Воспитна мерка - шамар? | Црнобело Форум

Воспитна мерка - шамар?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,515
1,183
Big Sur
Потплескување по задник, ајде донекаде да сфатам, ама шамар не можам да оправдам. Знам пошто сум ги јадела и не направиле ништо освен страв од следен шамар, претежно без да знаеш што си згрешил пошто си дете од 4-5-6 години.
Може е полесно да му ја залепиш и да очекуваш од тоа да сфати дека направило грешка отколку да седнеш и да му објасниш зошто згрешило, па ако немаш нерви да објаснуваш, не ни прави деца - толку е едноставно, само егото за расплод и продолжување лоза на некои им е побитно од себеспознавање дали се психички стабилни за да донесат млад и успешен живот на светов.
Ми иде јас да ги шамарам кога ќе видам како ги влечат и лупаат децата по глава по улица и им посакувам да го осетат истото кога ќе се стари, изнемоштени и со намалени когнитивни способности. Ама боли така, нели?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider