Со разговор секакоТе тепаат тебе или со разговор се разбирате по дома ?
Со разговор секакоТе тепаат тебе или со разговор се разбирате по дома ?
Шамар никако!!! Дете не смее да се удри по глава.....евентуално по задник....(ма да и тоа не треба) ...
Не знам дали ќе ти бидам од помош,али ајде. Знам дека иста таква и ја сум била како бебенце, па мајка ми еднаш ме оставила да се исплачам додека не престанам сама од себе и од тогаш веќе немала проблем. Сеа нормално внимателно и со тоа, ако не се смирува, пробај некоја смирувачка музика,мелодија да пуштиш може ќе помогне.Би сакала совет од искусни за мојот проблем.незнам како да се поставам со детенце од година ипол....постојано за се плаче ако малку не му е по ќејф сум пробала и со добро и со лошо да гооставам да плаче не попушта никако да престане и пак попуштам да му дадам тоа што сака на пр за во раце толку плаче ако не го земам веднаш вришти како којзнае што со солзи дури како да се дави ,неможам ни во луѓе да го вмешам од страм сите ми викаат леле ама лошо детево тие многу се нервирам дали до мене или што е како да постапам ...
Потруди се да го сжениш односот кон детето како авторитетен родител кој пружа многу љубов. Ќе знае така детето да кај му е границата. Збори му почесто, покажи му ги твоите однесувања како родител.И така сум пробала да плаче да не му обрнувам внимание,и ништо уште повеќе ќе почне дури од нервоза ќе почне да закашлува и неможам да оставам да плаче страшно плаче неппдносливо занемува непрестанува никако... ќе полудам се мислам и помош да побарам многу станав нервизна и му викам неможам да се контролирам незнам дали е поради се што сака да биде по негово незнам како да постапам