Ако читаше до сега ќе знаеше за мое воспитување на сопствено дете.
Ќе пробам вербално да разрешам, ако тоа не успее со многу други мерки тогаш останува шамар.
Ти како родител одлучуваш што ќе гледа дома. Но кога твоите работни обрвски ќе почнат, тогаш се случува впивање на светот од страна на детето како индивидуа уште кога е мало.
Тоа значи дека една учителка служи за цел клас, за цела група во градинка. Истата е должна да внимава на децата кога ќе јадат, дали се во двор или дали спијат. Што тие во нивна меѓусебна игра си зборуваат или пак разменуваат, таа тоа не го слуша.
Реми глеј, јас тебе потполно те разбирам се' што сакаш да ми објасниш.Јас се трудам да ја доловам онаа вистинската причина зошто воопшто да го удриш? Па бар дете е лесно да го излажеш и да му го свртиш паметот.
Чист пример: Во мојата зграда имам соседчиња мали, на број се 6 кои се на возраст од 3 до 5 години е најголемото.Кога имам слободно време ги шетам и најчесто ги носам во слаткарница или во тинекс да им купам благце или смоки некои или пак лижавче.
Иако не сум им родител ако било кое од нив се закачне со другите, јас ќе му кажам:
Ааа вака не.Штом се закачаш со другите тогаш за тебе нема еклеер.Ашшш.
-Ќе почне да ми прави невини фаци скоро накај плачење.
Го прашувам:
Ќе правиш пак така? Ќе ја скубеш ли другарка ти? Не? Е добро сите ќе јадеме еклери.
Функционира.Ако не веруваш дојди да ги шетаме и ќе се увериш.Го залажувам со еклер, со лижавче, смоки.Ситници на кои што децата највеќе се радуваат и им даваат најголемо значење.
Бебе најчесто се смирува со цицка.
И јас се смирувам со цицка искрено да ти кажам