Хомосексуалност

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
vitocorleone првин осигурај се дека имаш цврсти факти, па потоа осуди се да делиш епитети на други само затоа што не делат исто мислење со твоето. Тоа еден од основните манири на едуцирана личност, ако веќе се водиме според тие стандарди.
Второ, многу нелогичности на едно место.
Погледни го Нил Патрик Харис на пример. Го обожава широка маса, човекот е амбициозен, инзвонреден, добар, грижлив, има успешна кариера, помага насекаде кај што може, милиони жени трчаат по него, во ништо не се разликува од било кој друг маж, освен што дома си живее со друг маж...дома сме му ние па да ни пречи тоа?
Потоа спореди го со некоја пропалица, пијаница или наркоман што нема цел во животот, не работи, физички и вербално ги малтретира оние околу себе (а такви познавам повеќе отколку што познавам хомосексуалци), па дали тој се придржува кон “Љуби го ближниот свој“, оти нели, според Бога само тој е достоен да оплодува, и дали ти него би го поддржал и би му дал поголеми права, само затоа што го збиберува на спротивниот пол, макар било и насилно? Сметаш дека неговото пцуење, кршење и паѓање по дупки би биле подобар пример за децата во општеството и полесни за објаснување од двајца чичковци или тетки што се фатиле за рака? (think)
Хомосексуалноста не е болест, напротив, лично, хомофобијата ми има поголеми предиспозиции да биде окарактеризирана ко болест, отколку хомосексуалноста. А примерот со зоофилијата не го ни коментирам, оти нема никаква логика.
сигурен сум дека си од новите генерации да кажам помладите, епа ај прашај дали за време кога твоите родители биле млади немало алкохоличари и клошари, и сепак биле земани за пример во најлош случај кај децата, овде не станува збор за нив, од секогаш ги имало и од секогаш ќе ги има, но овие хомосексуалците се ,,нова,, мода, уште во одамнешно време се спомнува во библијата дека имало сепак луѓе што ужваат во алкохол иако тоа не го оправдува, ама кога за прв пат се спомнува хомосексуалноста??? Еве ти пример јас сум слушнал дека постојат светци кои биле делумно алкохоличари но биле светци или станале, дај ми кажи за кој п***р го имаш слушнато тоа??? ДА мојот став е подобро алкохоличар, уличар, одколку п***р.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
сигурен сум дека си од новите генерации да кажам помладите, епа ај прашај дали за време кога твоите родители биле млади немало алкохоличари и клошари, и сепак биле земани за пример во најлош случај кај децата, овде не станува збор за нив, од секогаш ги имало и од секогаш ќе ги има, но овие хомосексуалците се ,,нова,, мода, уште во одамнешно време се спомнува во библијата дека имало сепак луѓе што ужваат во алкохол иако тоа не го оправдува, ама кога за прв пат се спомнува хомосексуалноста??? Еве ти пример јас сум слушнал дека постојат светци кои биле делумно алкохоличари но биле светци или станале, дај ми кажи за кој п***р го имаш слушнато тоа??? ДА мојот став е подобро алкохоличар, уличар, одколку п***р.

Тогаш оди пиј и дрогирај се и остави ги педерите да си го живеат својот живот. Fair enough?

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
ајде доста веќе, го нападнавте... тоа е негово мислење, не ги подржува, немора сите да сте против него... и јас исто не ги подржувам и нема да го направам тоа, се додека не добијам добра причина за да го мислам спротивнито...

• Ми се допаѓа
Реакции: vitocorleone

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
vitocorleone Глеам нешто ми мешаше цркви, религии и слични ствари. Ај читни овде мислам дека ќе те интересира.

А да те потсетам ли за скандалите во Ватикан? Упс...педофилија беше тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Saladin

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Немам ништо против нив се додека се понастрана од мене. Не се согласувам дека треба да склучуваат бракови, па уште и да посвојуваат деца. Па кој може да решава за малото дете да живее во таква средина. Каков психички равој ќе има? На училиште како ќе се чувствува и како ќе се одрази тоа кога ќе му се исмеваат другите деца. Знаеме дека ќе му се исмеваат. Или треба да се отворат и училишта за деца од хомосексуални бракови??? А бе природно си е природно....

• Ми се допаѓа
Реакции: vitocorleone and Caci

онјаЛ

Полноправен Член
22 ноември 2012
69
85
18
vitocorleone Глеам нешто ми мешаше цркви, религии и слични ствари. Ај читни овде мислам дека ќе те интересира.

А да те потсетам ли за скандалите во Ватикан? Упс...педофилија беше тоа.
Дај молимте не споредувај верник со некои квази-свештеници.
Уствари нема поштен свештеник. И после се чудат од каде попот мерцедес и три куќи. Од вас мили мои, од вас

• Ми се допаѓа
Реакции: vitocorleone

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Не мешајте религии тука, хомо може да биде било кој без разлика на верска ориентираност. Тоа е природна аномалија и не е за осуда поради тоа што личноста не бира да биде таква.
Мене повеќе ме нервира хисптеризмот во геј популацијата. Оној кој сосила се прави геј а всушност природата му дала ориентираност на интимнен контакт кон спротивен пол. Ме нервира усилбата на геј правата као тоа е first world problem. Не е. Општеството треба да прифати, но јбг додека има предрасуди ќе има и војни.

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Многу мислења многу ставови, јас моето го кажав бев искритикувам и тоа како, сепак мило ми е затоа и напишав, Ве молам не сакам повеќе да коментирам на оваа тема, не сакам да бидам онаа црна овца народно кажано :) додека одиме ,, напред,, со тоа прашање се потешко е да се свати суштината, Благодарам што ме искоментиравте значи сепак форумов и те како чини, се читат мислења и се коментира :) алал да Ви е дечки од форумот, се селиме денес во спорт :)

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21 and Caci

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
:nah
Ох мори мајко... а дали господ или некој од светците има жена? Мене тоа сомнително ми е...

• Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
глеам има најавено Gay Pride во Скопје.

skoplje-pride-2013-01.jpg

Шознам дали ке се одржи.. не ми се верува.