Бојадисување (фарбање) на косата

elizabetta

Истакнат Член
8 септември 2012
236
382
63
Се исфарбав темно кафена, официјално решив да се откажам од црвената коса,
бидејќи многу се мачев со црвената. :place
Но се`уште имам црвен отсјај, т.е не сум целосна кафена,
нормално јасно ми е, дека не може од еднаш да станам целосно кафена.
Па ме интересира, после колку време се губи тој црвен отсјај ?
Треба подолг период да помине, мене ми требаше околу 2години да го изгубам црвениот пигмент. Мој совет е да не ги користиш чоколадно кафеавите и лешник кафеавите (по шо секогаш имаат црвен отсјај) туку темно плавите (на кафеава коса секогаш излегуваат за нијанса две потемни) и графитно кафеавите(доколку сакаш потемна кафеава) со нив побргу се губи црвениот пигмент. Јас ја користам evolution 8.1 и 6%хидроген на kene и сум најзадоволна од бојата досега:)

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

devil4e

Староседелец
15 октомври 2012
51
31
618
Долго време сум во дилема дали да почнам да си ја фарбам косава.........не можам да се одлучам. Имам темно кафена коса, а сакам да ја исфарбам црвена, ама сите ми велат не почнувај да ја фарбаш после нема да можиш лесно да си ја вратиш природната боја.........сите ме разубедува. Ме интересира каква фарба користите и кој број за од темно кафена да ми дојди црвена, онака како борда, не она црвено мн.

Emma.T

Истакнат Член
23 декември 2012
241
352
163
Имам пробано се и сешто на косава од шатирана, плава, темно кафена, црна, црвена (сите можни нијанси, освен морков) и сега назад на темно кафена. Планирам да си ја вратам природната светло кафена, ама највероатно нема да биде за брзо време.

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Не ја фарбам косата,ми се допаѓа бојата само планирам летово да се шатирам црвена..

Elizabeth Bathory

Истакнат Член
13 февруари 2012
353
407
363
Skopje
Долго време се фарбам можеби 8 години, користам гарниер супер е
images

AnnAmaa

Полноправен Член
11 јули 2012
42
20
8
СК.
После многу обиди,да се офарбам песок боја...се офарбав црна,и не верувам дека скоро ќе ја сменам....(nod)

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
според мене e најдобра фарбата на ревлон...се фарбам со неа и задоволна сум од црвената боја!дури првиот пат ми фати од прва на небланширана црна коса!
revlonissimo-c50-50ml.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
garnier-colors-black.jpg

Ја користам неколку години, презадоволна сум и не ја менувам...:)

ivanna.k

Нов член
13 ноември 2013
5
0
1
27
Девојки имам кафеава коса а сакам плава пробав со колор шампон но не ми фати, к'на плава нема а со фарба не сакам уште од сега да ја оштетувам.Дали има некоја фарба слична како к'на што паѓа по 1-2 месеци и не ја оштетува косата?

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
Јас не ја фарбам косата и не планирам тоа да го правам...
Имам кафеава коса и ми се допаѓа мојата боја на коса. Немам сменето ниту една боја на коса.
Вреди ли да си мачкаш глупости на главата само за да имаш некоја вештачка боја на коса која општеството ја прифатило како убава? Мисам дека не вреди.
П.С Пред некој ден сретнав една ѓупка некаде околу 13 години која ги имаше сите бои на главата. Корените и беа исфарбани црни, а во друиот дел од косата, имаше плави и потрокалови прамени...Ќе се убиев...:x