Муабети на дијалекти

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Н
Да те корегирам, баш УБАО :D
Не, не ние убаво си викаме, ептенс тари баби и дедвоци викаат убао..

Каректеристично за Пробиштип е „те“.

Муабет на улица:
-Шо праеш?
-Те,ти?
-И ја те./ Те и ја.
 
  • Like
Реакции: Smiley_1996

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
25
Н

Не, не ние убаво си викаме, ептенс тари баби и дедвоци викаат убао..

Каректеристично за Пробиштип е „те“.

Муабет на улица:
-Шо праеш?
-Те,ти?
-И ја те./ Те и ја.
Исто и во моето дома. :D А што сте пробиле во ПРОБИштип? Заради руднико ли се вика така?
 
  • Like
Реакции: Lena

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Исто и во моето дома. :D А што сте пробиле во ПРОБИштип? Заради руднико ли се вика така?
Појма неам, зашо се така вика. Едншка ми кажуваа ама ја забрави, а и мала беше :D

Иначе не ми кажа закои згради ми пишуваше.
 

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
25
Појма неам, зашо се така вика. Едншка ми кажуваа ама ја забрави, а и мала беше :D

Иначе не ми кажа закои згради ми пишуваше.
Одма шо е тоа игралиштето онам под нив... малецко е и има дрвени трибини, одма коа улаваш у градо одеш само право и факаш на десно... има два стадиона, не тај големио, онај помалио :)
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Одма шо е тоа игралиштето онам под нив... малецко е и има дрвени трибини, одма коа улаваш у градо одеш само право и факаш на десно... има два стадиона, не тај големио, онај помалио :)
У близина на полицијата и киното?