Дали пушите цигари или сте против пушењето?

Дали пушите цигари ?

• Вкупно гласале
    205

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Пушам веќе три години по 1 кутија дневно.Неколку пати сум се обидела да ги намалам ама безуспешно.Во животот од се можам да се откажам ама од цигари неможам.Не ни планирам да се откажам.
На сите кои не почнале да пушат им препорачувам да не почнуваат.И не викајте само една и нема повеќе, затоа што јас така само една па две па три и сега по 20 на ден ги пушам.Зависна сум од цигари и кога немам ме фаќа криза, многу сум нервозна и било да е 2 навечер или 5 наутро одам и купувам цигари, пушам 1-2 и се смирувам.Како и да е не почнувајте да пушите затоа што пушењето е една од најлошите работи.
Много наличуеш на мене. У овј пост сам себе се виде... абе попизду ако неам цигаре, и не е битно колко е саат, мора да се иде да се купи.. :D

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Много наличуеш на мене. У овј пост сам себе се виде... абе попизду ако неам цигаре, и не е битно колко е саат, мора да се иде да се купи.. :D

Кој не попиздува :D
Ама јас си правам тактика.И така пушам 2-3 кутии, си купувам штека и со мене стандард си носам кутија во мене, 2 кутии во кола, 1 кутија на работа, една на објект, дома..кај и да идам имам цигари.
Мука ми е навечер да барам тобако за цигари.

Foxboro

Староседелец
16 јуни 2012
716
1,479
693
Pripyat, Ukraine
абе кога ке се збереме така друштво........ако некој има во него.....ќе се гребем и ке ми даде ........палам.......ама ретко....:D...и да не сум зависен.....

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Пред да бидам пушач секако дека бев непушач...кои сме ние за да му судиме на некој друг и обратно......со задоволство пушам цигари но се случува и да не запалам по неколку дена. Не сакам кога нешто ќе премине во рутина , се додека ми е убаво ќе пушам цигари , доколку почувствувам дека ми смета или едноставно не ми прави кеиф тогаш адио..

заборавив да напоменам за законот , во ресторан додека јадеш секако дека не е пријатно димница да е , ама за кафе бар , па луѓе одам кафе со цигара да запалам ..требаше малку пофлексибилно да биде ама што знам ,па на крај краева дружбата на пушачите пред кафе барот е незаменлива...колку само музика уметност и се убаво се разменува во тие 10 минути .)))

• Ми се допаѓа
Реакции: Dare

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Пушам и тоа многу, како што би рекле постарите-како турчин. Немам намера да ѓи откажувам, убави ми се:)

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Пушам и тоа многу, како што би рекле постарите-како турчин. Немам намера да ѓи откажувам, убави ми се:)
Ако имаш идено 2,5 километра у 3 ипол сабајле пешки за да купиш цигаре, welcome to the club. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Ако имаш идено 2,5 километра у 3 ипол сабајле пешки за да купиш цигаре, welcome to the club. :D
Хаха па често ми се случува да акам по градот за да барам бензиска кога у 3 ипол, кога у 4, 5...:D

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Пушам, ама можам да не запалам и по 1 недела.
Најчесто по 6-7 цигари дневно, една кутија во просек ми трае 2,5 дена :) .

elizabetta

Истакнат Член
8 септември 2012
236
382
63
Порано запалував во друштво со алкохол, за среќа ми се згадија и оттогаш реков крај.