Јас дојдов со свиен опаш да кажам дека грешев.
Сиот живот одев со парола дека разводот е решението кое без размислување ќе го најдам во мигот кога ќе настанат проблеми доволно големи за да не можат да се решат. Всушност, викав дека во мигот кога ќе знам дека не ја чувствувам истата онаа залетаност, заинтересираност, во мигот кога ќе ја нема веќе онаа хармонија - јас ќе бидам тој што ќе се реши на чекор развод.
Долго време - цели 30 години одев со тој муабет, бев цврсто уверен дека секој пар кој го прави спротивното од ова е будала, не размислува не знае што прави.
Е...што се случува сега...
По не знам кој пат животов ме удира во глава...
Не било така едноставно да се стави крај, посебно кога деца се во прашање: размислуваш на судови, размислуваш дали ќе ти бидат децата одземени, се присетуваш како секој ден ги гледаш како се будат, а ако се случи она „кобното“ тоа нема да биде возможно, ти минуваат триста емоции низ глава, нештата на кои што си навикнал и за кои си се борел паѓаат во вода... и ти се случува торнадо од емоции... не можеш да бидеш објективен, не знаеш да бидеш таков... Всушност, си доста себичен, во мигот кога знаеш дека ако се решиш на тој чекор ти се сменува животот од корен, тогаш почнуваш да размислуваш многу поинаку...
Веројатно, некоја виша сила, од толку „прчење“ дека јас сум објективен, праведен, секогаш знам како треба да постапам, сега ме стави на најголемото искушение, па ми го даде предизвикот„Ајде...објективецу, реагирај“... само што...јас не знам како да реагирам....
Со рака на срце признавам дека не знам што да направам... Признавам, со денови не сум спиен од толку мисли и толку плашалници. Признавам, исплашен сум како никогаш до сега...