Хомосексуалност

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Да, има убаво семејство кое е сложно и полно со љубов, и супер пријатели кои како мене, го подржуваат и идат заедно со него на геј журки. ;)
Ако брат ми еден ден каже дека е геј, супер. Најдобро од се, нема да ми биде прв пат да се дружам со хомосексуалец и ќе можам да му дадам по некој совет.
Браво за толеранцијата што ја имате, се надевам ако брат ти стане геј, кога ќе се породи ќе можеш да шеташ внуче од брат ти како мене, или чекај само, битно е интимното задоволство само??? прашај го татко ти зошто за време СФРЈ не е било регистрирано ниту еден геј, што им фали на сите тие луѓе, вам сега од многу човечки права се испо...те со желби и кој што сакал, кој како сакал, епа нема така се знае како треба да биде. Не ме сфакај буквално за брат еј, :) онака си земам примери само,

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Браво за толеранцијата што ја имате, се надевам ако брат ти стане геј, кога ќе се породи ќе можеш да шеташ внуче од брат ти како мене, или чекај само, битно е интимното задоволство само??? прашај го татко ти зошто за време СФРЈ не е било регистрирано ниту еден геј, што им фали на сите тие луѓе, вам сега од многу човечки права се испо...те со желби и кој што сакал, кој како сакал, епа нема така се знае како треба да биде. Не ме сфакај буквално за брат еј, :) онака си земам примери само,

Не те сфаќам буквално, и син ти може еден ден да испадне дека е геј. Никогаш не се знае.
Не станува збор само за интимното задоволство, туку за љубов. За две личности кои се сакаат и сакаат да го поминат животот заедно. Понекогаш и хетео пар не може да има дете, тоа не ги прави помалку важни во овој свет. Нема потреба да бидат осудувани. Секако, постои можноста за присвојување. Да, не постои во Македонија сеуште, но ние збориме општо за хомосексуалците, нели.
Мене не ме интересира што било во минатото. Хех, пред 50 години ни жените немале баш многу права. Нешто да не било ненормално со нив? Ни црнците немале права и биле осудувани и убивани, па денес претседател на државата која ги принудуваше да бидат робови, е црнец.
Полиберален е светот зошто се освести дека ништо од тоа не е важно. Ниту бојата на кожата, ниту сексуалната ориентација. Само карактерот и намерите на човекот. Не ми е гајле дали е геј некој се додека придонесува за општеството.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
и јас не ги подржувам овие врски, а камоли пак бракови, и уште да може да посвојат :unsure може дека не сум запознала некој таков, па да стекнам поинакво мислење за нив :eek

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and vitocorleone

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Не те сфаќам буквално, и син ти може еден ден да испадне дека е геј. Никогаш не се знае.
Не станува збор само за интимното задоволство, туку за љубов. За две личности кои се сакаат и сакаат да го поминат животот заедно. Понекогаш и хетео пар не може да има дете, тоа не ги прави помалку важни во овој свет. Нема потреба да бидат осудувани. Секако, постои можноста за присвојување. Да, не постои во Македонија сеуште, но ние збориме општо за хомосексуалците, нели.
Мене не ме интересира што било во минатото. Хех, пред 50 години ни жените немале баш многу права. Нешто да не било ненормално со нив? Ни црнците немале права и биле осудувани и убивани, па денес претседател на државата која ги принудуваше да бидат робови, е црнец.
Полиберален е светот зошто се освести дека ништо од тоа не е важно. Ниту бојата на кожата, ниту сексуалната ориентација. Само карактерот и намерите на човекот. Не ми е гајле дали е геј некој се додека придонесува за општеството.
Имам еден проблем, ти мислиш дека секој може слободно да ја избираат сексуалната ориентација, јас ја избирам мојата и сакам со куче, и се факам за работа и го правам тоа со сите кучиња во твојата мала, инаку сме соседи и ти би им дозволила ли на твоите дечиња да дојдат кај мене да си поиграме????? Абе престанете да подржувате се и сешто само затоа што пишувате, 99% сум сигурен дека ако ти DarkPassenger здогледаш двајца геј, односно педери како имаат некој физички контакт пред тебе ќе ти стане непријатно, се знае за што служи вагината и за што служи пенисот, кој со кој треба да си ,,игра,, од повоздрасните.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Lena

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Имам еден проблем, ти мислиш дека секој може слободно да ја избираат сексуалната ориентација, јас ја избирам мојата и сакам со куче, и се факам за работа и го правам тоа со сите кучиња во твојата мала, инаку сме соседи и ти би им дозволила ли на твоите дечиња да дојдат кај мене да си поиграме????? Абе престанете да подржувате се и сешто само затоа што пишувате, 99% сум сигурен дека ако ти DarkPassenger здогледаш двајца геј, односно педери како имаат некој физички контакт пред тебе ќе ти стане непријатно, се знае за што служи вагината и за што служи пенисот, кој со кој треба да си ,,игра,, од повоздрасните.

Како можеш да споредуваш зоофилија со хомосексуалност?
Не ни пробувај да кажеш дека е исто или слично. Едното со другото нема никаква врска и е сосема поинаку. Човекот и животните се поинакви видови на суштества. А човекот може да се вљуби во друг човек, во неговиот карактер и тело. Не мора да се ист пол.
И како што кажав, сум била на премногу геј журки, сум видела и машки и женски, и не ми сметаат. И факт е дека кога станува за хомосексуалки, тогаш е во ред. Или барем, многу повеќе е прифатено, особено од машката хетеро популација.
Нема логика и е контрадикторно.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and Saladin

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Како можеш да споредуваш зоофилија со хомосексуалност?
Не ни пробувај да кажеш дека е исто или слично. Едното со другото нема никаква врска и е сосема поинаку. Човекот и животните се поинакви видови на суштества. А човекот може да се вљуби во друг човек, во неговиот карактер и тело. Не мора да се ист пол.
И како што кажав, сум била на премногу геј журки, сум видела и машки и женски, и не ми сметаат. И факт е дека кога станува за хомосексуалки, тогаш е во ред. Или барем, многу повеќе е прифатено, особено од машката хетеро популација.
Нема логика и е контрадикторно.
Зошто мислам дека набрзо и те ќе се најдеш на другата страна од мостот, или пак до сега си имала некакво искуство па сега...

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
vitocorleone првин осигурај се дека имаш цврсти факти, па потоа осуди се да делиш епитети на други само затоа што не делат исто мислење со твоето. Тоа еден од основните манири на едуцирана личност, ако веќе се водиме според тие стандарди.
Второ, многу нелогичности на едно место.
Погледни го Нил Патрик Харис на пример. Го обожава широка маса, човекот е амбициозен, инзвонреден, добар, грижлив, има успешна кариера, помага насекаде кај што може, милиони жени трчаат по него, во ништо не се разликува од било кој друг маж, освен што дома си живее со друг маж...дома сме му ние па да ни пречи тоа?
Потоа спореди го со некоја пропалица, пијаница или наркоман што нема цел во животот, не работи, физички и вербално ги малтретира оние околу себе (а такви познавам повеќе отколку што познавам хомосексуалци), па дали тој се придржува кон “Љуби го ближниот свој“, оти нели, според Бога само тој е достоен да оплодува, и дали ти него би го поддржал и би му дал поголеми права, само затоа што го збиберува на спротивниот пол, макар било и насилно? Сметаш дека неговото пцуење, кршење и паѓање по дупки би биле подобар пример за децата во општеството и полесни за објаснување од двајца чичковци или тетки што се фатиле за рака? (think)
Хомосексуалноста не е болест, напротив, лично, хомофобијата ми има поголеми предиспозиции да биде окарактеризирана ко болест, отколку хомосексуалноста. А примерот со зоофилијата не го ни коментирам, оти нема никаква логика.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Зошто мислам дека набрзо и те ќе се најдеш на другата страна од мостот, или пак до сега си имала некакво искуство па сега...

Немам никакво лично искуство со ист пол, ниту пак планирам. Имам долга и цврста врска со љубовта од мојот живот кој еден ден ќе ми биде сопруг.
Ги подржувам хомосексуалците затоа што години наназад го делев мислењето кое го имаш, бев неупатена. Се додека еден ден не го запознав мојот најдобар другар кој после неколку месеци познавање ми се исповеда дека е геј, а мене не ми направи ни најмалку разлика и промена во нашиот однос. А преку него, запознав и други хомосексуалци согледав дека имаат исти желби и потреби како и секој друг човек.
И не се трудам да го променам твоето мислење, едноставно не можам да поднесам коментари во стилот, тоа е болест.

онјаЛ

Полноправен Член
22 ноември 2012
69
85
18
Полн сум со стереотипи за овие парови. Башка тоа и религиозен човек ти сум, а знаеш, тоа е тесно поврзано. Малку е неприродно...уствари многу е неприродно
Ајде, настрана тие со вродени (да ги наречам) маани, измешани хормони, но со овие другите што правиме? Па и деца бараат да посвојуваат...Денес општеството ги оправдува, а згора на тоа младите ги поттикнува да мислат дека тоа е природно, ни малку лошо и дека секој си има право на свој избор. Јебем ти тоа "демократијата"!

• Ми се допаѓа
Реакции: vitocorleone, Lena and Caci

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Абе не ми сметав, не су ми згрешиле нешто али не ги сакам тмн ич. Никад не сам тепаја педери, ама ако се правив будали и почнев да ми мерширав низ град прв има да искочу да ги се степам. Сг никој не ги дира и нека си терав работу такој, а не да зборив туј како фамилијарна заедница од мушко и женско е најпримитивна и застарена. Па зар дете од чував педери бре. Па тој дете ке научи дека не е ништо чудно да се биде п***р и ке се чуди зашто се љути. Ако искочив да марширав низ градови да ги снајде исто што ги снајде и тија у Србију!