Дали пушите цигари или сте против пушењето?

Дали пушите цигари ?

• Вкупно гласале
    205

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Ги откажав. Година дена траеше моето искуство со тутунките,почнав со Родео тврдо,па Родео Силвер,па Родео Голд,чат пат коа имав вишак кинта се земаше кутија Вест Силвер,и на крај завршив со Класик плаво,евтина и ептен квалитетна цигара според мене. Ги откажав затоа што не ми пречеа,кога ќе почнеа да ми пречат веќе би било касно.

~ Скарлетка ~

Активен Член
25 октомври 2012
348
204
43
35
Скопје
Никој пушач не е кул заради тоа што пуши... Иначе сум пушач и ќе ги откажам цигарите само во период од 9 до 13 месеци максимум кога ќе останам трудна... После тоа пак ќе им се вратам (smoke)

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Пушач сум веке 10 години и не можам и не сакам да ги откажам цигарите едноставно уживам во нив,во секоја цигара....(smoke)
посебно се кафенце:kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: Psychobilly

Snape

Истакнат Член
14 февруари 2012
285
401
63
28
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry
  • Ми се допаѓа
Реакции: Foxboro

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Не сам пушач, али пробаја сам и не виде ништо интересно и примамљиво ту тој. Само после неможеше руку да си гу поднесу, смрдеше много на тој цигаре :D

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Пушам исклучиво у друштво,ретко ама ептен ретко ми се има десено да земам и сама да запалам. Инакуу мноооогу сум благодарна за законов за пушење што го воведоа за по рестораниве и кафичиве..за тие 5-6 минути пуш-пауза ми се имаат случено најубавите работи. :sram

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Пушам исклучиво у друштво,ретко ама ептен ретко ми се има десено да земам и сама да запалам. Инакуу мноооогу сум благодарна за законов за пушење што го воведоа за по рестораниве и кафичиве..за тие 5-6 минути пуш-пауза ми се имаат случено најубавите работи. :sram

Пази на ова, да не се заебаш, така се станува стален пушач, ако нејкеш да станеш пушач држи се на ставот дека само со друштво, со алхохол или слично, ако не се почитуваш со тоа си ја наебал/а.

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and Lollypop

Kalino.Mome

Полноправен Член
29 декември 2012
53
78
18
Можеби малку чудно, ама јас со мои речиси 19 години сеуште немам пробано цигара. Дури ниту едно димче, а веќе одамна сум во друштво во кое 80% пушат! Не затоа што ми е страв да не умрам или да добијам рак, туку не сум почувствувала потреба и знаејќи се себеси верувам дека не би било потребно многу за да станам редовен пушач. А порано, татко ми кога ми кажуваше дека првпат пробал цигара на матурската јас бев :eek и си мислев: сигурно ме лаже, никој не е толку заостанат. |-( Од мојата матурска поминаа 7 и пол месеци и уште ништо. :cool: Инаку, не сум против цигарите, верувам дека тезата „Рани душа да те слуша“ е сосема океј, се додека пушачите се свесни дека има места и ситуации во кои цигара не се вклопува ;)