Дали пушите цигари или сте против пушењето?

Дали пушите цигари ?

• Вкупно гласале
    205

Nicole

Староседелец
27 јуни 2012
249
226
643
Јас сум горд непушач:D Ама не сум против пушењето, кој сака нека пуши, негов проблем:)

KaMa(

Полноправен Член
1 јули 2012
42
32
18
Не, не и никогаш нема. Не ми е ни кул, ни тренди, ни секси, ни било што друго што им паѓа на памет на компаните за да си го протнат отровот меѓу луѓето.

LadyD

Полноправен Член
Не пушам цигари, против нив сум.И тоа е тоа, само едно големо браво за законов (од страна на непушачиве,знам дека на пушачите тоа не им одговара). Но сега кога ќе седнам на вечера,било каде милина.Уживаш во јадењето и осеќаш мирис на храна,а не на цигари, па ме печат и солзат очи....

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and KaMa(

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Пушам цигари а сум против пушењето.
Пушењето предизвикува сериозни болки во колениците, нели Dr.Gonzo
Вистина е внучко, да му верувате на еким Гонзо и не пушете без соодветна опрема како што се штитници за колена и сл. И уште една информација, дали знаете дека пушењето може сериозно да го намали бројот на вашите цигари?
Времето утре ќе биде исто како денес со слаб северозападен ветер.

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and The_Mayor

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Не пушам цигари, против нив сум.И тоа е тоа, само едно големо браво за законов (од страна на непушачиве,знам дека на пушачите тоа не им одговара). Но сега кога ќе седнам на вечера,било каде милина.Уживаш во јадењето и осеќаш мирис на храна,а не на цигари, па ме печат и солзат очи....

И нели сме греота?На минусни температури зимно време да се тресам како минџа под кошула за да почуствувам дека внатре сум пиел еспресо?
Многу е себичен законот.Премногу.

• Ми се допаѓа
Реакции: Стоименов

Ajkula8

Нов член
2 септември 2012
1
0
1
32
Пушам веќе три години по 1 кутија дневно.Неколку пати сум се обидела да ги намалам ама безуспешно.Во животот од се можам да се откажам ама од цигари неможам.Не ни планирам да се откажам.
На сите кои не почнале да пушат им препорачувам да не почнуваат.И не викајте само една и нема повеќе, затоа што јас така само една па две па три и сега по 20 на ден ги пушам.Зависна сум од цигари и кога немам ме фаќа криза, многу сум нервозна и било да е 2 навечер или 5 наутро одам и купувам цигари, пушам 1-2 и се смирувам.Како и да е не почнувајте да пушите затоа што пушењето е една од најлошите работи.