Дали пушите цигари или сте против пушењето?

Дали пушите цигари ?

• Вкупно гласале
    205

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
непушач, не сум пробал, немам намера да пробам. Не ми смета што други пушат.
Секој кој сака да престане да пуши, може да го стори тоа. Се е до неговиот карактер.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Мене ми сметаат цигарите и димот од нив. Избегнувам простории каде што се пуши да не се усмрдам и угушам и јас. Никогаш не сум пробал, и нема да пробам.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Непушач и сум строго против пушењето особено во места каде што претежно има непушачи. Зошто да ми го загрозува здравјето? Ако сака да пуши нека си пуши надвор , кај сака ... но не на сметка да страда некој поради тоа.

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Oнака 1 по една и ги препушив од љубопитност од ништо друго, веке една година пушам. Не сум против законот за непушење на јавни места, баш и супер е. Не сакам никого да страда поради тоа што јас пушам. А и подобро е, иако бев пушач едноставно кога ке влезев во некоја дискотека па не се дишеше, јас не можев да дишам а не пак некој непушач.
Сега ги сведив на минимум, во план ми е да ги откажам.:):):)

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
пушач сум веќе 5-6 години, уште од основно :rolleyes: не сум горда поради тоа што сум почнала многу мала али јбг.. никогаш не сум ги откажала, ниту пак сум помислила на тоа, имам правено паузи али онака не намерно демек ај сеа нема да пушам.. туку едноставно месец време или некоја недела нема да пушам или само по некоја цигара у 3-4 дена.. знам дека никогаш нема да престанам намерно да пушам (освен можеби, здравје, деца некогаш па поради нив додека се мали да паузирам хахах)
тоа дека не можаш да ги откажеш цигарите не е точно, секој може ако сака.. епа јас неам таква волја, и да престанам да пушам редовно сигурно чат-пат ќе запалам некоја... сеа ми е убаво. со кафенце и книга на тераса мх мх(smoke)

аа да сега пушам родео три лоџик или тврдо.. во раната фаза пушев ронхил, едно време бос.. ама секогаш на родео се враќам.. и не знам зошто ама вест па никогаш не ми било слатко

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
Дали вие пушите цигари и колку? Или сте против? И дали сте пробале да ги откажете?
немам досега пробано и не планирам а и сум против ама то е несакам да му се мешам на љуѓето можам само да му речам дека е штетно за нивното здравје но нивно е дали ке сакаат да престанат да пушат цигари, а и не ме интересира баш толку самите си штетат на себе не мене :)

Dolphine

Истакнат Член
25 јуни 2012
304
302
63
Непушач сум, иако сите од моето друштво пушат цигари. Имам пробано, но не ми го прават меракот :)