Личен дневник

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
драго дневниче...

среда е...среќна среда...иако не сум спиена деновиве, добро се чувствувам...се трудам да дадам сe' од себе за разлика од тоа што ми беше некогаш...време е да си обврнам на телото...станувам рано, подвежбувам, јадам одличен оброк за почеток на денот, на крај витаминчиња :sreken слабичка сум, но сакам некоја форма да имам, но не некоја претерана ко оние билдеркине :p започнав и со мала медитација/јога и морам да признам дека подобро "дишам" од некогаш...здравје боже на пролет почнувам на кеј, на оние справине :zelen...сестра ми ме наговара на вежбање, она е по тоа, атлетско тело има и супер изгледа, иако има 23г. (think) хмммм....што викаш а? Ја имам одамна кондицијата, само ќе ми треба време да си ја разбудам :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991 and Kitty

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Со последните сили почнувам повторно,по не знам кој пат од нула.
Да бидам искрена сега сум на -10,не на 0.
Се околу мене е хаос,а јас колку сум чудна гледам нов старт нов почеток пред себе.
Се прашувам од каде толку оптимизам во мене?
Верба во себе и верба дека утре ќе биде подобро.
Неверојатно.
Уморна сум и слаба.
Но,и тоа е минливо.
Едноставно..морам понатака.
Да се соберам и да продолжам.Како знам и умеам.
Уште еден неочекуван удар кој ме дотолчува,ставам имулсивно крај на се и заминувам.
Боли кога сфаќаш дека залудно си се борел за некои работи.
Текстов може звучи депримирачки,но не ми е битно.
Тука можам да се отворам,барем до некој одреден степен.
Капак на сето ова случување е чувството кога ја губиш борбата.
Онака чувство на лузер.
Ок,знам сите губат,но..бев сигурна дека ќе излезам како победник.
Некој од кого не очекував никаква мотивација ми рече:
Затвораш една врата,ти се отвора нова!
Така е да,но што е со просторот измеѓу едната и другата врата?
Треба да се помине некако.
Да се преживее сето она што останало од затворената врата.
Бурен период.
Се молам само..да успеам да го поминам,со здрав разум и сила.
Но ќе се извлечам и од ова срање,сигурна сум.
Имам некоја среќна ѕвезда што ме прати.

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Змејче
ќе те земам со мене на вежбање, ракета ќе се направиш :cool:

Инаку во дневникот ако почнам да пишувам ќе го збунам..Се ми е хаос, две напред две назад, цело време сум така. Ќе тргне ли еднаш нешто и да оди како што треба. Надеж не губам, но се изморувам од исчекувања.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Змејче
ќе те земам со мене на вежбање, ракета ќе се направиш :cool:

те држам за збор ;)

---------

драго дневниче...

се трудам да дадам се' од себе, да немам притисоци и стресови кои од секого ми се ствараат...давав, сум давала и ќе давам рака за да ги подигнам луѓето, но....кој мене ќе ме подигне кога ќе паднам?? Толкав труд да направиш во животот без разлика дали е за некого или нешто и сето тоа да ти падне во вода?? Се плашам да немам крвави колена од моите сопки, паѓања...се плашам да погледнам доле...тука можам да се исповедам дневниче, супер дружба имам со луѓево овде, се плашам да не ме разберат погрешно... :unsure

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21 and Ghtalpo

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Кити лајк за ракету : )))

Ја двеник иам онакф како за у школу, црвен такф професоровски, не шалу се, неам дневник, не запишују куде што како сам праија и куде, а нели прави погоре негде еве тражу га , едн дн, бш сакам да га најду да виду што сам пишуваја

Tуго Коста, дневниче : ))))

Дневник на А1 телевизија

Денешни теми се: Коста се врати дома
Господине Коста како се чувствувате дома
па како може да се чустувам најубаво и најсреќно како дома не е никаде хехехехехе

тоа е за денеска

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Буквално ништо не допира до мене, не сум среќна ама не сум ни тажна, единствена емоција ми е рамнодушност.
Се уморив премногу слушајќи туѓи животни приказни и проблеми, се уморив од тоа постојано да делам совети, се уморив да си плачам зошто животот не ми е онаков каков што си го замислував..1524734_444093569023673_331935507_n.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
драго дневниче..

во позадина ми се врти песнава додека пишувам овде...утре е денот, кој го чекав веќе 20 години! Не знам што ќе бидне, но што и да е ќе помине нели? Како што поминав пред 1 година...?? :unsure не ти кажав? Чуден сон имав ноќеска...пролистав дека значело нешто на подобро...дај боже...

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Хаос...
Во моментите ко овој, кога дилемата е да се слуша срцето или разумот најлесно ми е да заспијам и да останам така цел ден.
Можеби некогаш конечно ќе соберам храброст да го послушам она првото...

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Мој црно-бел свету, само колку да ти се обратам да ме знаеш кој сум!

Не, не сум зајак ко што ти се чинам според аватарот. Обичен креативец сум што пробувам од материјално безвредни ствари да направам нешто за убави спомени. Ете тоа ми е страст, една од многуте.
Имам девојка, имам квалитетна работа, студирам... пријатели се најдуваат кога треба да се шлепа колата до дома, да се оди по делови и да се пие кафе. Не се жалам.
Понекогаш сум егоцентричен, опсесивен, нервозен, но воглавно не сум провоцирач по душа, работлив сум, трпелив за работите кои треба...
Ги сакам луѓето што ми се околу мене, можда и повеќе отколку што треба, па понекогаш правам гужва кога некој му досадува.

Сакам бензин. Мислам дека е посебна течност која ги оживува бесмислените лимови. А како некои бонус податоци можам да кажам дека одлично отстранува боја и мрснотија од четка, пантолони, површини...

Колите ми се посебна страст. Сакам да возам, поправам, фарбам, чистам, одржувам, продавам, купувам.... Возам од малечко и страшно ме исполнува.

Него, да не го тупам... како си ми ти Црно-Беличу?

MimeQueen

Полноправен Член
13 јануари 2014
86
41
18
26
Во дневник да запишеш што ти се случува, дневникот е за лоши работи,кои треба да се заборават ама не и да се изгубат,добрите работи се в`режуваат во умот,лошите нека останат само на лист хартија! Живеј го животот со среќни моменти.