Муабети на дијалекти

Malinna

Староседелец
20 јануари 2014
48
41
1,018
24
Битола
Ќе прајме муабет ами шо?
Скопје
Ќе правиме муабет,ами што?
Прилеп
Че прајме муабет или шо?
Кавадарци
Муабет ќе правиме ,ил ништо?
 
  • Like
Реакции: Kisserboy

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,697
13,878
973
Битола
Ќе прајме муабет ами шо?
Скопје
Ќе правиме муабет,ами што?
Прилеп
Че прајме муабет или шо?
Кавадарци
Муабет ќе правиме ,ил ништо?
Kуманоо
Ке праимо муабет или ке блеемо како офце? : )