Воспитна мерка - шамар?

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Добро не оди толку во детали, ама кога веќе почнавме...а на некоја набилдана? :D
Поентата на муабетов ми е, си го нашла детето физички послабо од тебе, па ајде шамарот. Ако веќе покажуваш сила, направи го тоа со некој рамен на тебе.

Не биди лицемерна. Кога излезе клипот со штипјанецот каде мачка му служеше како гума за пит булот сите на клада ќе го палеа. Не добил животен шамар како мал, за навремено да се освести, затоа се клештеше како пациент избеган од душевна болница додека питот висеше на животинчето.

Дали би го удрила тој? Да.
Не се работи за иживување, се работи за освестување. Зошто сега не малтретира мачки и јас не врзувам шамари, а секој ден ми е пред влез?

• Ми се допаѓа
Реакции: Badass

Badass

Истакнат Член
16 февруари 2012
63
87
333
27
Секако. Кај мене палеше...
Заради шамарите и другите воспитни мерки јас денес сум научен на пристојно однесување и почитување на постари.
Ама гледам дека или само кај мене палело или другите од генерација не го осетиле. :rolleyes:
И да. Може не ми личи на 14 да одам наоколу и да шамарам деца ама да,сум го сторил тоа ради истата причина што и Реми.
Само што мене ме опцу и во мајка после тоа.
И не. Не сметам дека сум го удрил ради тоа што физички сум посилен. Го удрив поради немање почит,дрскост и малтретирање на животно. И не се каам за тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah and Avona Vi

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
Па немора да значи дека мора и шамари за добро воспитување.
Еве јас никогаш не сум добила шамар од моите па ете добро сум воспитана.
Психолошкото воспитување е најбитно.Мора да се зборува и објаснува и објаснува за се.
И многу многу трпение.

• Ми се допаѓа
Реакции: важна

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Ја коа би имал деца би ја користел таа мерка не за да го смирам него или да го опраам туку мене ке ми биде полесно коа ке се лигави да му ја закачам една :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah

Bibi@

Староседелец
Најфотограф
1 март 2012
399
743
1,103
Ја коа би имал деца би ја користел таа мерка не за да го смирам него или да го опраам туку мене ке ми биде полесно коа ке се лигави да му ја закачам една :rofl
Не мислам баш дека ќе е ти тогаш полесно,може само да ти е уште потешко :)

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Не мислам баш дека ќе ти тогаш полесно,може само да ти е уште потешко :)
да да ке му ја акнам...и сеа имам братучетчиња помали и коа се лигават ич не му ја мислам едноставно за нивно добро си е..

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
за лошо дете не шамарче него вруќ шамар црвена звезда партизан,шамар голем како крс на водно

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah and Hexasto