Личен дневник

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Диар,

многу ми е ладно и едвај прстиве ми мрдаат по тастатурава ама почувствувам потреба да ти пишам. Не дека имам нешто посебно да ти кажам, туку ај...Сакам да помине побрзо неделава...Во исчекување сум...Те молам држи ми среќа да испадне се како што си планирам :)
Ај,

коста

Истакнат Член
21 мај 2013
145
61
328
36
Дневник на А1 телевизија

Денешни теми се: Коста се врати дома
Господине Коста како се чувствувате дома
па како може да се чустувам најубаво и најсреќно како дома не е никаде хехехехехе

тоа е за денеска

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati, Electra and Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Студеново време ме успива некако.
Мислам секој момент ќе заспијам ама некако жал ми е да си го преспијам слободното време.
Цел ден работиш и навечер наместо да се дешава нешто одиш и спиеш.
Се будиш и истиот филм од ново.
Времево освен за спиење е створено за печење на божиќни суви колачиња со убави форми онака да се разлее миризбата на ванила низ станот(ќе им правам лиги на комшиите)
декорирање на домот и пакување подароци за мојата big family.
Или пак за под ќебе во пижами(она ќебе омиленото ми со дедо Мразовци што ми го подари мајка ми пред две-три години за Божиќ) дебели чорапи,добра книга,свеќи и тивок џез во позадина на омилениот ми кауч.
Или пак...мхм....не бе...останувам на мрзливата варијанта.
Кауч,книга и музика,другото деновиве.
Толку.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Преку глава ми е од соочување со одвратни луѓе само за да им угодиш на оние што ги сакаш.
Преку глава ми е од одење на никакви места само за да бидат среќни оние неколку за кому ти е грижа.
Преку глава ми е од таквите чувства.
И секогаш е мораш Марија.
Сакам барем еднаш да не морам.

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Дарлинг,

1.Она „мора само да се умре“, сакам да го сфатам буквално и да си го врзам в крпче, мислам многу подобро ќе се осеќам и јас и сите околу мене. Општо луѓето. ..
2.Мора да се потрудам да кулирам малку бе дарлинг, се напнувам со некои работи за кои сум свесна дека не се битни, а сепак ги анализирам до тука бидува..
3.Како да се помирам дека некои рабои нема да се сменат никогаш или бар не во блиска иднина?

Ај,

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Време е да се започне со подготовките на домот за Божиќ и праќање на карти.
Уживам во сето тоа,посебно пишување на картите.
Колку е убаво,кога домот изгледа декорирано и топло,додека надвор се е побелено од снег.
Милион светла создаваат убава атмосфера,
која гледана од улица го мами погледот на минувачот.
Од секогаш за Божиќ сум сакала да се шетам по студените улици и љубопитно да зјапам по прозорите на луѓето.
Кога бев мала сакав да бидам невидлив дух и да можам во сечиј дом да погледам и да ѕирнам.
Но,не би.Би видела премногу што не треба да се види,а понекогаш е подобро да не знаеш се.
По прозорите и светлото кое излегува од нив ги препознавам домовите во кои владее топлина.
Некои прозори нудат така ладна и празна атмосфера што се стресувам од помислата да влезам во таков дом.
Комшивката повторно го свири Брамс на пијано,овојпат поопуштено и послободно.
Чинам јасно и е дека грешките не прават перфектни.
Туку,кафето го испив и време е да одам.
_/|\_

Пс.Ах,ми текна нешто сега,
ако некој сака карта по пошта за Божиќ,нека ми прати адреса во ПП,со задоволство ќе ја напишам и пратам :sreken

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
....

Жално е кога ќе дојдат вакви денови, кога си станал на лева нога и ти се случуваат малери и неправди цел ден.
Лошо е да си нервозен и полн со негативна енергија, лут и разочаран од сите.
Ама најголемо зло е кога ќе видиш дека од толку луѓе во твојот живот, слободно можеш да се искажеш НА НИКОЈ.
Ама онака слободно, без да се замараш дека позади тоа "мхм да разбирам, те сфаќам" можеби стои "кај мене ме најде жити се да ме замараш". А осеќаш дека е така, ете просто осеќаш....
А и на крај па кој сака да слуша приказни како тебе од рано сабајле ти се ус**л денот?
Во право се, ќе се дружиме кога ќе биде се ок, што морало и маките да си ги кажуваме?

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Драго дневниче...хелоу...и добра ноќ...сношти сонвав глупости, немој вечерва пак....редно е да спијам ко чоек...ај плис да не ја сонвам и неа...оти глата ке ти ја скршам....добра нок бе.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Драго дневниче..

почнувам овде да ги изразувам моите чувства...без разлика дали се лоши или добри....

....до следно видување :*