и дали знаете дали постои плава к'на
Мој совет -никако бланш,а уште потрагично на своја рака.Долго време косата ја фарбав црна,сега демек пола година ја оставам да ми порасне мојата природна коса, да падне фарбата и да ја осветлам. Ја шишам по малце секој месец, ама имам нешто помалце од пола уште да ми падне црната фарба. Не ми се чека веќе, а на фризер за осветлување ми бараат скоро 50 евра. Па онака само чисто и размислувам да и ставам бланш на своја рака, или да ме исфарбаат на фризер о легуларна цена за фарбање, па да не и ставам одма фарби, да ставам некој колор шампон, па таман додека падне ќе ми се одмори малце косата за да можам да ја исфарбам.
Ама, немам искуство со бланш.
Како ви се чини идејава?
Помага бланшот за осветлување на фарбана црна коса?
Многу ли ја гори косата, како ќе ми дојде делот што ми е фарбан, како мојата природна коса?
Па немам проблем со тоа, мојата коса исто е темна и воопшто не се гледа дека не ми е фарбана.Мој совет -никако бланш,а уште потрагично на своја рака.
Делот црн ќе ти испадне портокалов,а твојата коса ќе ти осветли и ќе личиш на морковче.
Штом си исчекала толку време,почекај уште малку и онака е во мода тој стил (омбре)...
Долго време косата ја фарбав црна,сега демек пола година ја оставам да ми порасне мојата природна коса, да падне фарбата и да ја осветлам. Ја шишам по малце секој месец, ама имам нешто помалце од пола уште да ми падне црната фарба. Не ми се чека веќе, а на фризер за осветлување ми бараат скоро 50 евра. Па онака само чисто и размислувам да и ставам бланш на своја рака, или да ме исфарбаат на фризер по регуларна цена за фарбање, па да не и ставам одма фарби, да ставам некој колор шампон, па таман додека падне ќе ми се одмори малце косата за да можам да ја исфарбам.
Ама, немам искуство со бланш.
Како ви се чини идејава?
Помага бланшот за осветлување на фарбана црна коса?
Многу ли ја гори косата, како ќе ми дојде делот што ми е фарбан, како мојата природна коса?
Е сега јас да побарам совет да ми препорачате квалитетна фарба - црна боја. Бидејќи имам некоја си светла-кафена нијанса планирам деновиве да ја сменам во црна. Ама бидејќи стравувам да не ми се уништи со некоја квази пепел-црна нијанса ( а после нема назад ) сакав да ве прашам и вас за некоја ептен темна и убава црна. Фала ви
Јас би ти ги препорачала фарбите на evolution, црната им ја користев ептен долго време и стварно бев задоволна. Ја купував од Веро, некаде околку 200 денари е. Не е скапа а стварно е квалитетна. Косата ти е убава и сјајна, а и бојата долго трае.Е сега јас да побарам совет да ми препорачате квалитетна фарба - црна боја. Бидејќи имам некоја си светла-кафена нијанса планирам деновиве да ја сменам во црна. Ама бидејќи стравувам да не ми се уништи со некоја квази пепел-црна нијанса ( а после нема назад ) сакав да ве прашам и вас за некоја ептен темна и убава црна. Фала ви