Дали знаете да простувате и колку често го правите тоа?

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Ако некој ме навреди многу или ме разочара, можеби ќе му простам но никогаш нема да му заборавам.
Значи веќе ништо нема да биде исто. Инаку сум научила во животот да балансирам па од некои луѓе не ни очекувам ништо и така ич не им замерувам ако ми згрешат. едноставно не ги регистрирам и ги елиминирам таквите од моја близина.
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Шо знам.....веројатно се тешам дека сум простил онаму каде не можам да возвратам за стореното.
Самоизмама ваљда, кисело грозје и тие работи. А можно е да имало и искрени простувања. Поточно луѓе и настани кои времето ги делетирало од мозокот...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Давор and Luckky

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Обично ја сум таа што секогаш греши и ја сум таа што бара прошка но кога би требало да простувам на некој би му простила не можам и не сакам да се лутам може само да ги заладам односите со таа личност но да се лутам не.
 

Butterfly^^

Истакнат Член
7 јануари 2013
239
271
373
Луѓе сме и сите грешиме, а покасно учиме од тие грешки.Простувам но не секому. Простувам на оној кој исрекно ја бара мојата прошка и сварно му е битно да му простам.А има и такви кои бараат прошка но сеедно му е дали ќе му простиш или не. Таквите не заслужуваат (shake)
Друго зависи од големината на грешката. Некои грешки едноставно не може да се прешкртаат и направените дела или кажаните зборови болат.
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Шо знам.....веројатно се тешам дека сум простил онаму каде не можам да возвратам за стореното.
Самоизмама ваљда, кисело грозје и тие работи. А можно е да имало и искрени простувања. Поточно луѓе и настани кои времето ги делетирало од мозокот...


Се цитирам сам, не е ваљда страшно :)
Какво простување какви глупости. Don`t forgive, get even. Destroy & shoot to kill. Не за друго, полесно е. Простувањето и онака скоро никогаш не е искрено, deep down секогаш ќе постои омразата кон страната која ви нанела неправда. Одмаздата е поискрена од простувањето.
Барем се додека не ја пуштат во промет онаа машината од оној филмот со Џим Кери и онаа англичанката каде што имаше дилит фајлс фром д брејн...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Kristina1003

Полноправен Член
21 април 2014
14
30
13
32
Простување на еден човек , го прави човекот што повеќе да биде подгазен , можеш да простиш еднаш, два пати , неможеш да му простиш некому дури и кога третиот пат те повредил , Простувај на човек кој заслужува немој да простуваш на некој кој му станува навика, Ти губиш тој добива :)
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Да простиш на некој е исто како да му даваш втор куршум бидејки со првиот те промашил.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
30
домче
Не сум успеал да простам потполно. Кога нешто ќе ме здоболи го памтам цел живот... не сакам и јас, но мислам дека е подобро така...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
31
Western Sky, Land of Oz.
Не простувам и не заборавам :)

Се читам после малку повеќе од две години и сфаќам дека навистина постојано се менувам. Порано не простував ни малку но сега - да. Сфатив дека никому не му е битно дали ќе простиш или не и дека сето тоа го правиш за лично олеснување. Зошто простувањето го сфаќам како нешто што го правиш на себе и решаваш да го надминеш а не на другите. Знаев долго време да шетам со горчина и омраза кон одредени личности се додека не сфатив дека не вреди. И навистина не вреди. Не дека верувам во глупости од типот Боже прости им знаат/ не знаат што прават и така натака, туку едноставно лично за себе. Сфаќаш дека некои луѓе биле и остануваат злобни, своеволни, не биле доволно внимателни или едноставно не им било/е грижа. Сега само се дистанцирам од нив. Не сакам кога ќе се разминам на улица да се полнам со негативни чувства доволно е што ги сметам како нешто што било и завршило.