и пресврти, но сепак и не беше лошо колку што беше споро. Да ги компресирале тие 120 минути во 90, би било поефективно.
Џејмс, сакајќи да дознае семејна тајна, е на прагот да стане агент на ЦИА, но првин мора да помине низ неколку тестирања и тренинзи за да се докаже пред неговиот ментор Валкер. Гледајќи ги неговите способности, Валкер го праќа Џејмс на мисија да открие кој од групата потенцијални агенти е всушност шпиун за друга организација.
Резултатот...хм, ко и во повеќето вакви филмови, на моменти предвидлив, на моменти води во спротивни насоки, но токму тоа е и поентата која Валкер ја споменува често: Nothing is as it seems.
Цврста 7ка, чисто поради малата акција на крај.
Е ова не сум го знаел. Фала за инфото Electra.(hug) Сега ќе му ставам 10-че на ИМДБ :D

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Gone in 60 seconds,по милионити пут.

Рендал "Мемфис" Рејнс е крадец на коли кој е повлечен од работата затоа што почнало да загустува. Еден ден додека работи на бензинската пумпа на картинг патеката,неговиот стар пријател Етли Џексон му доаѓа во посета,и му ги кажува лошите вести. Неговиот помал брат,Кип Рејнс се потрудил да биде како неговиот идол,прифатил задача да украде 50 коли за неколку дена,но нажалост заради премногу перчење со украденото Porsche закачува полиција на грб. Рејмонд Калитри,мрачен тип,неговиот "работодавец" не е задоволен и сака да го убие. Мемфис оди во локалниот отпад,каде што се наоѓа со Рејмонд,кој го уценува,кажувајќи му дека ако не ја прифати зделката што е дадена на неговиот брат,ќе заврши во ковчег. Во последен момент Мемфис се премислува и ја прифаќа работата со цел да го спаси животот на неговиот брат. Дел од неговата стара екипа се враќа пак со него за да му помогне,додека во врат му дише неговиот добар "непријател",детективот Кеслбек.
Понатака кој не го гледал да го гледа,кој го гледал го знае.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Headhunters
Филмов ме изненади тотално ! Норвешка продукција е и ме држеше во неизвесност до последен здив. Имено главниот јунак е човек кој потајно краде уметнички дела се ќе биде во ред додека не дознае дека жена му има љубовник кој е неговата цел за следната задача и тука почнува неговиот кошмар. Освен нереалното преживување од пад во безната филмов е неверојатен 9/10

• Ми се допаѓа
Реакции: Рушен

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
The Bourne Legacy

the_bourne_legacy_poster.jpeg

Некој вид на продолжение на The Bourne Identity, само со друг лик. За да го сфатиш овој дел, треба да ги гледаш предходните 3. Подобар ми е овој глумец, никогаш не сум била баш некој обожавател на Мет Дејмон. Плус, ми глуми Едвард Нортон. (bravo)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
DarkPassenger, ме разочара сеа шо рече дека не си обожавател на Мет Дејмон. :(
Иначе, ти си првата што рече дека филмот е подобар со овој глумец. Јас не го имам гледано баш зашо го нема Дејмон.

Да не бидам оф-топик, досега Killer Elite го гледав. Нафтен шеик кој загубил 3 сина во војната и е протеран од неговата пустина, најмува убиец да се ослободи од луѓето кои ги убиле неговите постари синови, за најмалиот да може слободно да се врати дома, кај неговиот народ. Meh, not bad, ама ништо посебно.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Think like a man
По издавањето на книгата Act like a lady, think like a man, жените почнуваат да живеат според правилата во неа и да поставуваат нови правила и принципи во машко-женските односи. Кога мажите ќе сакаат да го превземат водството, ќе сфатат дека играњето според правилата на жените воопшто не било лошо, напротив им оди во корист. На крај, нормално нели, жените го добиваат тоа што го сакаат. Happy end.
emoticon-0102-bigsmile.gif

Филмот е женски, мислам очигледно. Но интересен е, има доста смешни моменти, башка симпатични глумци и ќе ве остави во пријатно расположение.
think-like-a-man-poster.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Shutter (2008)
A7375018-13.jpg

Американска преработка на оригиналот од 2004. Веднаш се препознава стилот на продуцентите.
Млад брачен пар се сели во Јапан поради работа. По пат доживуваат сообраќајна несреќа поради девојката која ќе ја прегазат на патот. По некое време забележуваат чудни дамки на фотографиите, додека не станат убедени дека духот на девојката ги прогонува. Медикор, со крипи моменти. Ама затоа не сакам да ја замислам корејската верзија.
Беше премногу очигледно дека цело време била цурата мртва, не знам зашто ги направија ретардирани глумциве.
Пресвртот е прилично интересен, па затоа би му дала една осмица (ко за филмови од овој тип и буџет.)

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Foxboro

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Premium Rush

premium-rush-poster.jpg

Прво, главна улога има Џосеф Гордон Левит. (wasntme)

Второ, awesome филм. Акција, трилер, романса. Wilee е разнесувач на порачки на велосипед во Њујорк. Еден ден подигнува мистериозно плико поради кое почнува да го брка низ цел град еден детектив. Целиот филм е преполн со откачени сцени со возење велосипед. (y)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
A Christmas kiss
Многу убаво романтично божиќно филмче.
Каде што победува големодушноста и доброто срце, а не арогантноста и самоувереноста кај личноста...
20705613.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa and violetmoon

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Home alone 5: Holiday Heist

home+alone+5+the+holiday+heist.jpeg

Лесно и интересно филмче, за тепање досада одличен е. Не ми се допаѓаше што имаше уфрлено да не речам исти сцени од првиот дел, колку-толку можеле нешто да сменат да не биде исто. Интересна е приказната и ми се допаѓа што прикажале какви се сите мали деца и тинејџери-речиси сё и беше поврзано со технологија. Имаше некои глупи сцени, но сепак не е лош филмот.